פריקה עם בצל ומנגולד

תבשיל צמחוני וקל להכנה, שמתשדך מצוין עם יוגורט בארוחה חלבית או כתוספת למנת בשר או קטניות. והמחיר? רק 135 קלוריות למנה

פריקה עם בצל ומנגולד (צילום: עודד חוברה)
פריקה עם בצל ומנגולד (צילום: עודד חוברה)

פְריקֶה (או פריקי) היא חיטה שנקטפת בעודה ירוקה, ועוברת תהליך עישון שמעניק לה טעם וארוחה מיוחדים. אפשר להשיגה אותה בצורה שלמה, גרוסה גס או דק. אני ממליצה על הגרוסה, שמתבשלת מהר יותר ויש לה איכות מתפצפצת. בגלל שהפריקה נגרסה בשלמותה מדובר למעשה בחיטה מלאה עתירת סיבים.

 

החומרים (5 מנות,  135 קלוריות למנה) 

  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות 
  • תרסיס שמן
  • 2 כפות צנוברים
  • 2 כוסות פריקה, מבוררת היטב ושטופה
  • 4 -5 גבעולי מנגולד נקיים, קצוצים
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 2 כוסות מים (רצוי מינרליים)

 

ההכנה

  1. בסוטאז' או סיר רחב ונמוך נון סטיק מאדים את הבצל עד שמזהיב (ניתן לרסס את תחתית הסיר בתרסיס שמן).
  2. מוסיפים את הצנוברים ומאדים תוך ערבוב עוד כמה דקות. מוסיפים את המנגולד, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים כמה דקות עד שנפח המנגולד ייירד.  
  3. מוסיפים את הפריקה וכל שאר החומרים, חוץ מהמים, ומערבבים היטב 2-1 דקות.
  4. מוסיפים את המים, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג