ליל כל הדלועים: ממרח דלעת ועוד מתכונים כתומים ובריאים

הדלעת עשירה בסיבים תזונתיים ובוויטמין A, דלה בפחמימות ומשתלבת מצוין ברטבים, מרקים, פשטידות וקינוחים. אז למה שלא תהנו ממנה כל השנה?

נטע-חן ליבנה

|

27.10.16 | 09:29

ממרח דלעת (צילום: נטע-חן ליבנה)
ממרח דלעת (צילום: נטע-חן ליבנה)

דלעת היא אחד הירקות הפחות מוערכים במטבח הישראלי, וחבל. היא עשירה בסיבים תזונתיים ובוויטמין A, ומכילה כמות נמוכה של פחמימות. טעמה המתקתק מאפשר להכין ממנה להכין שלל מתכונים - ממרחים, למרקים ועד קינוחים. אני ממליצה לשמור בחודשי החורף מחית דלעת במקרר או בפריזר. כך תוכלו ליהנות ממחית זמינה וטבעית, ולהעשיר בה את הרטבים והמטבלים שלכם.

 

מחית דלעת

החומרים

  • דלעת קטנה

 

ההכנה

  1. מחממים את התבנור ל-200 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את הדלעת לשניים, ומסירים את הגרעינים.
  3. מניחים את חצי הדלעת על התבנית, כך שהחלק הפנימי פונה כלפי מטה. אופים כ-40 דקות עד שסכין חדה ננעצת ויוצאת בקלות מנתחי הדלעת. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון כשעה.
  4. בעזרת כף גדולה מפרידים את בשר הדלעת מהקליפה ומעבירים למעבד מזון. מעבדים את הדלעת עד לקבלת מחית חלקה.

 

  • איך לשמור: בכלי אטום במקרר עד שבועיים,  או במקפיא עד חצי שנה.

 

 

ממרח דלעת טבעוני

 

החומרים

  • 500 גרם מחית דלעת (ראו מתכון למעלה)
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כוס סיידר תפוחים
  • 1/4 כוס מייפל
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר
  • קורט מלח
  • 2 כפיות מיץ לימון

 

ההכנה

  1. שמים בסיר בינוני את כל הרכיבים למעט מיץ הלימון, ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהעיסה מבעבעת. מנמיכים את להבה ומבשלים עוד כשעה, תוך הקפדה על ערבוב מדי כמה דקות. כאשר התערובת סמיכה מסירים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
  2. מעבירים את הממרח לצנצנות מפוסטרות ומאחסנים בקירור.

 

 

עוד מתכונים עם דלעת:

 

מרק דלעת דיאטטי

  

לחצו על התמונה למתכון המלא (צילום: נטע-חן ליבנה )
לחצו על התמונה למתכון המלא (צילום: נטע-חן ליבנה )

 

 

 

דונאטס דלעת אפויים בתנור

 

לחצו על התמונה למתכון המלא (צילום: עדי קראוס)
לחצו על התמונה למתכון המלא (צילום: עדי קראוס)

 

סקונס דלעת דלי שומן

  

לחצו על התמונה למתכון המלא (צילום: עדי קראוס)
לחצו על התמונה למתכון המלא (צילום: עדי קראוס)

 

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד