
מעצבת האופנה הצעירה נועה ברוך היא הזוכה הגדולה בפרס של חברת דיזל בתחרות ITS שהתקיימה ביום שישי האחרון בשידור ישיר מטריאסטה, איטליה. ברוך, 28, מגבעת שמואל, בוגרת המחלקה לאופנה בשנקר משנת 2019, היא הישראלית השלישית שזוכה בפרס היוקרתי בסך עשרת אלפים יורו וסטאז' בן חצי שנה במטה מותג הג'ינס האיטלקי בעיר ברגנזה שבצפון המדינה. ראשונה היתה עינב צוקר שזכתה בפרס בשנת 2002 וכיום בעלת המותג הישראלי צוקר, ובשנת 2011 היה זה נירן אבישר, שכיום עובד במותג האופנה אלכסנדר וונג בניו יורק. שניהם בוגרי המחלקה לאופנה בשנקר.

"שמחתי מאוד על הזכייה. זה הסב לי, למשפחתי ולמרצים שליוו אותי גאווה גדולה", אומרת הבוקר ברוך בשיחה עם Xnet. "בהתחלה התבאסתי שבגלל המצב הטקס לא נערך בטריאסטה, אבל ערב הגמר בשישי היה מרגש. זה אפשר לי לחלוק את האירוע הזה עם הרבה אנשים מהארץ ומהעולם שצפו בו אונליין". השנה הוגשו לתחרות המתקיימת זו השנה ה-19 למעלה מ-600 פרויקטים מ-60 מדינות. מתוכם נבחרו 23 פיינליסטים, שלושה מהם מישראל. לצד ברוך השתתפו בוגר ויצו חיפה אהרון גניש ובוגרת שנקר נוספת, מיכל שרה וורקנה.

אם הכל ילך כשורה, בפברואר 2021 צפויה ברוך להתחיל את ההתמחות בדיזל תחת ניהולו של המנהל האמנותי החדש גלן מרטנס, מהמותג פורץ הדרך Y/Project. "אני רוצה לנצל כרגע את ההזדמנות לעשות את הסטאז' בחברה. דיזל שייכת לקבוצת OTB (שבבעלותה מותגים כמו מייזון מרג'יאלה, ויקטור & רולף, מארני ואחרים, א"י) וזאת אפשרות טובה בשבילי לעבוד בחו"ל", היא אומרת, "אבל בעתיד הרחוק, אני רואה את עצמי חיה בישראל ומקימה מותג אופנה עצמאי".

ברוך הגיעה ל-ITS עם פרויקט הגמר שלה Retroperspectiva, קולקציית בגדי נשים מחויטת שנוצרה בהשראת מחברת גזרות בת 50 שנה שהיתה שייכת לסבתה, אז תופרת בגדי גברים מחויטים בקזבלנקה, מרוקו, שכיום חיה בפריז. ברוך השוותה את הגזרות הישנות לגזרות הנוצרות בתוכנות הדמיית תלת ממד. "ואז הסתכלתי על הבגדים מכל מיני נקודות מבט שונות שאינן פרונטליות, ויצרתי בגדים שיוצרים אשליה של פרספקטיבה גם אם מסתכלים עליהם פרונטלית", היא מסבירה.

במסגרת התחרות, התבקשו המועמדים לעצב פרויקט מיוחד עבור דיזל – מערכת לבוש המבוססת על אחד מהרעיונות: ספורט, מדים ומועדונים. ברוך יצרה מראה ג'ינס שהמשיך את הקונספט של פרויקט הגמר, ומדמה צפייה בווסט ג'ינס מנקודת מבט גבוהה. בדי הג'ינס סופקו על ידי דיזל מסטוקים ישנים ופגומים, שבהם טיפלה בטכניקות כגון צריבות לייזר ושטיפות ביתיות, על מנת ליצור גוונים שונים של אינדיגו ודפוסים משובצים. אשליית הפרספקטיבה הועצמה על ידי הכפתורים שהודפסו בתלת ממד בגדלים שונים.

ואיך הפכה אשתו של ניק קייב לשם החם באופנה בגיל 54?