המון דברים טובים מגולגלים בעלה של אורז (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ' )
המרכיבים ל-4 מנות:
- 4 דפי אורז
למילוי:
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום
- 1 כף ג'ינג'ר
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 כפית רוטב צ'ילי מתוק
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 גזרים חתוכים לגפרורים
- 1/2 חבילת נבטים סיניים (נבטי שעועית)
- חופן נבטי אלפלפה
- 1/2 כפית שומשום לבן
- 10 עלי כוסברה טריים
- 2 בצלים ירוקים, חתוכים לאורך
להגשה:
- 4 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים קלות. מוסיפים את הסויה ורוטב הצ'ילי.
2. מוסיפים למחבת את הסלרי והגזר ומערבבים 3 דקות. מוסיפים את הנבטים ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים שומשום לבן. מכבים את האש ומעבירים לקערה.
3. טובלים דף עלה אורז (כל פעם אחד) במים חמים חצי דקה ומניחים אותו על מגבת. מסדרים במרכז כל עלה את הנבטים המוקפצים ונבטי האלפלפה הטריים, מוסיפים כוסברה ובצל ירוק ומגלגלים.
4. מגישים עם קערית סויה לטבילה.
>> ממלכת הנבטים: לכל הכתבות והמתכונים
ערכים תזונתיים למנה:
62 קלוריות, 8 גרם פחמימות, 2.6 גרם חלבונים, 0.7 גרם שומנים
שף אורח: מירי הבר, "בון מירי"
לא רק נבטים סיניים - 8 סוגי נבטים שכדאי להכיר: