פרוסות דקות של מלון עם ריקוטה אפויה (צילום יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
החומרים ל-4 מנות:
- 1/2 מלון כתום או ירוק
- 1 גביע ריקוטה פרסקה
- 2 ענפי תימין
- 2 כפות דבש
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. פורסים את המלון דק מאוד (אפשר להיעזר במנדולינה) ומסדרים בצלחת שטוחה.
2. מניחים את הריקוטה בתבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה יחד עם ענפי התימין ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 10 דקות.
3. מוציאים את הריקוטה מהתנור ומפזרים את הגבינה בגושים על המלון. מתבלים בדבש ובשמן זית ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה: 159 קלוריות | 18.5 גרם פחמימות | 3.7 גרם חלבון | 8.5 גרם שומן | 4 מנות
שף אורח: מורן אהרון ואלישבע אנגלברג, הבית ביפו מורן אהרון ואלישבע אנגלברג, הבית ביפו - בית עות'מאני עתיק עם טאץ' של עיצוב עכשווי, שמארח אירועים לארוחות שף בדגש על אמנות ועל אווירה 3699882־052 /// ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית
לעוד מתכונים מענגים לימים חמים, הקליקו על התמונה: