צילום: שי יחזקאל

יותר אהבה, פחות דעות קדומות: 5 דברים טובים שיקרו אם תאכלו מרק

על כך שמרק מסייע בהחלמה ממחלות חורף מסכימים אפילו רופאים, אבל מתברר שיש לו גם השפעה מיטיבה על הנפש: הנה עוד כמה סיבות טובות לאכול עכשיו מרק

נמצא שאנשים ששיחקו שבץ נא לפני אכילת מרק ואחריה נטו לשלוף יותר מילים הקשורות ליחסים, לאהבה ולחברות לאחר אכילתו (צילום: Shutterstock)
נמצא שאנשים ששיחקו שבץ נא לפני אכילת מרק ואחריה נטו לשלוף יותר מילים הקשורות ליחסים, לאהבה ולחברות לאחר אכילתו (צילום: Shutterstock)

על כך שמרק מסייע בהחלמה ממחלות חורף מסכימים אפילו רופאים, אבל מתברר שיש לו גם השפעה מיטיבה על הנפש. הנה חמישה ממצאים שפורסמו לאחרונה בכתב העת Psychology Today, שיגרמו לכם לרוץ להעמיד סיר חמים ומהביל לא רק בשביל הבטן:

 

1. הוא יגרום לכם לחשוב על אהבה. במחקר שפורסם בכתב העת Psychological Science ב־2011, נמצא שאנשים ששיחקו שבץ נא לפני אכילת מרק ואחריה נטו לשלוף יותר מילים הקשורות ליחסים, לאהבה ולחברות לאחר אכילתו.

 

2. הוא יסייע להפיג בדידות. באותו מחקר נמצא גם שאנשים שהתייחסו למרק כאוכל מנחם, נטו לחשוב בחום על יקיריהם ואהוביהם בזמן שלגמו ממנו, והסתייעו בו כדי להפיג את תחושת הבדידות.

 

3. הוא יחמם לכם את הרגשות. מחקר אחר שפורסם בכתב העת PlosOne ב־2016, מצא כי החמימות שאנו חשים בתוך הגוף והפה בעת אכילת מרק מגבירה תחושות של שייכות וחיבור אנושי.

 

4. הוא ישפר את המחשבות שלכם על אחרים. מחקר שפורסם בכתב העת Science ב־2008 מצא שכשאנשים מחזיקים ספל מרק ביד, הם נוטים לייחס לאנשים סביבם תכונות כמו נדיבות ואכפתיות, ואף נוטים יותר לקנות מתנות לאחרים ולא לעצמם.

 

5. ולא תאמינו: הוא יפוגג אפילו דעות קדומות. מחקר שפורסם בכתב העת BioMed Central ב־2017 ועסק בדעות קדומות, העלה את הנתון המפתיע הבא: הדעות השליליות שהיו למשתתפים היפנים במחקר לגבי סינים השתפרו כשהם התבקשו לאחוז בספל עם מרק.

 

איזה מרק נכין היום?

 

1.  עם המון נוגדי חמצון

מרק וייטנאמי עם נבטי שעועית, אטריות ובוק צ'וי. הקליקו על התמונה למתכון (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ' )
מרק וייטנאמי עם נבטי שעועית, אטריות ובוק צ'וי. הקליקו על התמונה למתכון (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ' )

 

 

2. כתום, ירוק או לבן

מרק עדשים כתומות וגזר, מרק ארטישוק ירושלמי לבן ומרק קייל ואפונת גינה. הקליקו למתכונים (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מרק עדשים כתומות וגזר, מרק ארטישוק ירושלמי לבן ומרק קייל ואפונת גינה. הקליקו למתכונים (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

 

 

3. מינסטרונה עשיר ומשביע

עם שעועית לבנה, ירקות ופסטה קונכיות. לחצו לצפייה    (צילום: שרית גופן, סגנון והכנה: ענת לבל, עריכה: אורי סתו)

עם שעועית לבנה, ירקות ופסטה קונכיות. לחצו לצפייה
צילום: שרית גופן, סגנון והכנה: ענת לבל, עריכה: אורי סתו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

4. מרק קולרבי  עם קינואה וזילופי יוגורט

חורפי, מנחם ודל בקלוריות. הקליקו למתכון (צילום: יוסי סליס)
חורפי, מנחם ודל בקלוריות. הקליקו למתכון (צילום: יוסי סליס)

 

    ואיזה מרק ישמור עליכם בריאים כל החורף?

     

    שש סיבות מצוינות להתחמם עכשיו דווקא איתו (צילום: Shutterstock)
    שש סיבות מצוינות להתחמם עכשיו דווקא איתו (צילום: Shutterstock)

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד