כפולים: 7 מוצרי איפור שיעשו את אותה העבודה – אבל הרבה יותר בזול

מי לא רוצה את מוצרי האיפור הכי שווים אצלה בתיק? הכירו את ה"דְיוּפִּים - מוצרים דומים של חברות איפור זולות יותר. בדקנו מה מומלץ ואיפה הכי כדאי לקנות

בדרך כלל הדיופ זול יותר ונותן לנו אופציה ליהנות מהיתרונות של מוצר טוב ואיכותי במחיר אטרקטיבי (צילום: GettyimagesIL)
בדרך כלל הדיופ זול יותר ונותן לנו אופציה ליהנות מהיתרונות של מוצר טוב ואיכותי במחיר אטרקטיבי (צילום: GettyimagesIL)

הכל התחיל בגלל קונסילר. התאהבתי ב־Shape Tape Contour Concealer של טארט ורכשתי דרך חברה מניו יורק. הקונסילר והאגדה באמת שווה את כל הבאזז סביבו, ובימים שלא בא לי על מייק-אפ, כמה נגיעות ממנו הספיקו לי לכל היום וטשטשו כל מה שרק רציתי לטשטש. ואז הוא נגמר. נכנסתי לאתר של המותג (tartecosmetics.com – כדאי לקנות רק משם, כי יש לו המון זיופים, ורק כשהמשלוח חינמי, כמו ב"בלאק פריידי", אחרת זה לא משתלם) ורכשתי לי שלושה, שיהיה. ואז שמעתי על ה"דיופ" שלו. מקור המילה הוא Duplicate - כפילות - ומשמעותה "ממש כמו". בדרך כלל הדיופ זול יותר ונותן לנו אופציה ליהנות מהיתרונות של מוצר טוב ואיכותי במחיר אטרקטיבי.

 

ברשימה הבאה ויתרתי על הדְיוּפִּים החרושים והמוכרים (כמו של מייק-אפ "דאבל וור" של אסתי לאודר מול ה"קולורסטיי" של רבלון), חיפשתי לכן כמה מעניינים והתאמצתי לתת לכן גם כמה אלטרנטיבות מהארץ. אז שנתחיל?

 

הסודות הכי חמים בתיק האיפור של Gostyle:

 

1. הקונסילר: Shape Tape Contour Concealer של טארט (27 דולר)

מגיע בכמות גדולה מהכמות המקובלת ברוב הקונסילרים (10 מ"ל), אז אם בא לכן לנסות את המקורי, לא אעצור בעדכן.

 

משמאל: המקור; מימין: הדיופ
    משמאל: המקור; מימין: הדיופ

     

    הדיופ: Conceal & Define Concealer של מייק-אפ רבולושן (6 דולר)

    צריך טיפה יותר חומר ממנו כדי להשיג את אותו כיסוי, אבל במחיר הזה, למי אכפת? הוא שורד יפה לאורך היום, עושה את העבודה וכבר גרף פרסים נחשקים, למשל של מגזין "קוסמופוליטן" בריטניה ל־2018 בקטגוריית הקונסילר הטוב ביותר. היכנסו לאתר beautybay.com (מומלץ לחובבות הביוטי) וקנו כבר כמה גוונים – במחיר הזה אתן יכולות לפנק את עצמכן או חברה. המשלוח עולה 5 דולר וחינמי בקנייה מ־30 דולר. בהמשך מצאתי לכן עוד דברים לרכוש משם, אז הסירו דאגה מלִבכן.

     

    2. המסקרה: Better Than Sex של טו פייסד (24 דולר)

    ממסקרה עם שם כזה קשה להתעלם, וגם את מבחן הביצועים היא צולחת. היא מספקת אורך ונפח מרשימים והפכה לבסט סלר ברחבי העולם.

     

    מימין: המקור; משמאל: הדיופ
      מימין: המקור; משמאל: הדיופ

       

      הדיופ: Paradise Extatic של לוריאל (50 שקל)

      עוד לפני בדיקת התוצאה על הריסים, כבר בפתיחה, רואים שאפילו המברשות דומות. והתוצאה: נפח, נפח, נפח ועוד נפח. הריסים צפופים, בולטים ונראים כמעט מלאכותיים, והיא מחזיקה מעמד כל היום. אפשר לקנות בארץ, וכמובן להוזיל את העלויות עוד יותר אם קונים בחו"ל.

       

      3. האייליינר: Long Wear Gel Eyeliner של בובי בראון (155 שקל)

      שתקום מי שלא חלמה מתישהו למרוח אייליינר ברגע – ובום, הוא שם: מחודד, חתולי, שווה בין שתי העיניים. אז פתרונות קסם אין כאן, אבל פורמולות קלות למריחה כבר יש, כמו הג'ל, וגם מברשות נוחות. מבטיחה לתת לכן בהזדמנות אחרת טיפים וטריקים, אבל מצאתי לכן תחליף לא פחות טוב במחיר בדיחה, מוכנות?

       

      מימין: המקור; משמאל: הדיופ
        מימין: המקור; משמאל: הדיופ

         

        הדיופ: Lasting Drama Gel Eyeliner של מייבלין (35 שקל)

        במחיר הזה האייליינר מגיע גם עם מברשת! (יש טובות ממנה, אבל היא בהחלט סבירה ומצאתי שהיא מעולה דווקא למריחת שפתונים, כך שבכל מקרה הרווחתן). המרקם שלו קרמי ורך, הוא נמרח בקלות, אבל עדיין נוח לשליטה. לוקח לו קצת זמן להתייבש, שזו יכולה להיות בעיה אבל גם יתרון, למשל אם רוצים לעשות טשטושים למראה מעושן או תיקונים (אייליינר ותיקונים – מי לא צריכה זמן בשביל זה?!).

         

        4. הספוגית: ביוטי בלנדר (99 שקל)

        את המייק־אפ שלי אני אוהבת להניח קודם כל במברשת, אבל לא מוותרת על הספוגית לטפיחות אחרונות, כדי שלא יראו שום סימני מריחה. אפשר, כמובן, להניח את המייק-אפ בעזרת הספוגית מלכתחילה. לגבי הביוטי בלנדר, יש בשוק רבות וטובות אחרות, והרבה יותר זולות.

         

        משמאל: המקור; מימין: הדיופ
          משמאל: המקור; מימין: הדיופ

           

          הדיופ: ספוגית של ביוטיקייר (10 שקלים)

          ניסיתי את כל הגוונים שהמותג מציע ואהבתי את השחורה, כך שהצבע לא נועד רק לקישוט במקרה הזה. במחיר הזה תמיד כיף להחליף.

           

          עוד דיופ: Miracle Complexion Sponge של Real Techniques (מחיר 6 דולר)

          צורתה אמנם קצת שונה, אך היא מצוינת, עושה את העבודה ועולה כרבע מהמחיר של הביוטי בלנדר המקורית באתר iherb.com (המשלוח, של כ־4 דולר, שווה את זה). על הדרך היינו קונות גם כמה מהמברשות המשובחות של המותג.

           

          טיפ: חשוב להרטיב את הספוגית לפני השימוש. הרטיבו אותה עד שהיא תכפיל את גודלה, לאחר מכך סחטו אותה היטב, ורק אז תתחילו לעבוד. אם לא תעשו זאת, הספוגית היבשה תספח כמעט את כל המייק-אפ שלכן, וחבל.

           

          5. השפתון: ליקוויד מָט עמיד של OFRA בגוון Charmed (מחיר 89 שקל)

          בשנים האחרונות השפתונים העמידים הפכו לפייבוריטים של כל מותג ומאפר, בין אם מדובר בג'פרי סטאר וקיילי ג'נר (בגזרת היקרים) או בקרליין המקומיים (בגזרת הזולים) - לכולם יש כזה. OFRA ידועים בעיקר בשימרים שלהם והקדימו מותגים רבים בשפתוני הליקוויד שלהם. הם יצרו בהמשך שת"פ עם Manny Mua, אחד היוטיוברים המצליחים בארה"ב, שניפק בין היתר את גוון ה־Charmed הפופולרי, שידרגו אריזות וממשיכים לספק שיתופי פעולה מעניינים כמו עם יוטיוברית הביוטי ניקי טוטוריאלס.

           

          משמאל: המקור; מימין: הדיופ
            משמאל: המקור; מימין: הדיופ

             

            הדיופ: Tender Terra של פלורמר (40 שקל)

            הכמות קטנה יותר, אך לדעתי השפתונים שלהם טובים יותר מאלה של OFRA.

             

            שימו לב: כל שפתון עמיד מייבש את השפתיים, ולכן בתחילת האיפור אני ממליצה למרוח באלם או פריימר לשפתיים, לאפר את יתר הפנים, ולבסוף לחזור לשפתון. קחו איתכן בתיק גם שפתון רגיל, אם תחושו יובש ויצוצו פסים לא מחמיאים בשפתיים.

              

            6. הצלליות: Modern Renaissance של אנסטסיה בוורלי הילס (42 דולר)

            קשה לבחור רק בפלטת צלליות אחת, יש המון טובות, אבל בחרתי את זאת שעשתה הרבה רעש. היא מרכזת גם גוונים טבעיים וגם צלליות עם טוויסט וקצת מעוררת אל מול כל הניודים המשעממים.

             

            משמאל: המקור; מימין: הדיופ
              משמאל: המקור; מימין: הדיופ

               

              הדיופ: Rosé in the Air של wet n wild

              אריזה פשוטה מוזילה עלויות, ועדיין, העיקר זה התוכן. רוב הצלליות בפלטה איכותיות (נדיר לקנות פלטה שלמה שכולה פרפקט). הרבה מאוד חומר נתפס במברשת, אז תהיו עדינות בכמויות אם אתן עוד לא מיומנות בכל עניין הטשטושים. ואיפה קונים? תוסיפו אותה לרשימה ב־beautybay.com, שם תשלמו 8 דולר. אפשר להשיג במחיר נמוך יותר באתרים אחרים, אבל המשלוח מייקר.

               

              עוד דיופ: קולוקפופ - תרכיבו לבד

              בכל פעם שאני חושבת שאני לא צריכה עוד צלליות, יוצאים במותג עם פלטה חדשה עם שם מפתה כמו IT'S MY PLEASURE, ואז קופץ לו בראש הקול הקטן שאומר לי: "זה עולה רק 12 דולר, ויש שם 9 צלליות!". כל צללית עולה 5 דולרים והיא פיגמנטית, אבל מי קונה אחת כשאפשר לקנות פלטות מוכנות או להרכיב אחת בעצמך? (אם בא לכן לדעת את הגוונים המדויקים, הציצו בעמוד האינסטגרם #ColourpopFun). ועוד לא אמרנו מילה על קטגוריית הסייל, שם המחירים יורדים.

               

               

              טיפ: הניחו את הצללית על גלגל העין בעזרת מברשת אחת וטשטשו את הגבולות והמעברים במברשת אחרת נקייה או בעזרת "צללית מעבר", כמו צללית חומה בהירה.

               

              7. השימר: Mary-Lou Manizer של דה באלם (103 שקל)

              לשמחתנו, המותג הגיע לאחרונה לארץ. כמו כל המוצרים במותג, אי אפשר להתעלם מהאריזה בעיצוב הרטרו המגניב. לגבי התוכן (לשם כך התכנסנו), הוא חמאתי, בגוון זהוב ומאוד פיגמנטי ומחמיא.

               

              משמאל: המקור; מימין: הדיופ
                משמאל: המקור; מימין: הדיופ

                 

                הדיופ: Moonlight Pearls של e.l.f (מחיר 4 דולר)

                האריזה אמנם לא מפתה, אבל אל תיתנו לזה לעצור אתכן – רבים מן המוצרים זולים, כאמור, כי לא מושקעים הרבה כסף ומחשבה בעיצוב שלהם. השימר הזה פחות דומה במבט ראשון לזה של דה באלם, אבל כשמסוויצ'ים אותו על היד וכן לאורך היום הוא מספק תוצאות דומות. אפשר להשיג ב־iherb.com (חלק מהמוצרים של "אלף" אפשר להשיג גם באתר ladymakeup.com, שזכה לכינוי "האתר הפולני" הפופולרי, שם הכל כבר מומר לשקלים. תציצו).

                 

                עוד המון דיופים שווים – במגזין החדש של Gostyle

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד