ב־20 השנים האחרונות המטבח הישראלי עבר מהפכה עם עליית מתכוני הבלוגרים שהפכו לוויראליים. לרגל חגיגות 20 שנה למנטה, קבלו את המתכונים האייקוניים מהמטבח הבריא - כתבה שלישית בסדרה
עוד מתכונים אייקוניים לארוחות מהמטבח הבריא:
מיטב מתכוני הבלוגרים שהפכו לוויראליים: ארוחות זולות, קלות ומהירות >>
חמישה מתכונים שייעשו לכם חשק להיכנס למטבח ולהתחיל לזייף פחמימות >>
פנקייק בננות ושיבולת שועל
הגרסה הבריאה ונטולת הסוכר לקלסיקה של המטבח האמריקאי שמתאימה מאוד לילדים ותינוקות.
החומרים:
- 2 בננות
- 1 ביצה
- תמצית וניל
- 1/2 כוס שיבולת שועל דקה
- חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
1. מועכים את הבננות, מוסיפים את הביצה, הווניל ואת השיבולת השועל. למרקם עדין אפשר לטחון את שיבולת השועל במעבד מזון או להשתמש בקמח שיבולת שועל.
2. מטגנים עם מעט חמאה במחבת עם ציפוי נון־סטיק.
גרנולה בר
אחרי שגישת ה”קלין איטינג "הוציאה את המזונות המעובדים מהתפריט הבריא, צצו ברשת לא מעט גרסאות לחטיפים תוצרת בית. הנה גרסה קלה שאתם מוזמנים לאלתר עליה.
החומרים:
- 2/3 כוס דבש או סילאן
- 4 כפות שמן קוקוס
- 2.5 כוסות שיבולת שועל שלמה
- 1.5 כוסות תערובת אגוזים וזרעים, לפי הטעם (שקדים/גרעיני חמנייה/פקאן)
- 1/2 כוס צימוקים או חמוציות
- וניל
- קינמון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 20־25 ס"מ בנייר אפייה.
2. מחממים את הדבש או הסילאן עם שמן הקוקוס עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מערבבים את שאר המרכיבים בקערה, שופכים עליהם את תערובת הסילאן ומשטחים בתבנית בשכבה אחידה.
4. אופים במשך כ־20 דקות עד להזהבה. מצננים לחלוטין וחותכים למרובעים.
כדורי אנרגיה
כדורי האנרגיה האלה הפכו לקינוח בריא בזכות פטנט פשוט: חיבור התמרים והקקאו יוצר טעם שוקולדי ללא סוכר, ותוספת הטחינה יוצרת טעם שמזכיר חלבה. המתכון מהבלוג ”מיס פטל” של שרית נובק.
החומרים:
- 1 אריזה (500 גרם) של תמרים בוואקום, או כמות זהה של תמרי מג'הול מגולענים
- 1/3 כוס טחינה גולמית
- 2 כפות קקאו
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק או טחונים (או תערובת אגוזים לפי הטעם)
לציפוי:
- 100 גרם שומשום קלוי
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערה את התמרים, הטחינה, הקקאו, תמצית הווניל והאגוזים, ומערבבים לתערובת אחידה. אם משתמשים בתמרים בוואקום, מרככים אותם במיקרו כ־20־30 שניות.
2. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ומגלגלים אותם בשומשום קלוי. שומרים בקופסה אטומה במקרר.
גלידת בננה
לפני כמה שנים מישהו גילה שלבננה קפואה שטוחנים בבלנדר יש מרקם שמזכיר גלידת שמנת והוא נשמר גם אחרי הקפאה. המתכון הבסיסי מכיל מרכיב אחד — בננות קפואות.
אפשר להוסיף כל תוספת שאוהבים.
החומרים:
- בננות קפואות
- אפשר להוסיף: תמרים/יוגורט/ אגוזים/שוקולד/דבש/סילאן, לפי הטעם
אופן ההכנה:
מעבדים בבלנדר ואוכלים מיד או מקפיאים.
זייפתי פחמימה ויצאה מנה מדהימה: