ליאת עברון, מעצבת פנים בעלת סטודיו משלה מזה כעשר שנים, קיבלה פנייה ממשפחה מחולון של זוג הורים ושלושה ילדים כדי לעזור להם בבחירת הבית הבא שלהם בעיר חולון, שם מתגוררת גם משפחתם המורחבת. "ליוויתי את בני הזוג עוד משלב בחירת הבית, כשחיפשנו ביחד בתים פרטיים פוטנציאליים לרכישה", מספרת עברון. "ראינו הרבה בתים שלא התאימו, ואז נתקלו בבית דו־קומתי דו־משפחתי ישן שנבנה בשנות ה־70 והיה חשוך ומוזנח, אבל ראינו את הפוטנציאל הרב הגלום בו".
המבנה הישן התאפיין באלמנטים שהיו נפוצים בשנות ה־70 וה־80, ובהם מרפסות מקוריות שנסגרו לטובת שטח נוסף, אך נותרו "שטחים מתים" ולא מנוצלים. עברון והצוות "גילחו" את כל פנים הבית והרסו את כל החלוקה הפנימית, כך שנוצרו חללים חדשים ומרווחים. "ניצלנו מחדש את שטחי המרפסות, וכך קיבלנו בית שכל קומה בו מתפרשֹת על פני 100 מ"ר המנוצלים כהלכה".
עוד דירות יפות:
לפרוץ את תקרת הבטון: עיצוב דירה לזוג ספורטאים גבוהים במיוחד >>
קירות הם מותרות: חמש נפשות ושלוש חתולות בדירת 75 מ"ר >>
בקומת הכניסה אפשר למצוא את הסלון, המטבח, פינת האוכל, שירותי האורחים, מקלט המשמש כחדר אורחים ומחסן קטן. הקומה העליונה כוללת חמישה חדרים: חדר שינה להורים, שלושה חדרי ילדים, שאחד מהם משמש כחדר משחקים, ומשרד לבני הזוג שעובדים מדי פעם מהבית. בנוסף יש בקומה העליונה גם שני חדרי רחצה, "והמסדרון תוכנן בצורה רחבה כך שבעתיד הוא יוכל לשמש כפינת משפחה", מסבירה עברון. כעת הבית נהנה מהמון אור ואוויר בזכות שבירת המרפסות והודות לחלונות הענקיים הממוקמים בשני קצוות הקומה התחתונה.
חזרו אחרי עשרה חודשים לבית מוכן
את המייקאובר הדרמטי יצרה עברון כשבני הזוג אינם נוכחים פיזית בתהליך, מה שאיפשר לה את החופש ליצור עבורם את בית חלומותיהם. "בני המשפחה עמדו לצאת לשליחות לפריז בשל לימודים של האב, והסיכום היה שהם משאירים לי מפתחות לבית שרכשו, וכשהם חוזרים כעשרה חודשים אחרי – הבית כבר מוכן למגורים עד רמת הרהיטים והאביזרים", מספרת עברון על התהליך הלא שגרתי.
היא תכננה ועיצבה מחדש את מבנה הבית, כשבני הזוג נמצאים איתה בקשר בשלט רחוק ומקבלים מדי פעם עדכונים והחלטות. "היו שיחות טלפון, התכתבויות בוואטסאפ ובמייל, ומדי פעם ביקורים מצידם בצמתים של קבלת החלטות. מבחינתי זה היה יתרון, כי היה לי המון מרחב פעולה, וגם כי הייתה לבני הזוג גישה לחנויות עיצוב ורשתות אירופאיות שלא שולחות מוצרים לישראל. הם הזמינו את מה שבחרנו אונליין והביאו איתם כששבו לארץ". בין הפריטים שיובאו ניתן למצוא את השידה הממוקמת מתחת לטלוויזיה שנרכשה בהביטאט בצרפת, את גופי התאורה שנקנו באתר made.com ואת התמונות שהוזמנו מאתרי אמנות מחו"ל.
לעצב בית שיהיה נוח לילדים
הקונספט העיצובי התבסס על סגנון מודרני וצבעוניות חמה. הריצוף בקומת הכניסה הוא במראה בטוני, האריחים שעל הקירות לבנים, האלומיניום בחלונות בשחור גרפיט בשילוב תריסי רפפה. בקומת המגורים העליונה הרצפה מחופה בפרקט עץ טבעי, ומעקה המדרגות עשוי זכוכית שקופה. על הבסיס הזה הלבישה עברון רהיטים ואביזרים בצבעים חמים של אדום הנוטה לבורדו, כחול כהה ואפור עם עושר טקסטורלי ומרקמים. "בסלון שילבנו מקום מרבץ נוח לילדים בריפוד ג'ינס עם המון כריות עליו, כי זה חלל משפחתי שבו הם הכי נוכחים ופעילים. התפיסה שלי הייתה לעצב בית שיהיה נוח לילדים", מסבירה עברון את משנתה.
"המטבח הוא נקודת השקה של טעמם העיצובי של שני בני הזוג והיה לי ברור שישולב בו המון צבע, לכן חלקו בורדו וחלקו בהיר עם חיפוי של פורניר אגוז. המטבח משקף את סקאלת הצבעים של כל הבית, כשהאלמנטים המרכזיים בו מהדהדים שוב ושוב ברחבי החדרים", אומרת עברון. מבחינת אירוח, במטבח משולב שולחן נמוך לארוחות יומיומיות, ובפינת האוכל ניצב שולחן עגול שנפתח לקוטר של שלושה מטרים.
בחדר השינה מיתנה עברון את הצבעוניות העזה ויצרה מקום מפלט שקט, רך ונקי מרעשים. בחדרי הילדים היא שמרה על בסיס בהיר ונקי בעזרת רהיטים, כשזריקות הצבע מתבטאות בפריטים שאפשר להחליף בקלות כמו טפט, טקסטיל ואביזרים.
בחדרי הרחצה שבקומה העליונה ממשיכים להדהד הצבעים השזורים בבית: אדום־בורדו וכחול עמוק. בחדר הרחצה הזוגי שולט הצבע הכחול, בעוד שחדר הרחצה של שלושת ילדי המשפחה משלב ארונות בצבע בורדו עם תשתית בהירה של אריחים לבנים המעוטרים באיורים מלאי הומור של האמן האמריקאי קית' הרינג.
לדברי המעצבת, בני המשפחה חזרו לבית מוכן ומעוצב שענה במדויק לצורכיהם ולטעמם. "על אף שרוב העבודה נעשתה בשלט רחוק, הם מאוד סמכו עליי והצליחו לשחרר, וכעת מרוצים לגמרי מהתוצר הסופי", מעידה עברון.
עוד המון עיצוב חורפי לבית - בגיליון החודש של Gostyle