שבע עצות גרועות לירידה במשקל שלעולם לא תשמעו מדיאטנית

מדובר על מתמטיקה פשוטה: אוכלים פחות - שוקלים פחות, תכניסו לזה גם ספורט, אל תשכחו תוספי תזונה ובטוח תגיעו לפתרון של בעיית קילוגרמים עודפים. אז זהו שלא

Xnet

|

23.07.18 | 09:39

רגע, אז מותר לאכול אחרי 8 בערב? (צילום: Shutterstock)
רגע, אז מותר לאכול אחרי 8 בערב? (צילום: Shutterstock)

אנשים אוהבים לתת עצות. מספיק לרמוז באופן כלשהו שאתם מחפשים מידע או חלילה צריכים עזרה בתחום מסוים, מיד יקפצו עליכם עשרות מומחים מטעם עצמם ויציפו אתכם בעצות 'בדוקות'. בתחום הדיאטות התופעה חמורה אף יותר, אין צורך ללמוד תזונה או להתנסות בדיאטה מוצלחת, מספיק שהאחיינית של החברה קראה על זה בעיתון וזה מיד הופך את היועץ למומחה. והעצות? לפעמים עדיף להישמר מהן כי אתם עלולים לקבל תוצאה הפוכה. קבלו את הטיפים הגרועים שאף איש מקצוע לא ירשה לעצמו לתת:

 

קצצו בפחמימות/בשומנים – מילת הקסם בשיטת תזונה מוצלחת היא איזון. כאשר נמנעים מאב מזון מסוים, כנראה שאוכלים יותר מדי מהאחרים: בחרתם לקצץ בפחמימות? כנראה שאתם מפצים את עצמכם בשומנים. אתם נמנעים משומנים? יש מצב שאתם אוכלים יותר מדי פחמימות. לכל מצב כזה יש מחיר בריאות – החל מהשפעות על האינסולין וכלה בבעיות עיכול, מה שאולי נשמע זניח בהשוואה לקילוגרמים שיורדים אבל לאחר זמן מה הוא יכול להפוך לבעיה רפואית רצינית.

 

>> עצה שכן שווה משהו: אל תוציאו פחמימות/שומנים לגמרי מהתפריט שלכם, במקום זה, תצרכו את הגרסה הבריאה שלהם. במקום פסטה רגילה או לחם לבן, תאכלו פסטה מקמח מלא ולחם מדגנים מלאים. רוצים לעלות רמה? אכלו עדשים, כוסמת, קינואה, שעועית ועוד. שמים את הפוקוס על שומן? אכלו שומנים בריאים שיעשירו את התזונה שלכם בחומצות שומן חיוניות, נוגדי חמצון וויטמינים.

 

ומה עם החלבונים - כמה חלבונים צריך לאכול?

האם כדאי לאמץ תזונה נטולת גלוטן?

ואולי פשוט כדאי להפחית עם המתוקים

 

אכלו פחות קלוריות – החשבון נשמע פשוט: אוכלים פחות, שוקלים פחות. הבעיה היא שהגוף שלנו מתוחכם הרבה יותר. במצב של צום, חילוף החומרים מאט והגוף 'מבזבז' פחות אנרגיה. מה גם שלאחר תקופה של הגבלה קלורית, אנחנו נוטים לפצות את עצמנו ולאכול הרבה יותר ממה שמנענו מעצמנו. כמו כן, בעוד שבזמן צום המשקל שיורד מורכב מנוזלים, שומן ומסת שריר. המשקל שעולה בעת ה'פיצוי' הופך לשומן.

 

>> עצה שכן שווה משהו: מצאו את הטריק שיגרום לכם להרגיש שבעים בפחות קלוריות, זה יכול להיות נר בריח וניל וקינמון, כוס מים לפני ארוחה, מנת ירקות ענקית בתחילת האוכל, ארוחת בוקר עתירת סיבים, צלחות כחולות קטנות ועוד. העיקר שלא תרגישו מקופחים ובפועל תאכלו פחות.

 

עשו המון ספורט – אין ספק שאימון גופני הוא חשוב, אבל אל תטעו, הוא לבדו לא יציל אתכם מקילוגרמים עודפים. מה גם שלרוב התחושה היא שהוצאתם יותר קלוריות ממה ששרפתם באמת וגם אם השתמשתם באפליקציות ייעודיות, כדאי שתדעו שגם הן מעגלות כלפי מעלה את המספר. החלטתם להתעמל? זה מעולה! רק אל תחשבו ששעת ריצה 'תוריד' לכם את ההמבורגר הכפול עם צ'יפס וקינוח.

 

>> עצה שכן שווה משהו: רק כדי לקבל פרופורציות – עשו מחקר קצר באינטרנט ובדקו כמה קלוריות (בערך!) מוריד אדם במשקל שלכם כשהוא עושה את הספורט שבחרתם לעשות. סביר להניח שתופתעו לרעה, אבל חשוב לדעת מלכתחילה שחצי שעה של הליכה לא שווה לחצי שרוול עוגיות.

 

עשו ניקוי רעלים – הגוף יודע לנקות את עצמו. הוא ידע לעשות זאת הרבה לפני המצאת השייקים, דיאטות מיצים, מיצוי עשבים ומוצרים דומים. מה גם שאין הוכחה מדעית שניקוי זה או אחר ממש מנקה משהו. אם אתם עושים ניקוי ויורדים במשקל, רוב הסיכויים שזה כתוצאה מכך שהפסקתם לאכול חטיפים ואתם ממש שומרים על מה שנכנס לכם לפה. אותו סיפור עם דיאטות שמחייבות אתכם לאכול את אותו הדבר במשך ימים/שבועות (כמו דיאטת כרוב). חשוב שתדעו שהיצמדות לדיאטות האלה לפרק זמן ממושך, עלולה לגרום לחוסרים בגוף ולהאטה בקצב חילוף החומרים (מה שכאמור יחזיר לכם את כל הקילוגרמים עם ריבית).

 

>> עצה שכן שווה משהו: רוצים לחזור למסלול אחרי חופשה/חגיגה בלתי נשלטת של אוכל? נהלו יומן אכילה, כך תהיו מודעים יותר למה וכמה אתם אוכלים וכנראה גם תאכלו פחות (כי לאף אחד לא נעים לתעד 2 שקיות צ'יפס עוד לפני השעה 12 בבוקר).

 

הצטיידו בתוספי תזונה/ויטמינים/מזונות על – אין ויטמין אחד שיוריד עבורכם את הקילוגרמים, גם לא מולטי ויטמין או אבקת צמח טרופי כלשהו. גם אם ההסבר המדעי שעומד מאחורי תוסף לוהט משכנע אתכם, חפשו מחקרים נוספים, בדקו באינטרנט וברוב המקרים תגלו שאין מספיק הוכחות לכך שמדובר באבקת פלא.

 

>> עצה שכן שווה משהו: רוצים לוודא שיש לכם את כל מה שאתם צריכים? התייעצו עם רופא או דיאטנית, עשו בדיקות מתאימות והפעילו שיקול דעת. בכל מקרה, אל תיקחו תוספי תזונה על דעת עצמכם – צריכה עודפת של ויטמינים יכולה להזיק.

 

לא אוכלים אחרי השעה שמונה בערב – קלוריות שומרות על ערכן בכל שעות היום, הן לא תהפוכנה אוטומטית לשומן אם צרכתם אותן אחרי 8 בערב. ולכן אם אתם רעבים לפני השינה פשוט תאכלו (במיוחד אחרי אימון ערב). מה שכן, אם אתם משחררים כל רסן אחרי ארוחת הערב על בסיס יומי, סביר להניח שתעלו במשקל, אבל הסיבה לכך תהיה הקלוריות העודפות שאתם אוכלים ולא השעה עצמה.

 

>> עצה שכן שווה משהו: כדאי ללמוד להגיד לעצמכם לא. לא בגלל השעה, אלא בגלל הגיון בריא – אכלתם ארוחת ערב מזינה? סביר להניח שאתם לא רעבים ואין שום צורך בשלושה כדורי גלידה.

 

אכלו שש ארוחות קטנות במשך היום – הרעיון מאחורי העצה הזאת הוא דווקא טוב. אכילה תכופה שומרת על רמת סוכר אחידה בדם, ללא קפיצות ותחושת רעב שמאלצת אתכם לטרוף חצי מקרר. אבל, אם החלטתם ליישם את ההמלצה הזאת, כדאי שתדעו כי מחקר קנדי מצא שחלוקה של אותה כמות מזון בין שש ארוחות (במקום בין שלוש ארוחות) לא השפיעה על ירידה במשקל. במקביל, אכילה של שש ארוחות ביום יכולה דווקא לגרום לעלייה במשקל. מילת המפתח כאן היא 'קטנות' – לא מדובר על קערת פסטה ברוטב או שניצל בפיתה, אלא על ארוחות קטנות באמת.

 

>> עצה שכן שווה משהו: אם אתם לא בעניין של לקבל תפריט מדיאטנית, חשבו את כמות הקלוריות שאתם אמורים לאכול וחלקו אותה לשש או אף לשמונה. קחו את המספר שיצא כהמלצה מחייבת ותראו אם אתם מסתדרים עם התפריט הזה.  רוצים לראות איך נראות 200 קלוריות? צפו בסרטון הבא:

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד