צילום: שי יחזקאל

ד"ר יוטיוב: למה 5 מיליון עוקבים לא מפספסים אף סרטון של הרופא הזה

מוזיקה? ביוטי? צחוקים? גם הרופאים גילו את יוטיוב והם ממלאים אותו בסרטונים נגישים, עתירי מידע ומעשירים. חמישה רופאים ששווה להירשם כמנוי בערוץ שלהם

למעלה משמאל ועם כיוון השעון: ד"ר סטרונג, ד"ר דאמניה, ד"ר מייק, ד"ר די.ברי וד"ר לוקס
למעלה משמאל ועם כיוון השעון: ד"ר סטרונג, ד"ר דאמניה, ד"ר מייק, ד"ר די.ברי וד"ר לוקס

הרופא הכיפי אך אינפורמטיבי: Doctor Mike

מספר מנויים: 2.6 מיליון

 

מי הוא: ד"ר מיכאיל וורשסבקי, רופא משפחה מניו יורק, שנחשב לרופא המוביל ברשת עם יותר מ־5 מיליון עוקבים בכל הרשתות החברתיות.

 

מה אפשר למצוא בערוץ שלו: ספרייה גדולה ומגוונת של סרטונים, קלילים יותר או רציניים יותר, תלוי מה מתחשק לכם. לפעמים הוא מגיב לפרקים של "האנטומיה של גריי" כרופא אמיתי ("זה נשמע יותר כמו 'משחקי הרעב' מאשר 'האנטומיה של גריי'"), שיחות עם כוכבי יוטיוב ששואלים אותו שאלות כלליות על תופעות גופניות ("למה אני מזיעה כל כך הרבה?"), דעתו על טרנדים מעולמות הדיאטה והנפש, כמו למשל מה דעתו על דיאטת 8/16 ועל הדיאטה הקטוגנית, וסרטונים שבהם הוא עונה לשאלות המנויים שלו, כמו איך להיפטר משומן בבטן. הכל ערוך באווירה "יוטיוברית" להפליא, קצבית וכיפית שמיועדת לקהל צעיר, אבל מתאימה בעצם לכולם.

 

 

הרופא שניגש ישר ולעניין: Strong Medicine

מספר מנויים: 230 אלף

 

מי הוא: ד"ר אריק סטרונג, מומחה לרפואה פנימית מפאלו אלטו, קליפורניה, ומרצה באוניברסיטת סטנדפורד.

 

מה אפשר למצוא בערוץ שלו: על פניו ערוץ היוטיוב שלו נראה סטנדרטי, אפילו על גבול המשמים. הוא כמעט תמיד עומד על רקע לבן, מדבר למצלמה בלי יותר מדי אפקטים או מוזיקה, עם הרבה מצגות פאואר פוינט לא מאוד מרגשות. אבל מספר העוקבים המרשים שלו בכל זאת עושה חשק לדגום כמה מהסרטונים שלו, ואז מתגלה עולם שלם של מידע שלא בהכרח קל למצוא ברשת. הוא מדבר על כל מה שקשור לרפואה פנימית, החל בקרדיולוגיה, דרך איך לקרוא צילום חזה, סוגים שונים של חיידקים, מה נחשב לקצב לב נורמלי וכן הלאה, עד לרמה של התמודדות עם שיעול. מתאים לכל מי שרוצה להעשיר את הידע שלו ברפואה ולהרגיש קצת כמו בהרצאה באוניברסיטה.

 

 

הרופא הרציני שגם עושה ראפ: ZDoggMD

מספר מנויים: 125 אלף

 

מי הוא: ד"ר זובין דאמניה, מייסד מרפאת Turntable Health בלאס וגאס. הוא מכנה את הפרקטיקה שלו "רפואה 3.0", שהיא לדבריו רפואה בעידן המודרני שנלחמת במערכת הבריאות הלא מתפקדת בארצות הברית ומתמקדת בהרחבת הידע של המטופלים על הגוף והבריאות שלהם.

 

מה אפשר למצוא בערוץ שלו: הרבה שיחות ארוכות (בנות 40 דקות ומעלה) עם קולגות שלו מעולם הרפואה, שבהן הם מדברים על מצב מערכת הבריאות ואיך אפשר לשפר אותה, הרבה שיחות על חיסונים, סרטונים אינפורמטיביים שבהם הוא מתייחס לטרנדים בריאותיים כמו צומות מיצים (רעיון נוראי לדבריו) וגם הרבה סרטונים שטותיים שבהם הוא מתחפש ל"דוקטור ויידר" (על שם דארת ויידר) או עושה ראפ (שגם, כמובן, עוסק ברפואה).

 

 

הרופא שנלחם בהשמנה: KenDBerryMD

מספר מנויים: 320 אלף

 

מי הוא: ד"ר קן די. ברי, רופא משפחה מנשוויל, טנסי, מעיד על עצמו שהסרטונים שלו מבוססים על "מחקרים אמינים + היגיון בריא". הוא לא דוגל במילים רפואיות גדולות ומפוצצות אלא יותר בדיבור ענייני שנועד לעזור לצופים להישאר בריאים ושמחים, ומבחינתו הכריז מלחמה על סוכרת מסוג 2 והשמנת יתר.

 

מה אפשר למצוא בערוץ שלו: הסברים על איך אפשר להשתמש בתזונה ובאורח החיים כדי לשפר את המצב הבריאותי, סדרות שלמות של סרטונים על הדיאטה הקטוגנית, על שיטות שונות של צום, טיפול בבלוטת התריס, כולסטרול גבוה ועוד, וגם הרבה טיפים שימושיים, כמו למשל אילו סוגים של אגוזים תורמים לירידה במשקל, איך לצרוך תזונה דלה בפחמימות גם כשיש תקציב מצומצם ועוד שאלות אקטואליות ורלוונטיות על דיאטות וירידה במשקל.

 

 

הרופא שנותן עצות פרקטיות: Howard Luks

מספר מנויים: 2,100

 

מי הוא: ד"ר הווארד לוקס, מנתח אורתופדי ומומחה לרפואת ספורט מניו יורק. הוא אולי לא מתחזק את ערוץ היוטיוב הפופולרי והפעיל ביותר ברשת, אבל המטרה שלו חשובה – הוא רוצה לספק כמה שיותר מידע לגולשים על פציעות ספורט.

 

מה אפשר למצוא בערוץ שלו: בעיקר הרבה מאוד סרטונים שבהם הוא מתייחס לשאלות ספציפיות שקשורות לפציעות ספורט – האם כדאי לעבור ניתוח להחלפת ברך, מה זה כתף קפואה, באילו מצבים אפשר לרוץ, מדוע הכתף כואבת בלילה וכן הלאה. הוא גם מתייחס בערוץ שלו לטיפולים ולמחקרים חדשים בתחום האורתופדיה, ולמעשה יספק הרבה מאוד מידע חשוב לכל מי שסובל מפציעות אורתופדיות כאלה ואחרות.

 

 

 

    הרופא־סלב הכי לוהט בבריטניה, עונה על השאלות הכי מסקרנות, הקליקו לכתבה:

     

    האם פסטה שעמדה במקרר משמינה פחות וחומץ תפוחים טוב לדיאטה?
    האם פסטה שעמדה במקרר משמינה פחות וחומץ תפוחים טוב לדיאטה?

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד