מפגש פסגה: מלכות היופי מספרות מה באמת קרה מאחורי הקלעים

ארוחת הבוקר המלכותית השנתית הפגישה את המלכות במיל' עם הטוענות לכתר, והן סיפרו מה קרה להן בעקבות הזכייה, נתנו טיפים למועמדות וגם חשפו כמה סודות

לחצו על הסרטון וצפו במלכות העבר נותנות טיפים למועמדות
צילום: אורי דוידוביץ'
באו לתרום מנסיונן. מימין: מלכות היופי במיל' שביט ויזל, טיטי איינאו, מור ממן, קארין עליה וסלע שרלין  (צילום: טל שחר)
באו לתרום מנסיונן. מימין: מלכות היופי במיל' שביט ויזל, טיטי איינאו, מור ממן, קארין עליה וסלע שרלין (צילום: טל שחר)
באו לקבל טיפים. המועמדות הסופיות בתחרות מלכת היופי 2020 (צילום: טל שחר)
באו לקבל טיפים. המועמדות הסופיות בתחרות מלכת היופי 2020 (צילום: טל שחר)
מתרגלות הליכה על מסלול  (צילום: טל שחר)
מתרגלות הליכה על מסלול (צילום: טל שחר)
 

"אני הילדונת השמנמונת שהייתה רואה את כל הדוגמניות והמלכות היפות בעיתוני 'לאשה', ובחיים לא הייתה מאמינה שהיא יושבת כאן איתכן", מספרת בהתרגשות מלכת היופי במיל' מור ממן לנשים סביבה, גם הן מלכות יופי לשעבר ומועמדות הנבחרת לשנת 2020. "זה היה חלום רחוק עבורי, סוג של פנטזיה לא ממומשת, שאני אשב פה. ותראו, דווקא מתוך האין חלום הזה, יצא סיפור כל כך יפה. אני זוכרת שמימי מוזס הניחה את הכתר על הראש שלי בעת ההכתרה ובעצם הפכה את הילדה השמנה שהייתי לאישה הכי יפה בישראל. זה היה מטורף מבחינתי".

 

"זה היה חלום רחוק עבורי". מור ממן  (צילום: טל שחר)
    "זה היה חלום רחוק עבורי". מור ממן (צילום: טל שחר)

     

    ברוכות הבאות לארוחת המלכות השנתית של תחרות מלכת היופי. האירוע האינטימי שבו מלכות עבר והווה מתכנסות כדי להעביר את סיפורן האישי, פרטים מאחורי הקלעים ולקחים שנלמדו, בעקבים וצללית מנצנצת לבאות בתור. האירוע, שהתקיים בתחילת השבוע, נערך בחלל האלגנטי של מסעדת "התרנגול הכחול", מעל ארוחת בוקר מוקפדת ופוטוגנית. מלבד מור ממן הגיעו לחלוק ולספר גם שביט ויזל, קארין עליה, אדר גנדלסמן, טיטי איינאו ושתי האוחזות בתואר הנוכחי, נערת ישראל אוליאנה פרידריך ומלכת היופי לשנת 2019, סלע שרלין. כל המלכות התיישבו לפאנל פתוח בהנחיית יוני פרוים, וסיפרו את הסיפור האישי שלהן מול נבחרת המועמדות של תחרות 2020.

     

    הארוחה המלכותית  (צילום: טל שחר)
      הארוחה המלכותית (צילום: טל שחר)
        

       

      "אני הייתי מלכה נטולת אינסטגרם" חלקה שביט ויזל, במקור קיבוצניקית "והתחרות שינתה את חיי לגמרי. אם לא הייתי נבחרת כמלכה, בטח הייתי היום גננת בקיבוץ, מה שהיה סוג של חלום עבורי. במקום זה זכיתי להיפתח לעולם הדוגמנות, לקבל קמפיינים וגם להוביל מותג קוסמטיקה אורגני שהאמנתי בו. עכשיו אני גם עובדת על פרויקט חדש".

       

      ניסית גם קריירה בחו"ל בשנים שלאחר מכן?

       

      "כן, היו לי את הנתונים והיה לי את הגובה, אבל לדעתי לא התאמתי לשם. הדרישות שם אחרות, הבנות הופכות להיות צעירות יותר ורזות יותר וזה היה רחוק מהבית. ניסיתי וזה לא התאים לי. חטפתי ממש כאפה בחו"ל. התחלתי לחשוב שם - מה קורה איתי? לאן החיים שלי הולכים? וזה באמת היה הזרז לחזור לפה ולהתפתח עסקית, גם מעבר לדוגמנות"

       

      "אם לא הייתי נבחרת, בטח הייתי גננת בקיבוץ". שביט ויזל  (צילום: טל שחר)
        "אם לא הייתי נבחרת, בטח הייתי גננת בקיבוץ". שביט ויזל (צילום: טל שחר)
         

         

        "לי הייתה דווקא חוויה מדהימה בחו"ל", סיפרה טיטי איינאו. "אני זוכרת שאנשים ממש התפלאו לגלות שיש יהודים שחורים בישראל ושיש מלכת יופי אתיופית בישראל. בזכות התחרות זכיתי לפגוש את ברק אובמה, את שמעון פרס, הרציתי בכל העולם, פתחתי את הקרן שלי לילדים מעוטי יכולת כלכלית. המשפחה שלי הייתה גאה בי. אני תמיד אומרת: 'הכתר זו התחלה, אבל מה שתעשי אחר כך תלוי בך'".

         

        איך הייתה עבורך החוויה של תחרות מיס יוניברס?

         

        "משוגעת לגמרי. הייתי בין הפייבוריטיות, וכשלא עליתי ל־16 הסופיות, מלא בנות שהימרו עליי ממש התחילו לבכות. זה היה מטורף. אני יורדת מהבמה, הן בוכות סביבי ואני שרה להן את 'יו אר ביוטיפול' של כריסטינה אגילרה. חוויה של פעם בחיים".

         

        "'הכתר זו התחלה, אבל מה שתעשי אחר כך תלוי בך'. טיטי איינאו  (צילום: טל שחר)
          "'הכתר זו התחלה, אבל מה שתעשי אחר כך תלוי בך'. טיטי איינאו (צילום: טל שחר)

           

          "בתחרות מיס יוניברס הצטלמתי עם מיס עיראק", סיפרה נערת ישראל לשעבר אדר גנדלסמן "ושתינו העלינו את התמונה לרשת. בעוד אני קיבלתי רק תגובות חיוביות, היא קיבלה נאצות, קללות, איומים על חייה. אני זוכרת שמעיראק התקשרו אליה ואמרו לה להוריד את התמונה או שמבחינתם היא לא מייצגת אותם יותר והיא לא הסכימה. ההורים שלה נאלצו לעזוב את עיראק בעקבות התקרית הזו והיא גרה מאז בארצות־הברית. אבל נשארנו חברות טובות. לא האמנו שתמונה תמימה אחת תעשה כל כך הרבה רעש"

           

          "לא האמנו שתמונה תמימה אחת תעשה כל כך הרבה רעש". אדר גנדלסמן  (צילום: טל שחר)
            "לא האמנו שתמונה תמימה אחת תעשה כל כך הרבה רעש". אדר גנדלסמן (צילום: טל שחר)

             

            קארין עליה, את היית אחת ממלכות היופי הכי צעירות שלנו בעשורים האחרונים.

             

            "זכיתי כשהייתי בת 18, תלמידה בתיכון. יומיים אחרי ההכתרה עוד עשיתי בגרות בתנ"ך וזה היה סוריאליסטי לגמרי. כשהכריזו על ארבע המועמדות הסופיות, זו היה בערב טקס סיום התיכון שלי. אני זוכרת שהגעתי למסיבה וכל השכבה מחאה לי כפיים. אני תוהה לפעמים אם העובדה שעברתי את החוויה הזו בגיל צעיר כל כך הייתה לטובה או לרעה, אבל אין ספק שזה שינה את מסלול החיים שלי לגמרי. אני רואה היום את המתמודדות ואני מקנאה בהן. אני בכלל חלמתי להיות אדריכלית, לא חלמתי להיות מלכת יופי, לא הייתי מהילדות האלה שמסתובבות בבית עם כתר. אבל הנה, לפעמים מחליטים בשבילך".

             

            "יומיים אחרי ההכתרה עשיתי בגרות בתנ"ך". קארין עליה  (צילום: טל שחר)
              "יומיים אחרי ההכתרה עשיתי בגרות בתנ"ך". קארין עליה (צילום: טל שחר)

               

              "אני הרגשתי שבאתי לתחרות כדי לעשות שינוי", מספרת סלע שרלין, מלכת היופי הנוכחית שמחזיקה בתואר יותר זמן מכל מלכה אחרת "בזכות" הקורונה. "הייתי בשירות קרבי משמעותי בצבא, הייתי בקורס טיס, אני ספורטאית ומתעמלת ורציתי להראות שאפשר להיות גם יפה וגם חזקה וגם קרבית, שאין מודל אחד ליופי, שאת יכולה להיות גם וגם".

               

              גם יפה וגם חזקה. סלע שרלין  (צילום: טל שחר)
                גם יפה וגם חזקה. סלע שרלין (צילום: טל שחר)
                 

                 

                "אני מתחברת מאוד למסר הזה", סיכמה מור ממן. "אחרי שנבחרתי התחילו להפיץ את התמונה המפוצלת שמראה אותי כילדה שמנה ואותי כמלכת יופי. זה היה מטורף וזה היה גם האני מאמין שלי. את לא צריכה אנורקסיה כדי להגשים את עצמך, את יכולה להיות יפה בדרך שלך, וזה מה שהתחרות הזו בעצם מאפשרת. הכרה בזה שיש כל מיני סוגים של יופי, וכולם נחשבים".

                 

                נערות ישראל אדר גנדלסמן (מימין) ואוליאנה פרידריך  (צילום: טל שחר)
                  נערות ישראל אדר גנדלסמן (מימין) ואוליאנה פרידריך (צילום: טל שחר)

                   

                   

                   
                  הצג:
                  אזהרה:
                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד