לפרוץ את תקרת הבטון: עיצוב דירה לזוג ספורטאים גבוהים במיוחד

דירה ישנה, צרה ומלבנית עם תקרות מונמכות עברה מהפך כולל והתאמה לדייריה החדשים ורמי הקומה. התוצאה שיק פריזאי נינוח באמצע שדרה תל אביבית

המעצבים התמקדו בפתיחת הדירה לאור טבעי. מבט לחלל הציבורי  (צילום: איתי בנית)
המעצבים התמקדו בפתיחת הדירה לאור טבעי. מבט לחלל הציבורי (צילום: איתי בנית)
הריהוט בסלון מציע חריגה מסקאלת הצבעים הכללית  (צילום: איתי בנית)
הריהוט בסלון מציע חריגה מסקאלת הצבעים הכללית (צילום: איתי בנית)
בין אזור המיטה לחדר הרחצה יש קיר קטן ועליו טלוויזיה. הקיר יוצר פרטיות וגם מסתיר בתוכו עמוד קונסטרוקטיבי (צילום: איתי בנית)
בין אזור המיטה לחדר הרחצה יש קיר קטן ועליו טלוויזיה. הקיר יוצר פרטיות וגם מסתיר בתוכו עמוד קונסטרוקטיבי (צילום: איתי בנית)

דירת 125 מ"ר בשדרה מרכזית בתל אביב, ארוכה ומלבנית, ישנה ביותר ובעלת תקרות מונמכות, נקנתה על ידי זוג צעיר עם ילד. בדירה היו שני חדרי שינה, חדר רחצה ומטבח סגור, והיא הייתה חשוכה ואף מתפרקת. לתמונה נכנסו המעצבים אמיר נבון, מעיין זוסמן וקרן ברוקמן (שהשתתפה בפרויקט במסגרת תוכנית המנטורינג לבוגרים מצטיינים של סטודיו 6B), והתוצאה: דירה מודרנית עם שיק פריזאי הכוללת חדר הורים מפנק ובו חדר רחצה צמוד, חדר ילדים, חדר עבודה, חדר רחצה כללי, שירותי אורחים וחלל ציבורי רחב ידיים.

 

"זכינו בלקוחות בעלי תעוזה שנתנו בנו אמון ואפשרו לנו ליצור דירה עם טוויסט אירופאי ואלגנטי, בלי שתרגיש זרה בנוף הישראלי", מספרים המעצבים. "היה לנו חשוב לשמור על האיזון בין האירופאי לישראלי וגם ליצור איזון בין חומרים. כמעט כל פריט בדירה עוצב במיוחד עבורה, ותהליכי התכנון והביצוע היו מורכבים בשל אילוצים קונסטרוקטיביים רבים".

 

על המעצבים היה להתחשב בשינוי עתידי שאמור להתבצע בבניין במסגרת תמ"א 38 – תכנון הדירה צריך היה להיות כזה שהשינוי בבניין יוכל להתקבל בדירה באופן טבעי וללא צורך בשיפוץ נוסף
האתגרים התכנוניים שאיתם התמודדו המעצבים כללו מבנה צר וארוך ומחסור באור טבעי. בנוסף היה עליהם להתחשב בשינוי עתידי שאמור להתבצע בבניין במסגרת תמ"א 38 – תכנון הדירה צריך היה להיות כזה שהשינוי בבניין יוכל להתקבל בדירה באופן טבעי וללא צורך בשיפוץ נוסף. האילוץ האחרון היה מידותיהם החריגות של בעלי הבית: שניהם ספורטאים ושניהם גבוהים במיוחד.

 

רצפת בטון גובלת בפרקט בדוגמת פישבון בחלל הציבורי  (צילום: איתי בנית)
    רצפת בטון גובלת בפרקט בדוגמת פישבון בחלל הציבורי (צילום: איתי בנית)

     

     

    במקום קירות: מחיצת זכוכית וארון דו כיווני

    מול הכניסה לבית ממוקם המטבח, שנצבע באפור־סגול, צבע שאינו סטנדרטי בנוף הישראלי. לארונות המטבח הוספו סרגלים עדינים שמסייעים ביצירת מראה אירופאי המתכתב עם רצפת הפרקט בדוגמת אדרת דג (פישבון), סגנון שמאפיין את עיצוב הפנים באירופה. מחיצת זכוכית עם פרופיל בלגי עדין שיוצר חלוקות זהות לחלוקה שעל ארונות המטבח מפרידה בין החללים בבית ומשמשת גם כגב המטבח במקום קיר. סוג זה של הפרדה מאפשר יצירת קשר עין בין חדר העבודה - שמתוכנן בעתיד להפוך לחדר משחקים - ובין החלל הציבורי. בנוסף נועדה הפרדת הזכוכית לסייע בפתרון הבעיה של מחסור באור טבעי בבית, שכן בניגוד לקיר אטום, היא מעבירה אור בין החללים.

     

    ארונות המטבח נצבעו באפור-סגול יוצא דופן  (צילום: איתי בנית)
      ארונות המטבח נצבעו באפור-סגול יוצא דופן (צילום: איתי בנית)
       

       

       

      מימין לכניסה נמצא מסדרון המוביל לחללים הפרטיים. משמאל נמצא חדר העבודה ומימין שירותי האורחים. דלת השירותים עשויה מפרופיל בלגי עם זכוכית חלבית אטומה. סביב קיר הכיור מסגרת שחורה וגופי תאורה דקורטיביים שנצבעו בשחור.

       

      ההפרדה בין המסדרון לחדרים שמשמאל נעשתה על ידי ארון נגרות דו כיווני, דרכו אפשר להיכנס לחדר הילדים וכן לחדר הרחצה

      ההפרדה בין המסדרון לחדרים שמשמאל נעשתה על ידי ארון נגרות דו כיווני, שעליו אותם סרגלים אירופאיים כמו על יתר פריטי הנגרות בבית. דרך הארון אפשר להיכנס לחדר הילדים וכן לחדר הרחצה, שלו גם כניסה נוספת, דרך חדר הילדים. דלתותיו ננעלות ומאפשרות פרטיות בהתאם לרצון ולצורך. חדר הרחצה מינימליסטי ומאופיין בפריטים שחורים על גבי אריחים לבנים.

       

      מול הכניסה לחדר הרחצה נמצא חלל ארונות השייך להורים. אפשר לסגור את החלל באמצעות דלתות הזזה נסתרות ובכך לספחו לחדר ההורים, או להשאירו פתוח. בסוף המסדרון ממוקם חדר השינה של בני הזוג ובו חלונות גדולים הצופים לעצים של החצר האחורית. בחלל זה נמצא גם חדר רחצה ובו פריטי מסגרות שעוצבו גם הם על ידי צוות המעצבים. הסטריפים בגב המיטה והמיטה עצמה תוכננו במיוחד עבור החלל ועבור גובהם החריג של בני הבית. בין אזור המיטה לחדר הרחצה יש קיר קטן ועליו טלוויזיה. הקיר יוצר פרטיות וגם מסתיר בתוכו עמוד קונסטרוקטיבי.

       

      מונוכרומטיות ומינימליזם גם בחדר הילדים  (צילום: איתי בנית)
        מונוכרומטיות ומינימליזם גם בחדר הילדים (צילום: איתי בנית)

         

        הצבעוניות המונוכרומטית שמאפיינת את הבית כולו נשמרת גם בחדר הילדים, שנצבע באופן לא שגרתי בגוונים של אפור, שחור ובז'. צבעוניות זו משתנה רק בסלון על ידי שטיח, ספה ומנורה שמוסיפים גוונים של כחול וירוק ששוברים מעט את הסקאלה הרווחת בדירה כולה. התוצאה הסופית מרעננת ושקטה גם יחד, ויוצרת תחושה של אי מבודד בלב ההמולה של העיר הגדולה.

         

        עוד עיצוב בגיליון דצמבר של Gostyle:

        • ביקור בדירה בחולון ששופצה בשלט רחוק, כשהמשפחה בשליחות בפריז
        • מחממים את האווירה עם שטיחים מקיר לקיר
        • הבית מצטרף לחגיגות הסילבסטר עם פריטים בגוני כסף וזהב

         

         

        הגיליון החדש של מגזין Gostyle - עכשיו בדוכנים (צילום: Valerie Burke)
        הגיליון החדש של מגזין Gostyle - עכשיו בדוכנים (צילום: Valerie Burke)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד