מתכונים מענגים לימים חמים:
סשימי דג על גספאצ'ו אבטיח

חשבתם שדג ואבטיח לא הולכים ביחד? תחשבו שוב: מנה קלילה ויצירתיות מהשפיות של "הבית ביפו", שמוציאה את כוכבי העונה החמה מהנישה שבין הים לבריכה

תענוג ביום קיץ חם. סשימי דניס או לברק על גספאצ'ו אבטיח (צילום יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
תענוג ביום קיץ חם. סשימי דניס או לברק על גספאצ'ו אבטיח (צילום יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

החומרים ל-4 מנות:

  • 1/4 אבטיח
  • 2 גבעולי נענע (העלים בלבד)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 2 פילטים (300 גרם) של דניס או לברק
  • מלח, לפי הטעם
  • מיץ מ־1 ליים
  • 1/2 אבוקדו חתוך לקוביות

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הגספאצ'ו: טוחנים בבלנדר מחצית מכמות האבטיח יחד עם 4 עלים של נענע ושמן הזית למרקם חלק.

2. חותכים את המחצית השנייה של האבטיח לקוביות קטנות ומערבבים עם מעט נענע קצוצה וכוסברה. פורסים את הדג לנתחים קטנים.

3. יוצקים את הגספאצ'ו לצלחת עם שוליים ומסדרים מעל את קוביות האבטיח, האבוקדו ואת נתחי הדג. מתבלים במלח, מיץ ליים, עלי כוסברה ומסיימים בזילוף שמן זית. מגישים מיד.

 

ערכים תזונתיים למנה: 345 קלוריות | 27 גרם פחמימות | 18.1 גרם חלבון | 20.1 גרם שומן | 4 מנות

 

שף אורח: מורן אהרון ואלישבע אנגלברג, הבית ביפו - בית עות'מאני עתיק עם טאץ' של עיצוב עכשווי, שמארח אירועים לארוחות שף בדגש על אמנות ועל אווירה 3699882־052 /// ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית

 

 

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: מאיר כהן)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: מאיר כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד