השמנת חורף: שבעה טיפים שיעזרו לכם לא להוסיף קילוגרמים עודפים

זאת התקופה שבה אנחנו אוכלים יותר וזזים פחות אבל אם תמשיכו ככה הבגדים של הקיץ יופתעו מכם לרעה. כך תשמרו איתם עם יחסים טובים בלי לעשות דיאטה

ריטה שאוליאן

|

20.01.19 | 09:07

מרק הוא התשובה האולטימטיבית לקור, רעב ואפילו דיכאון חורף (צילום: Shutterstock)
מרק הוא התשובה האולטימטיבית לקור, רעב ואפילו דיכאון חורף (צילום: Shutterstock)

בחורף אנחנו נמצאים יותר זמן בבית. החושך שיורד הרבה יותר מדי מוקדם וגם הקור הפחות אטרקטיבי מקשים עלינו להניע את הגוף מעבר לצעדים הדרושים למציאת השלט והכירבולית. הוסיפו לזה גם נשנושים לשיפור מצב הרוח (קרי: פחמימות פשוטות) וקיבלתם מתכון בדוק לכמה קילוגרמים עודפים שיטרידו אתכם לפני הקיץ. רוצים להימנע מכך? קבלו שבעה טיפים לשמירה על מצב רוח טוב וגוף בריא בתקופה הקרה:

 

1) הימנעו מאוכל קר והעדיפו מזונות חמים - מחקרים מראים שמזון חם תורם לתחושת שובע. גם הרפואה הסינית מסכימה עם כך וממליצה להעדיף ירקות מבושלים על פני ירקות טריים. זאת משום שירקות טריים מחלישים את הטחול, המרידיאן האחראי על חילוף החומרים וההשמנה. 

 

מרקים יכולים לתת מענה לכל הצרכים שלכם: הם מכילים ירקות מבושלים, משביעים, פשוטים להכנה, מחממים ואפילו נמצאו כתורמים לשיפור מצב הרוח (איך בדיוק? קראו כאן).

 

>> כך תכינו מרק בריא יותר

>> מתכונים למרקים שאתם רוצים לנסות

 

2) שימו לב למה שאתם שותים - מתגברים בשתייה חמה? היא פחות תמימה ממה שנראה לכם, גם אם אתם משתמשים בממתיקים נטולי סוכר. ככל שהשתייה מתוקה יותר, החך מתרגל למידת מתיקות גבוהה ויודע לדרוש אותה. שתייה חמה שמכילה גם סוכר וגם חלב, מכילה לא מעט קלוריות אך היא אינה נחשבת ל'אוכל', כך שאנחנו נוטים להתעלם מהקלוריות הללו.

 

נסו להפחית בכמות הסוכר שאתם שמים בשתייה, החך יתרגל מהר יותר ממה שאתם חושבים. נסו להוסיף קינמון שידוע ביכולתו להפחית את התשוקה למתוקים או ווניל שנותן תחושה שהמשקה/מזון מתוקים יותר ממה שהם. אל תשכחו להתייחס גם למה שאתם שמים ליד הקפה שלכם. הרבה פעמים לכוס קפה מתלווים 'חברים' לא רצויים, כמו מאפים,שוקולד וכו'

 

אל תשכחו לשתות מספיק מים גם בחורף. שתיית משקאות שמכילים קפאין עלולה ליצור אצלכם הרגשה של רוויה כוזבת (שתיתי 5 כוסות!), בעוד שבפועל הגוף שלכם עלול להיות מיובש. במקביל אנחנו נוטים לפרש את הצמא כרעב ואכול מבלי שאנחנו באמת רעבים.

 

3) התחילו את הבוקר בחיזוק מערכת החיסון שלכם - הכינו משקה חם שלפי הרפואה הסינית יעזור לכם להחזיר זרימת אנרגיה תקינה בגוף. ההכנה פשוט מאוד: מערבבים בכוס מים חמים כפית דבש, רבע כפית כורכום, סוחטים פלח לימון ומוסיפים גם מעט ג'ינג'ר חתוך. מניחים לעמוד מספר דקות ושותים.

 

4) אל תשכחו ממצב הרוח - גם אם אתם לא נוטים לדיכאון חורף, מצב רוח טוב לא יזיק לכם, כי אם תהיו שמחים, לא תחפשו נחמה בצורת מזונות מתוקים ומזיקים. אז במקום לפנות למאפים מקמח וסוכר לבן מבלי לחשוב, נסו מזונות שטובים לכם, כמו: בננה, שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו, תפוח אפוים עם קינמון, יוגורט טבעי, אגוזי מלך או אגוזי ברזיל לא קלויים, עדשים, אבוקדו ועוד. כל אלה יזינו את הגוף שלכם ברכיבים שתומכים במצב רוח טוב ומורידים את החשק למתוקים.

 

גם אכילה של דגי ים צפוני כמו הליבוט, טונה וסלמון טריים כ-3 פעמים בשבוע, תוסיף לתפריט שלכם כמות יפה של אומגה 3 האחראית בין היתר על תפקודי המוח ומצב רוח תקין. אתם לא בעניין דגים? הקפידו לקבל כמות מספקת של אומגה 3 בדרכים אחרות: זרעי צ'יה או פשתן טחון עשויים לעזור אך הם לא לבעלי מערכת עיכול רגישה.

 

5) תזוזו - נכון, קר וקשה לשכנע את עצמכם לצאת החוצה אבל עם זאת חשוב לזכור כי תנועה מעלה את רמת האופיאטים במוח ומסייעת למצב רוח טוב. הכי טוב אם תבחרו להיות בחוץ באזור שבו רואים טבע, עצים ופרחים, שלבו את זה עם מוזיקה טובה ותזכו בתחושה משכרת של רוגע. במקביל אתם תרוויחו כפול, גם תשרפו קלוריות וגם תורידו את מפלס הלחץ והחרדה שכידוע משפיעים מאוד על אכילה.

 

6) תדליקו את האור - החושך שמגיע מוקדם משפיע על מצב הרוח אבל אל תכנעו ככה סתם: בשעות האור פתחו את החלונות, הכניסו לחדר אור טבעי. גם את אתם נמצאים בפנים רוב שעות היום, השתדלו לצאת החוצה למספר דקות ותספגו את אור השמש (וויטמין D) כשאתם יכולים. לא יכולים לצאת? השקיעו בתאורה איכותית ואל תשבו באפלולית מדכאת.

 

7) החורף לפי הרפואה הסינית הוא זמן להתכנסות פנימה. זהו הזמן של הבשלת תהליכים שמחדשים את הגוף והנפש. נסו לנהל יומן מחשבות, צרכים ותכנונים בזמן הזה. הרווח הוא כפול: תוכלו להתבונן על הצרכים והרצונות שלכם מהצד וכך במקום לרוץ להשביע אותם עם אוכל, לתת מענה מדוייק עם תוצאות לטווח רחוק.

 

ריטה שאוליאן היא דיאטנית קלינית המתמחה בגמילה מסוכר, רפואה סינית ואיזון רגשי

 

 

    כך תדעו אם אתם באמת רעבים או שמדובר על דחף רגעי

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)
    לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד