זייפתי פחמימה ויצאה מנה מדהימה: "ספגטי" זוקיני ובורקס ללא בצק

וגם טורטיות להיט מכוסמת ירוקה ולחם טחינה מופלא ללא טיפת גלוטן - חמישה מתכונים אייקוניים שייעשו לכם חשק להיכנס למטבח ולהתחיל לזייף פחמימות

בורקס דפי אורז של חלי ממן - מאפשר אכילת 4 בורקסים בארוחת ערב דיאטטית (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
בורקס דפי אורז של חלי ממן - מאפשר אכילת 4 בורקסים בארוחת ערב דיאטטית (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
"ספגטי" זוקיני ברוטב עגבניות שרי, גבינת פטה ובזיליקום (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
"ספגטי" זוקיני ברוטב עגבניות שרי, גבינת פטה ובזיליקום (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
 

ב־20 השנים האחרונות המטבח הישראלי עבר מהפכה עם עליית מתכוני הבלוגרים שהפכו לוויראליים. לרגל חגיגות 20 שנה למנטה, קבלו את המתכונים האייקוניים מהמטבח הבריא - כתבה שנייהבסדרה

 

עוד מתכונים אייקוניים מהמטבח הבריא: סלמון מזוגג, קציצות טונה, פירה כתום וצ'יפס אפוי >>>

 

"ספגטי" זוקיני ברוטב עגבניות שרי, גבינת פטה ובזיליקום

"אטריות" הזוקיני הן אחד מהלהיטים של השנים האחרונות. המתכון הזה של השפית מירי הבר, בעלת "Bon Miri סדנאות בישול ברשפון” יעשה לכם חשק לזייף פחמימות.

 

איטריות מזוקיני (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    איטריות מזוקיני(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

    החומרים:

    • 1 סלסילת עגבניות שרי, מחציתן חצויות
    • 1 שן שום כתושה
    • מלח ים אטלנטי ופלפל שחור, לפי הטעם
    • 4 כפות שמן זית
    • 4 זוקיני חתוכים לגפרורים בקולפן "ג'וליאן"
    • 20 גרם גבינת עזים קשה ‭ ,5%‬מפוררת
    • 10 עלי בזיליקום

     

    אופן ההכנה:

    ‭.1‬ מחממים את התנור ל־200 מעלות. חוצים מחצית מעגבניות השרי, מסדרים על נייר אפייה, מפזרים את השום, המלח והפלפל ומזליפים 2 כפות שמן זית. אופים 20 דקות.

    ‭.2‬ מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה ומקפיצים את גפרורי הזוקיני. מתבלים במעט מלח ופלפל, מוסיפים ‭ 1/2‬כוס מים רותחים ומחכים שהמים ייספגו בזוקיני.

    ‭.3‬ מוסיפים את העגבניות הצלויות למחבת ומבשלים עוד 2 דקות לאיחוד הטעמים.

    ‭.4‬ מעבירים לצלחת הגשה, מפוררים מעל את גבינת העזים ומקשטים בעלי הבזיליקום.

     

    בורקס דפי אורז

    המתכון הפך ללהיט ברשתות החברתיות כי מי לא רוצה לאכול בורקס בלי כל השומן והבצק. דף האורז דק מאוד, ואת המילוי אפשר להתאים לפי הטעם האישי. המתכון הזה של חלי ממן מאפשר אכילת 4 בורקסים בארוחת ערב במסגרת תפריט הרזיה.

     

    מי לא רוצה לאכול בורקס בלי כל השומן והבצק (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
      מי לא רוצה לאכול בורקס בלי כל השומן והבצק(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים:

      • 8 דפי אורז (מרובעים או עגולים)
      • 1 ביצה
      • 2 כפות  קוטג' 5%
      • חופן גבינה צהובה או פרוסת גבינה צהובה קצוצה 9%  
      • 2 כפיות שומשום

       

      אופן ההכנה:

      1. מחממים תנור ל־180 מעלות.

      2. מערבבים את מרכיבי המילוי, כולל חצי מהביצה (חצי משאירים להברשה בסוף).

      3. טובלים דף אורז בקערה של מים חמימים ומשרים 5־6 שניות.

      4. מעבירים את דף האורז למשטח ומניחים כף מלית באמצע.

      5. מקפלים לריבוע או לחצי עיגול וסוגרים בצורת מעטפה. חוזרים על הפעולה עם כל הדפים.

      6. מסדרים על תבנית ששומנה בתרסיס שמן, מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

      7. אופים כחצי שעה, עד שהדפים מזהיבים.

       

      טורטיות כוסמת ירוקה

      הכוסמת הירוקה (שימו לב, לא להכין עם החומה!) נחשבת לסופר בריאה, והעובדה שאפשר לאכול טורטייה או קרפ ללא גלוטן קסמה לרבים והיא הפכה ללהיט ולתחליף ללחם. את המתכון המציא עמית מ"הערוץ של בל ועמית" ביוטיוב.

       

      תחליף גם ללחם. טורטיות כוסמת ירוקה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        תחליף גם ללחם. טורטיות כוסמת ירוקה(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

         

        החומרים:

        • 1.5 כוסות כוסמת ירוקה (300 גרם)
        • 2 כוסות מים
        • כפית מלח

         

        אופן ההכנה:

        1. שוטפים את הכוסמת היטב ומשרים במים למשך הלילה.

        2. מעבדים את הכוסמת עם המים והמלח בבלנדר, עד שהבלילה חלקה.

        3. מטגנים משני הצדדים על מחבת קרפים עם ציפוי נון־סטיק. אפשר להקפיא ולהפשיר בחימום במחבת.

         

        לחם טחינה

        הלחם הזה הוא פלא אמיתי: מבלילה דלילה בלי טיפת קמח ומ־4 מרכיבים בלבד, מקבלים סוג של לחם שתופח מאוד־מאוד בתנור. צריך לציין שהטעם שנוי במחלוקת. לגיוון אפשר להוסיף חצי כוס זרעי חמנייה או שומשום.

         

        פלא אמיתי: מבלילה דלילה בלי טיפת קמח ומ־4 מרכיבים בלבד (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
          פלא אמיתי: מבלילה דלילה בלי טיפת קמח ומ־4 מרכיבים בלבד(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

           

          החומרים:

          • 6 כפות טחינה גולמית
          • 2 כפות דבש/סילאן/סירופ מייפל
          • 4 ביצים גודל לארג'
          • 1 כפית סודה לשתייה
          • מלח

          אופן ההכנה:

          1. מחממים תנור ל־180 מעלות.

          2. מערבבים את כל המרכיבים בעזרת מזלג, מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 20־30 דקות.

           

           

          קרקרים משיבולת שועל וגרעינים

          שיטה מיוחדת (בצק נוזלי) להכנת קרקרים פריכים, טעימים מאוד ועם זאת בריאים מאוד, בלי ללוש בצק או לרדד. 

           

          גם טעימים ובריאים וגם קלים להכנה (צילום: Shutterstock)
            גם טעימים ובריאים וגם קלים להכנה(צילום: Shutterstock)

             

            החומרים:

            • 1 כוס קמח כוסמין/שיפון/מלא
            • 1 כוס קוואקר דק
            • 3/4 כוס גרעיני חמנייה קלופים
            • 1/2 כוס שומשום
            • 1.5 כפיות מלח
            • 2 כפות שמן זית
            • 2 כוסות מים (480 מ"ל)
            • שומשום/קצח/זעתר, לפיזור לפני אפייה (לא חובה)

             

            אופן ההכנה:

            1. מחממים תנור ל־150 מעלות טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה מרוסס בתרסיס שמן.

            2. מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת נוזלית.

            3. יוצקים את הנוזל ל־2 תבניות התנור באופן שווה בעזרת כף, כך שהתערובת תהיה באותו עובי.

            4. אופים יחד את 2 התבניות באמצע התנור במשך 5 דקות. מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים עם גלגלת או סכין ומחזירים לאפייה של עוד כ־40 דקות. באמצע האפייה מחליפים את מקום התבניות (זו שהייתה למעלה תרד למטה ולהפך).

             

               סלמון מזוגג לצד פירה כתום, קציצות קינואה וסלק או קציצות טונה עם צ'יפס אפוי בתנור:

               

              זולים, קלים ומהירים: מתכונים אייקוניים לארוחות מהמטבח הבריא (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
              זולים, קלים ומהירים: מתכונים אייקוניים לארוחות מהמטבח הבריא (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

               

               

               

              הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
              הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד