צנצנת האפשרויות הבלתי מוגבלות: 3 מנות שישמחו לבוא אתכם לעבודה

אתם מבלים בעבודה רוב היום, אז למה שלא תביאו אתכם קצת בריאות מהבית? כל שתצטרכו הוא צנצנת זכוכית, קורטוב דמיון ושלושה מתכונים טעימים להתחיל איתם

גל סנדלר קאראסיק

|

28.10.18 | 07:46

חסל סדר כריכים מוכנים בהפסקת הצהריים (צילום: Shutterstock)
חסל סדר כריכים מוכנים בהפסקת הצהריים (צילום: Shutterstock)

ההצלחה של אורח חיים בריא בכלל והדיאטות בפרט תלויה בתכנון מראש. בלעדיו אתם עלולים לשכוח את כל היעדים וההחלטות שלקחתם על עצמכם ברגעי רעב הבלתי נמנעים שתוקפים לאורח היום. ולכן, כדי להכין את עצמכם להצלחה, פנו לכם כמה דקות כדי להכין מראש ארוחות שתרצו לאכול במהלך היום: אם זאת ארוחת בוקר בריאה, ארוחת צהריים מאוזנת או סלט חתוך, כולם יעזרו לכם להימנע ממאכלים יקרים, עתירי מלח, סוכר ושומנים רעים שנמכרים בחוץ.

 

לפני שיוצאים לעבודה או ללימודים, קחו צנצנת ריקה ומלאו אותה בדברים שתרצו לאכול במהלך היום. אם זאת דייסת קוואקר מתקתקה, סלט חתוך עם שקית רוטב נפרדת או אפילו ארוחות 'רציניות יותר' כגון: אטריות אורז או מנות טופו עם ירקות ברוטב.

 

>>> היתרון שבצנצנת: היא אקולוגית - אין עטיפות ואריזות מיותרות, היא נוחה לנשיאה - לעומת קופסאות פלסטיק שדורשות תיק גדול, היא עמידה לחום - אפשר לשים בה מים רותחים או לחמם במיקרו (רק תורידו את המכסה, כן?) - ככה שמקבלים ארוחה חמה אם רוצים, היא זולה - לא חייבים לקנות צנצנת ייעודית מעוצבת, זאת של הריבה/קפה/חמוצים תספיק.

 

כך התכנון המוקדם יעזור לכם לרדת במשקל

 

 

דייסת קוואקר מכל מקום, בכל מקום

 

צנצנת הקוואקר היא פתרון הקסם שלי לימים עם סדר יום שהוא הכי רחוק מ'סדר'. כמה פשוט זה לשים בתיק צנצנת עם קוואקר ולמלא אותה במים רותחים כשיש לכם סופסוף עשר דקות פנויות לשבת במקום? בעיני זה פתרון פנטסטי לעבודה - סטייל 'מנה חמה' אבל ביתי ומזין.

 

מרכיבים

צנצנת בגודל מתאים עם מכסה תואם

 

  • 4 כפות קוואקר דק
  • 1 כפית סוכר קוקוס
  • 1/2 כפית קנמון טחון
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1 פרי שאוהבים, חתוך לקוביות (אופציונלי)

 

אופן הכנה

  1. מניחים בצנצנת את כל הרכיבים (למעט הפרי) ומערבבים.
  2. סוגרים את מכסה וממתינים 5 דקות.
  3. פותחים, מוסיפים את הפרי ונהנים.

 

אפשר לגוון בכיף עם פירות, תבלינים וממתיקים
    אפשר לגוון בכיף עם פירות, תבלינים וממתיקים

     

    סלט טופו ישראלי בצנצנת

     

    נסו פעם אחת ותראו שארוחת צהריים חתוכה, שעומדת ומחכה לכם במקרר, תורמת משמעותית לשלוות הנפש שלכם. כמה דקות של ארגון מראש ישדרגו לכם את היום, בוודאות. הרעיון בצנצנת הסלט הוא שאפשר לשים בה רק ירקות שאוהבים, בלי לוודא עם המלצר שאין שם כוסברה, גמבה או חלילה בצל ועל הדרך גם להימנע מסצנת חיתוך הירקות במטבחון.

     

    בנוסף לירקות, חשוב שתהיה לנו גם מנת חלבון כמו דג, עוף או במקרה של הסלט הזה, טופו. את הרוטב אני שמה בקופסא קטנה או מתארגנת על שמן זית ולימון במקום העבודה, וכך כל שנותר הוא פשוט לערבב ולהנות.

     

    מרכיבים

     

    • 1/4 כוס שומשום
    • 1/4 גרעיני חמניה

     

    • 1 כף שמן זית
    • 150 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
    • 1 כף תבלין "גריל"
    • מלח
    • 1 מלפפון, פרוס לקוביות
    • 2 עגבניות, קצוצות 
    • 1/2 בצל סגול, קצוץ

     

    לרוטב

    • 2 כפות שמן זית
    • מיץ מחצי לימון
    • מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים מחבת יבשה וקולים בה את השומשום ואת גרעיני החמנייה כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת, מצננים ושומרים בצד.
    2. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את קוביות הטופו, תבלין הגריל והמלח, מערבבים ומטגנים כחמש דקות עד שהוא קריספי וזהוב.מוציאים ושומרים בצד.
    3. מסדרים בצנצנת את הירקות, הטופו והגרעינים הקלויים. סוגרים ושומרים במקרר עד לאכילה.
    4. מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים מעל ואוכלים.

     

    לא חייבים בצל: תכניסו רק מה שאתם אוהבים
      לא חייבים בצל: תכניסו רק מה שאתם אוהבים

       

      צנצנת הודית במיקרוגל

       

      תבשילי קארי זה אחד המתכונים הכי קלים ופופולריים במטבח שלי. אבל גם הפעולה הזו מצריכה סיר וצלחת להגשה. אז הפעם, החלטתי לוותר על הסיר ולתת למיקרו לעשות העבודה. התוצאה? תבשיל קארי שווה בדקה הכנה וכלי אחד פחות לשטוף.

      טיפ לעבודה: לקחת את חלב הקוקוס בקרטון ולהוסיף לצנצנת רגע לפני שמכניסים למיקרו. כך, אין סיכוי שמשהו יטפטף לכם בדרך :)

       

      מרכיבים

      צנצנת בינונית / קערה TO GO - שמתאימות למיקרוגל

       

      • 100 גרם טופו חתוך לקוביות
      • 1 פלפל קטן, פרוס
      • 1/2 בצל סגול, פרוס דק
      • 8 עגבניות שרי חצויות
      • 1 כפית תבלין קארי
      • מלח
      • 1/2 כוס חלב קוקוס בקרטון

       

      • מעט כוסברה ו/או בצל ירוק קצוץ (לא חייבים)

       

      אופן ההכנה

      1. שמים בקערה את כל המרכיבים ושומרים במקרר.
      2. אם רוצים מעבירים לקערה (או משאירים בצנצנת) ומחממים במיקרוגל 4 דקות.
      3. מוציאים בזהירות, בוזקים כוסברה ובצל ירוק ואוכלים.

       

      מבטיחים שכולם יקנאה בכם
        מבטיחים שכולם יקנאה בכם

         

        גל סנדלר קאראסיק היא נטורופתית שמעבירה סדנאות של תזונה בריאה ומגוונת בפייסבוק

         

        -------------------------

         

        עוד מנות של גל שאוהבות לטייל

         

         לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה
        לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג