מרבית הדלועים מכילות כמות נמוכה מאוד של קלוריות וכמות גבוהה של סיבים תזונתיים, מה שהופך אותן לירק המושלם לאפייה בריאה יותר. דונאטס הדלעת הם גרסה משודרגת וטעימה להפליא של הדונאטס האמריקאיים המקוריים.

המרכיבים

18 יחידות בתבנית דונאטס (115 קלוריות ליחידה בלי ציפוי)

  • 500 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה או שקדים
  • 1 כף חומץ
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כף שמן קוקוס

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית הדונאטס.

2. מבשלים את הדלעת במיקרוגל כ-10 דקות, עד לריכוך מלא.

3. בינתיים שמים בקערה גדולה את החלב והחומץ ומניחים בצד ל-5 דקות.

4. מוסיפים לקערה את הדלעת, הביצים, הסוכר, התבלינים ושמן הקוקוס, ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית כך שתמלא עד ל-3/4 מגובה השקעים. אופים 18-15 דקות, עד להזהבה ומוציאים.

6. לאחר שהדונאטס צוננים, מחלצים אותם מהתבנית. מצפים לפי הטעם, ברוטב שוקולד, זיגוג סוכר או אבקת סוכר.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים