
נבטי שעועית מכילים כמויות גדולות של ויטמיני A ו־C וחלבון זמין, וכן עשירים במיוחד בסיבים תזונתיים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ' )
המרכיבים ל-4 מנות:
- 1 מקל קינמון
- 1 כף ג'ינג'ר טרי
- 3 שיני שום
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 2 כוכבי אניס
- 1 כף רוטב סויה
- 1/3 כפית רוטב סיראצ'ה (לא חובה)
- 1/2 פלפלון צ'ילי אדום חריף, חתוך לעיגולים
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 1 למון גראס
- 2 עלי סלרי, כולל הגבעול
- 2 גזרים חתוכים לעיגולים
- 1 חבילת נבטים סיניים (נבטי שעועית)
- 2 בוק צ'וי
להגשה:
- 1/2 חבילה (150 גרם) אטריות אודון
- 1 ליים
- 1 כפית שמן שומשום
- עלי כוסברה ונענע, לקישוט
אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר גדול 2 ליטר מים ומוסיפים את כל רכיבי המרק פרט לגזר, הנבטים והבוק צ'וי.
2. מוסיפים למרק את הגזר ומבשלים 15 דקות. מוסיפים את הנבטים והבוק צ'וי ומכבים את האש.
3. מבשלים בסיר נפרד את אטריות האודון לפי הוראות היצרן.
4. מסדרים בכל קערה אטריות אודון, מוזגים מעל המרק, סוחטים מעט ליים ו־3 טיפות שמן שומשום, מקשטים בעלי נענע וכוסברה ומגישים. אפשר להוסיף 1/2 כפית בוטנים קלויים וקצוצים.
>> ממלכת הנבטים: לכל הכתבות והמתכונים
ערכים תזונתיים למנה:
127 קלוריות, 23.1 גרם פחמימות, 3.9 גרם חלבונים, 2.6 גרם שומנים.
שף אורח: מירי הבר,
"בון מירי"
8 נבטים והמון סיבות להכניס אותם לתפריט, לחצו Play לצפייה:
סודות מממלכת הנבטים