ארוחה שתעצור את השעון: שלושה מתכונים טעימים לאנטי אייג'ינג

פסטת ארטישוק ותרד, חזה עוף עם דובדבנים ואוכמניות וסלט שעועית מנומרת, תפוח וסלק – שלושה מתכונים טעימים שימלאו לכם את הצלחת בנוגדי חמצון לרוב

הטובים לאנטי אייג'ינג: ארטישוק, תרד ושום (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
הטובים לאנטי אייג'ינג: ארטישוק, תרד ושום (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

ארטישוק,  דובדבנים אדומים מתוקים, אוכמניות, תפוח וסלק - נמצאים ברשימת עשרת המזונות הטובים ביותר לאנטי אייג'ינג, כלומר מזונות שמכילים את הכמות הגדולה ביותר של נוגדי חמצון. גם שעועית מנומרת נמצאת בראש טבלת הקטניות מבחינת כמות נוגדי החמצון שבה. השפית מירי הבר מציעה שלושה מתכונים מפוצצים במכסחי רדיקלים חופשיים, שיעזרו לכם לעצור את הזמן דרך הצלחת:

  

פפרדלה ארטישוק, תרד ופטה עזים

החומרים ל-4 מנות:

  • 1 חבילה (500 גרם) פפרדלה
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 צנצנת (200 גרם) לבבות ארטישוק
  • קורט מלח ים, פלפל שחור
  • 20 עלי תרד טריים
  • 20 גרם גבינת פטה עזים 5%

 

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר עם מים רותחים עד רתיחה מלאה ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה, מוסיפים את השום ומערבבים חצי דקה. מוסיפים את הארטישוק ומקפיצים 2 דקות. מתבלים במלח ובפלפל.

3. מוסיפים למחבת 1/3 כוס מים רותחים ומבשלים על להבה גבוהה במשך 2 דקות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים. מוסיפים את התרד ומערבבים דקה.

4. מסירים מהאש ומגישים עם גבינת עזים מפוררת.

 

ערכים תזונתיים למנה: 561 קלוריות, 92.2 גרם פחמימות, 18.2 גרם חלבון, 57.8 גרם שומן

 

 

חזה עוף צלוי עם צ'אטני דובדבנים

הטובים לאנטי אייג'ינג: אוכמניות טריות ודובדבנים אדומים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    הטובים לאנטי אייג'ינג: אוכמניות טריות ודובדבנים אדומים(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
     

     

    החומרים ל-2 מנות:

    • 2 נתחי חזה עוף (כל נתח 200 גרם)
    • קורט מלח, פלפל שחור
    • 2 כפות שמן זית

    לצ'אטני דובדבנים:

    • 1 כוס דובדבנים מגולענים
    • 1/2 כוס אוכמניות טריות
    • 1/2 כוס מים
    • 1/2 בצל סגול, קצוץ
    • 1 כף חומץ בלסמי
    • 1 כפית דבש
    • 1/3 כפית שבבי צ'ילי יבש
    • 1/2 כפית גרידת לימון
    • 1/2 לימון סחוט

    להגשה:

    • 10 עלי כוסברה

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את כל חומרי הצ'אטני במשך 20 דקות עד לצמצום המים.

    2. מחממים מחבת פסים, מפזרים מלח ופלפל על חזות העוף, מורחים 1 כף שמן זית על כל נתח וצורבים 2 דקות מכל צד.

    3. מסדרים את נתחי העוף הצלויים בצלחת הגשה ומזליפים מעל 3 כפות צ'אטני.

    4. מפזרים עלי כוסברה טרייה ומגישים.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 386 קלוריות, 17.3 גרם פחמימות, 43.7 גרם חלבון, 15.4 גרם שומן

     

    סלט שעועית מנומרת, תפוח וסלק

    הטובים לאנטי אייג'ינג: שעועית מנומרת, סלק, תפוח וכרוב סגול  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      הטובים לאנטי אייג'ינג: שעועית מנומרת, סלק, תפוח וכרוב סגול (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
       

       

      החומרים ל- 4 מנות:

      •  1/4 כוס שעועית מנומרת, מושרית ללילה
      • 1 בצל סגול, קצוץ
      • 1 תפוח עץ ירוק, קצוץ
      • 1 סלק מבושל וחתוך לקוביות
      • 1/2 כרוב סגול, קצוץ

      לרוטב:

      • 1/3 כוס שמן זית
      • 2 שן שום
      • 1 לימון סחוט
      • 1 כף סילאן
      • 1/2 כפית רכז רימונים
      • קורט מלח, פלפל

      להגשה:

      • 2 כפות צנוברים

       

      אופן ההכנה:

      1. מבשלים את השעועית למשך חצי שעה עד שעה (לריכוך בדרגת אל דנטה) ומסננים.

      2. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.

      3. מערבבים בקערה את השעועית, הבצל, התפוח, הסלק והכרוב עם הרוטב.

      4. קולים את הצנוברים כ־3 דקות במחבת ללא שמן, מפזרים על הסלט ומגישים.

      ערכים תזונתיים למנה: 203 קלוריות, 35.9 גרם פחמימות, 5.9 גרם חלבון, 5.8 גרם שומן

       

      שפית אורחת: מירי הבר, "בון מירי"

       

                                                      *      *       *

      כל המזונות שיצעירו לכם את הצלחת, הקליקו על התמונה לרשימה:

       

      הטובים לאנטי אייג'ינג (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      הטובים לאנטי אייג'ינג (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

       

      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד