ברגע של הארה: האם את משתמשת נכון בהיילייטר שלך לפיסול הפנים?

ההיילייטר הצליח לא רק לעשות את הקפיצה מטרנד זמני למגמה מתמשכת, אלא ממש כבש את הפנים. מי מת להעיף אותו מתיק האיפור ואיך בכל זאת נשתמש בו בחוכמה?

הארה מעודנת, הדגשה מחודדת או בכלל הברקה מסנוורת?  (צילום: Tristan Fewings/GettyimagesIL)
הארה מעודנת, הדגשה מחודדת או בכלל הברקה מסנוורת? (צילום: Tristan Fewings/GettyimagesIL)

אם פעם זו הייתה נחלתם של המותגים המקצועיים, הרי היום כל המותגים - מהעממי ביותר ליוקרתי ביותר - מתהדרים בגרסאות משלהם להיילייטר (Highlighter) במגוון מרקמים (אבקה/נוזל/מוצק) וגימורים (שימר/מטאלי/מָט). ברקע ישנן אושיות ביוטי מקצועיות הטוענות שזה מוצר שמיצה את עצמו ומסמנות אותו כטרנד שהיו שמחות להיפרד ממנו.

 

האמת היא שיש משהו בדבריהן: ממוצר שמטרתו הייתה להאיר בצורה הרמונית אזורים גבוהים בפנים ולהצליל על ידי כך אזורים אחרים, ההארות הפכו לקיצוניות ומופרכות, ובמקרים רבים במקום להחמיא, המשתמשות הביתיות עושות לעצמן רק נזק – הן לא תמיד יודעות איך להניח את המוצרים בצורה מדודה ומפוזרת ולא מבינות את הפער בין מה שרואים בהפקות ובפרסומות לאיפור בחיים האמיתיים.

 

נכון לעכשיו המותגים לא ממש מתרגשים מהטענות הללו וזורמים עם המגמה החמה. כל מוצר חדש שהם משיקים מצהיר שהוא מביא איתו משהו ייחודי, חדשני ועדכני, אם בגוון או במרקם. כל עוד ההיילייטר כאן כדי להישאר, לא נותר לנו אלא להבין מה מבין ההיצע העצום בשוק הכי טוב לנו: הארה מעודנת, הדגשה מחודדת או בכלל הברקה מסנוורת?

 

הארות וקונטורים (צילום: Shutterstock)
    הארות וקונטורים(צילום: Shutterstock)

     

    הטעויות הנפוצות שכדאי להימנע מהן כאשר משתמשים בהיילייטר:

     

    1. הנחה במקומות הלא נכונים: מקום ההנחה חייב להיות באזורים הגבוהים שיוארו באופן טבעי מהשמש, למשל: עצמות הלחיים, עצם הגבה, לאורך האף ובקצהו, מעל מרכז השפה העליונה, בקצה הפנימי של העין. אך היו ערניות - אם האף כבר ארוך או העיניים גדולות, אין צורך בהדגשה נוספת.

     

    2. דילוג על הבסיס: שימוש בהיילייטר ללא בסיס כמו פריימר או מייק-אפ ייראה תלוש ויקשה על יצירת מראה הרמוני.

     

    3. גוון לא מתאים: גם אם בא לכן על היילייטר חדש בעיצוב משגע, לא בטוח שהוא הנכון והמתאים לגון העור שלכן. אל תתפתו לרכוש מוצר שיישאר במגירה.

     

    4. העמסת חומר: הגזמה בכמות תיראה מופרכת ומתאמצת, אתן לא רוצות לסנוור אף אחד או להיראות מזויפות. התאפרו באזור של אור טבעי ככל האפשר, הניחו מעט ובנו הארה סבירה. זכרו שקל להוסיף אך קשה להוריד.

     

    5. אי הקפדה על טשטוש הגבולות: טשטוש ומעברים נכונים בגבולות ההיילייטר קריטיים במיוחד, אז תתעכבו עוד כמה שניות על זה.

     

    6. שימוש באפליקטורים לא מתאימים: זה לא המקום להשתמש בספוגיות או באצבעות. בחרו מברשת ייעודית – ככל שהיא תהיה יותר אוורירית, ההנחה תהיה יותר מפוזרת ועדינה; ככל שהיא תהיה קטנה וצפופה, ההנחה תהיה יותר מרוכזת ואינטנסיבית.

     

    ההילייטרים החדשים

     

     (צילום: מאק, לנקום, ofra, אליזבת ארדן, ג'ייד, גבריני, בובי בראון, דיור)

      1. אליזבת ארדן: פודרת הארה מעודנת להנחה באזורים הגבוהים ואפילו לכל הפנים, מאוד ליידי לייק (FourEver Glow, מחיר 250 שקל);

       

      2. בובי בראון: מוצר חלוצי ומפורגן בקטגוריה, עכשיו גם בפלטת טריו מהממת (Shimmer Brick Palette, מחיר 300 שקל); 

       

      3.  ג'ייד: מתרגמים את הטרנד בצורה מוצלחת ונוחה לשימוש (Velveteen, מחיר 90 שקל);

       

      4. גבריני: ביצוע מוצלח לצד מחיר נוח, רק מאכזב שהרגישו צורך ליצור חיקוי לעיצוב של" דה באלם" מבחוץ ושל "אנסטסיה" מבפנים (Highlighter, מחיר 30 שקל);

       

      5. לנקום: פלטה מהפנטת עם נצנוץ היסטרי, אבל עד עכשיו אנחנו לא ממש סגורות על מה עושים עם הגוון הסגול (Glow For It, מחיר 159 שקל);

       

      6. דיור: שישה גוונים מדויקים בגימור בוהק-מטאלי שאוחזים במרקם מנצח לצד עיצוב מושלם (Nude Luminizer, מחיר 213 שקל);

       

      7. OFRA: מספקים את הסחורה למי שמחפשת לאמץ הברקות באקסטרים (Star Island, מחיר 155 שקל);

       

      8. מאק: למתקדמות בינינו - נוזל ורסטילי בוהק בארבעה גוונים לשימוש לפני/אחרי המייק-אפ או בערבוב איתו (Hyper Real, מחיר 149 שקל).   

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד