הבית של הסטארט-אפ הישראלי:
    5 קומות מפוארות ליזמים ומשקיעים

    ''סטארט-אפ ניישן'', עכשיו הבניין: יזמים מוזמנים להשתמש בשלל חללים מהודרים ולפגוש משקיעים מהעולם. מסעדה אופנתית עם שף מתחלף כבר בדרך. הצצה ראשונה

    מנור בראון

    |

    11.09.18 | 21:02

    קומת המרתף תציע מפגשים, הרצאות, הקרנות ושאר פעילויות ב-Hub שנמצא במרכז הקומה. מסביבו חדרים קטנים לפגישות, ואזור ישיבה לא פורמלי. חברות הייטק ישראליות מוזמנות להשתמש במקום בחינם, לצורך מפגשים ומצגות למשקיעים פוטנציאליים (צילום: עמית גרון)
    קומת המרתף תציע מפגשים, הרצאות, הקרנות ושאר פעילויות ב-Hub שנמצא במרכז הקומה. מסביבו חדרים קטנים לפגישות, ואזור ישיבה לא פורמלי. חברות הייטק ישראליות מוזמנות להשתמש במקום בחינם, לצורך מפגשים ומצגות למשקיעים פוטנציאליים (צילום: עמית גרון)
    קומות המשרדים שטופות האור, בזכות החלונות הגדולים. התשתיות הוכנסו לחלל המרכזי, וכך התאפשר להגביה את התקרות במשרדים ההיקפיים (צילום: עמית גרון)
    קומות המשרדים שטופות האור, בזכות החלונות הגדולים. התשתיות הוכנסו לחלל המרכזי, וכך התאפשר להגביה את התקרות במשרדים ההיקפיים (צילום: עמית גרון)
    לחיפוי ליבת הבניין תוכנן "קיר פיקסלים" העשוי קופסאות אלומיניום וזכוכית לבנה בשילוב על מסכים וגופי תאורה (צילום: עמית גרון)
    לחיפוי ליבת הבניין תוכנן "קיר פיקסלים" העשוי קופסאות אלומיניום וזכוכית לבנה בשילוב על מסכים וגופי תאורה (צילום: עמית גרון)
    גרם המדרגות שמחבר את קומות ארבע וחמש, לטובת משלחות הבכירים שיגיעו לכאן מרחבי העולם. הידור ופינוק (צילום: עמית גרון)
    גרם המדרגות שמחבר את קומות ארבע וחמש, לטובת משלחות הבכירים שיגיעו לכאן מרחבי העולם. הידור ופינוק (צילום: עמית גרון)
    פריטי הריהוט והתאורה יוקרתיים במיוחד, החל ברהיטים של מיס ואן דר רוהה וכלה במרבצים של פטריסיה אורקיולה (צילום: עמית גרון)
    פריטי הריהוט והתאורה יוקרתיים במיוחד, החל ברהיטים של מיס ואן דר רוהה וכלה במרבצים של פטריסיה אורקיולה (צילום: עמית גרון)
    סקאלת החומרים והצבעים מצומצמת בכוונה, וחוזרת על עצמה באיפוק: עץ, זכוכית ובטון מוחלק (צילום: עמית גרון)
    סקאלת החומרים והצבעים מצומצמת בכוונה, וחוזרת על עצמה באיפוק: עץ, זכוכית ובטון מוחלק (צילום: עמית גרון)
    הבניין בן 5 הקומות נחנך ב-2013, ושופץ כליל לקראת המעבר של עמותת ''סטארט-אפ ניישן סנטרל'' אליו (צילום: עמית גרון)
    הבניין בן 5 הקומות נחנך ב-2013, ושופץ כליל לקראת המעבר של עמותת ''סטארט-אפ ניישן סנטרל'' אליו (צילום: עמית גרון)
    מטרת העמותה לעודד את תעשיית הייטק הישראלית, והיא ממומנת באמצעות תורמים כמו המיליארדר האמריקאי-יהודי פול סינגר (צילום: עמית גרון)
    מטרת העמותה לעודד את תעשיית הייטק הישראלית, והיא ממומנת באמצעות תורמים כמו המיליארדר האמריקאי-יהודי פול סינגר (צילום: עמית גרון)

    "סטארט-אפ ניישן סנטרל" (SNC), עמותה שמפגישה חברות טכנולוגיה ישראליות עם חברות, ממשלות וארגונים ברחבי העולם, חונכת בימים אלה מטה חדש ברחוב לילינבלום בלב תל אביב. ערוץ האדריכלות של Xnet מציג לראשונה את הבניין בן חמש הקומות, שתכנן משרד האדריכלים קימל-אשכולות.

     

    הבניין עטוף הזכוכית נחנך ב-2013 (בתכנון האדריכלים דני קייזר ואילן לקנר) על חורבותיו של אחד הבניינים הראשונים של אחוזת בית, במהלך שגרר ביקורת חריפה על הריסתו  של מבנה מורשת. עד לפני כשנה וחצי התמקמה כאן ענקית האינטרנט הישראלית "איירון סורס", לפני שעברה למשרדים גדולים יותר במגדל עזריאלי-שרונה.  

     

    הבניין מבחוץ, סמוך לפינת לילינבלום-הרצל בת''א. בקרוב תפעל כאן המסעדה, שבה יתחלף שף בכל חצי שנה (צילום: איתי כ"ץ)
      הבניין מבחוץ, סמוך לפינת לילינבלום-הרצל בת''א. בקרוב תפעל כאן המסעדה, שבה יתחלף שף בכל חצי שנה(צילום: איתי כ"ץ)

       

       

      בימים אלה נשלמת מלאכת השיפוץ המאסיבי של חמש הקומות והתאמתן לפעילות של "סטארט-אפ ניישן סנטרל" – עמותה שנושאת את שמו של רב-המכר ששיווק לעולם את סיפור ההצלחה ההייטקי הישראלי, ושואפת להרים את קרנה של התעשייה גם בעתיד - בתקווה שמאחד המפגשים שיתקיימו כאן תוקם ה"איירון סורס" הבאה. הפעילות של הארגון נעשית ללא מטרות רווח, במאמץ לחזק את "קטר הצמיחה" הישראלי ולטפח אותו.

       

      "בתכנון המבנה הצבנו לעצמנו שלוש מטרות", אומר גיא הילטון, המשנה למנכ"ל העמותה. "לייצר חוויה איכותית לטובת משלחות בינלאומיות מהשורה הראשונה, להקים מרכז חדש שישרת את כל האקו-סיסטם הטכנולוגי מכל רחבי הארץ, ולהקים את הבית של 'סטארט-אפ ניישן סנטרל'".

       

      המסעדה: שף מתחלף כל חצי שנה

       

      כאן אי-אפשר למצוא את העיצוב הססגוני, האקלקטי, העמוס-ויזואלית והאינסטגרמי שהורגלנו לקבל במשרדיהן של חברות היי-טק מעודכנות ברחבי העולם, ובישראל. האדריכלים, שהפעם תיפקדו גם כמעצבים, בחרו לאפיין את מטה החברה בעיצוב מאופק שישרוד חילופי אופנות ובלאי מזורז של חומרים. כיאה למרכז שמתעתד לארח בין כתליו את שועי העולם העסקי, ולהיות הפנים של תעשיית החדשנות הישראלית מול נציגים מרחבי תבל, בכל הקומות נבחרו חומרי ופרטי גמר יוקרתיים.

       

      הכניסה לבניין עם הלוגו המזוהה מרב-המכר ''סטארט-אפ ניישן'', שהיווה השראה להקמת העמותה (צילום: עמית גרון)
        הכניסה לבניין עם הלוגו המזוהה מרב-המכר ''סטארט-אפ ניישן'', שהיווה השראה להקמת העמותה(צילום: עמית גרון)

        גוף תאורה רב-נורות מסמן את הדרך למטה, אל קומת המרתף (צילום: עמית גרון)
          גוף תאורה רב-נורות מסמן את הדרך למטה, אל קומת המרתף(צילום: עמית גרון)

          מבט על מסך הענק ב''האב'' שבמרתף. תצוגה מרשימה של מצב ההיי-טק הישראלי נמצאת כאן גם (צילום: עמית גרון)
            מבט על מסך הענק ב''האב'' שבמרתף. תצוגה מרשימה של מצב ההיי-טק הישראלי נמצאת כאן גם(צילום: עמית גרון)

             

            מרשימים במיוחד הם מערכות הריהוט וגופי התאורה שנבחרו בקפידה על ידי האדריכלים, יחד עם בחירות אישיות של מייסדי החברה ותורמיה, שעליהם נמנה המיליארדר היהודי-אמריקאי פול סינגר. כיסאות "ברצלונה" של האדריכל מיס ון דר רוהה, מרבצים וספות של המעצבת הנודעת פטריסיה אורקיולה וגופי תאורה יקרים של Vibia הספרדית, יחד עם חיפויים וריהוטים שהאדריכלים הישראלים עיצבו במיוחד לפרויקט משתלבים כאן יחדיו.

             

            תרומה משמעותית של השיפוץ הנוכחי, ולא רק לאנשים שייכנסו פנימה, הוא שובה של הקומה המסחרית לפעילות. בקדנציה של "איירון סורס", קומת הקרקע הוסבה למשרדים נוספים והותירה חזית אטומה לרחוב מרכזי ומסחרי בלב העיר. מיד אחרי החגים תיפתח כאן המסעדה"L28" (שם זמני, כמו מספר הרחוב), שמוגדרת "סטארט-אפ קולינרי" של קבוצת ירזין-סלע ("קפה איטליה", "זוזוברה", "טאקריה" ועוד) ואמורה להחיות את הבניין, שהוא שכן של מסעדת "ננוצק'ה" שגוועה לא מכבר.

             

            הקונספט המתוכנן אינו שגרתי. יובל סלע, מבעלי הקבוצה, מספר שזו תהיה "פלטפורמה לשפים צעירים שאף פעם לא הובילו מסעדה. בכל חצי שנה ייבחר שף צעיר שיביא לידי ביטוי את הקונספט הקולינרי שלו. כמו שיש בישראל המון סטארט-אפים, יש גם המון כישרון קולינרי שמבעבע". האדריכלים עמלים בימים אלה על תכנון מחדש של חלל המסעדה, שתציע גם קומת גלריה עם חדר פרטי לאירוח. צמחים שיגדלו ב"חווה אורבנית" על גג הבניין ישמשו את המטבח, וכך גם יוסיפו ערך אקולוגי לפרויקט כולו.

             

            "כחברה המשמשת כרקמה המחברת בין האקו-סיסטם הטכנולוגי בישראל לבין העולם, המשימה שלנו מתמזגת בעיצוב של הבניין", מסביר הילטון את תכנון הפרוגרמה של הבניין. חללי הפנים בחמש הקומות פורקו לחלוטין בשיפוץ הנוכחי, ותוכננו מחדש לצרכי העמותה. קומת המרתף, קומת הקרקע והקומה הראשונה מכילות חדרי ישיבות וחללי התכנסות בגדלים משתנים לשימוש חברות החדשנות, כולל להקלטת הסכתים (פודקאסטים) ברוח התקופה; הקומות השנייה והשלישית מאכלסות את משרדי העמותה על כ-60 עובדיה; ושתי הקומות העליונות יארחו את משלחות הבכירים מחו"ל שיגיעו לפגישות, לפרזנטציות ולאירועים.

             

            במרתף: ההאב

             

            בקומת המרתף נמצא ה"האב" (HUB) - חלל העבודה שיארח חברות ישראליות מתחום היזמות הטכנולוגית. אלא שלא מדובר בעוד בניין של חללי עבודה משותפים; כאן יינתן המקום למטרות ספציפיות של הכנה למפגשים והצגת פרזנטציות למשקיעים בהיי-טק הישראלי – ללא תשלום. כל מי שהפעילות של החברה שלו קשורה לתעשיית החדשנות הישראלית, מתחייבים בעמותה, מוזמן לכאן כדי להשתמש בכל המתקנים של ה"אקו-סיסטם" (יש להירשם כאן, בפלטפורמה לגילוי חדשנות של העמותה שמרכזת את כל התעשייה הישראלית).

             

             

            ברוח החזון של החברה והתורמים, תינתן עדיפות לחברות העוסקות בתחומי הרפואה ומוצרי העזר הרפואיים, פוד-טק, אגרו-טק וייצור חכם לתעשיות. עדיפות מיוחדת תינתן לסטטרט-אפים מהפריפריה שזקוקים למקום מפגש איכותי ואטרקטיבי עם משקיעים זרים, ולמפגשי קהילות של מתכנתים ממגזרים שהעמותה מבקשת לקדם: נשים, חרדים וערבים.

             

            אחד מחדרי ה''נוקס''. יזמים מהפריפריה יקבלו עדיפות להשתמש במקום - ובחינם (צילום: עמית גרון)
              אחד מחדרי ה''נוקס''. יזמים מהפריפריה יקבלו עדיפות להשתמש במקום - ובחינם(צילום: עמית גרון)

              במרתף מפוזרים אזורי ישיבה לא רשמיים בטריבונת עץ, מעל אזור התכנסות פורמלי יותר ובו עשרות כיסאות ישיבה מסודרים בשורות. בהיקף הקומה נמצאים ה"נוקס"- חללי טרקלין אינטימיים ונמוכים, בגדלים ובעיצובים שונים, לפגישות אישיות קטנות. למרות הגימיקים הפזורים ברחבי הקומה - מסך אינטראקטיבי ענק ובו מידע עצום על ההייטק הישראלי, מערכת תאורה מרשימה ומיצג ספרים דיגיטלי - השימוש החוזר במגוון חומרים מצומצם ושמירה על סקאלת צבעים שמרנית שומרים על הקומה הזו כחלק מהעיצוב הכולל של המבנה.

               

              "הצבעוניות בבניין חוזרת על עצמה", מסבירות האדריכלית לימור עמרני  ומור גלפנד מצוות התכנון. "לקחנו סקאלה די מצומצמת של חומרים וצבעים - עץ, זכוכית ורצפת מיקרוטופינג מסוג רזינה - ואיתה עבדנו. הצבע הכחול, שחוזר בכמה אזורים, מזוהה עם 'סטארט-אפ ניישן' והשתמשנו בו בעדינות בין הקומות כדי שהכל ירגיש כמו אותו מרכז".

               

              הנכנסים לבניין פוגשים במבואה מיצב מולטימדיה ובו פניהם המתחלפות של עובדי העמותה, לצד מסך שעליו מוצגות סטטיסטיקות על חברות ההי-טק הישראליות במטרה ליצור תחושה של מסכי מניות בבורסה. גם כאן שולטת אותה חומריות (עץ, זכוכית ובטון), אך כמה אזורים הושארו עם בטון חשוף ולא מטופל. לדברי עמרני, הדבר נועד "להעצים את תחושת 'העבודה בעיצומה'".

               

              האטרקציה לבכירים: מרפסת נדירה

               

              בכל קומות המשרדים מוקמו החללים הציבוריים במרכז והמשרדים מסביבם. ההחלטה איפשרה לרכז את מערכות התשתית בתקרות מונמכות של החללים הציבוריים, וכך זוכים המשרדים ההיקפיים לתקרות גבוהות ולחלונות גדולים יותר – שמשמעותם יותר אור. שקיפות המשרדים מאפשרת מבטים החוצה כמעט מכל נקודה בקומה, לרבות המסדרון הצר ביותר.

               

              תקרות גבוהות ושימוש בזכוכית ובטון חשוף הם מתכון לאסון אקוסטי, ובפרט באזורי עבודה משותפים. האדריכלים הציעו פתרון יצירתי לבעיה: חיפוי וחציצה באמצעות קירות אקוסטיים מחוררים בציפוי פורניר אלון. מערכת מדפים מודולרית מתחברת ומתפרקת מהקיר לפי הצורך והטעם, וכך כל אחד יכול לארגן את אזור העבודה האישי שלו כרצונו.

               

              הכל שקוף, אבל יש חציצה אקוסטית ומערכת מדפים מודולרית ומתפרקת (צילום: עמית גרון)
                הכל שקוף, אבל יש חציצה אקוסטית ומערכת מדפים מודולרית ומתפרקת(צילום: עמית גרון)

                אחד משלל חדרי הישיבות, בגדלים שונים. פתרונות האקוסטיקה מוקפדים, וכך גם הריהוט (צילום: עמית גרון)
                  אחד משלל חדרי הישיבות, בגדלים שונים. פתרונות האקוסטיקה מוקפדים, וכך גם הריהוט(צילום: עמית גרון)

                  בעוד שפלטת הצבעים מצומצמת, בניגוד לרוב חברות ההיי-טק שאנו מסקרים את משרדיהן, הרי שרמת המוצרים עולה עליהן (צילום: עמית גרון)
                    בעוד שפלטת הצבעים מצומצמת, בניגוד לרוב חברות ההיי-טק שאנו מסקרים את משרדיהן, הרי שרמת המוצרים עולה עליהן(צילום: עמית גרון)

                     

                    מאחר ששתי הקומות הגבוהות מוקדשות לאירוח משלחות, שכולם חפצים ביקרן, הן עוצבו בהידור ובפינוק עם התנאים הנדרשים לפגישות ממושכות בנוחות מרבית. גרם מדרגות חדש מחבר את שתי הקומות הללו, כדי לאפשר גישה נוחה בין האורחים בקומה 4 לצוות בקומה 5 שמשרת אותם. מטבח חם, בר משקאות (עשוי קוריאן ואלומיניום), אזורי מפגש (Meet-up) ושפע מסכים מאפשרים לערוך כמה פגישות במקביל – כשהאטרקציה הראשית, בעיקר אם תיחתם עסקה ותהיה סיבה טובה לחגוג, היא יציאה למרפסת הענקית שהותקנה בקומה 4 (שבנויה בנסיגה מהקומות התחתונות) ושמציעה נוף מסחרר של מגדלי רוטשילד, נוה צדק והים התיכון, בעזרת ריהוט גן יוקרתי, צמחייה ובר משקאות נוסף שתכננו האדריכלים.

                     

                    אחד הברים לנוחות האורחים (צילום: עמית גרון)
                      אחד הברים לנוחות האורחים(צילום: עמית גרון)

                      מגדלי שדרות רוטשילד במבט מהמרפסת של קומה רביעית. מבט לצד השני יראה את הים (צילום: עמית גרון)
                        מגדלי שדרות רוטשילד במבט מהמרפסת של קומה רביעית. מבט לצד השני יראה את הים(צילום: עמית גרון)

                         

                         

                        • תכנון: קימל-אשכולות; צוות תכנון: איתן קימל, לימור עמרני, מור גלפנד, יואב רונת; ניהול-פיקוח: ירון-לוי; קבלן מבצע: א.וייס. תכנון מטעם SNC: שרון אמית

                         

                        ואיך נראים המשרדים של Fiverr בבית האיכרים? לחצו כאן 

                        אחרת לגמרי: ביקור במשרדים של Fiverr. לחצו על התצלום (צילום: עמית גושר)
                        אחרת לגמרי: ביקור במשרדים של Fiverr. לחצו על התצלום (צילום: עמית גושר)

                         

                         

                         
                        הצג:
                        כל התגובות לכתבה "הבית של הסטארט-אפ הישראלי: 5 קומות מפוארות ליזמים ומשקיעים"
                        אזהרה:
                        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד