אחת מההנאות הכי גדולות בפורים היא לשלוח או לקבל משלוח מנות מפנק. למרות הנטייה להעמיס את המשלוח בהמון ממתקים, מומלץ לשלב גם מטעמים המכילים פחות סוכרים פשוטים ו ויותר שומנים טובים. דוגמה מצוינת היא שומשומיות בהכנה ביתית. השומשום עשיר בחומצות שומן חד בלתי רויות, ובתוספת הסילאן והדבש מתקבל ממתק טעים ובריא, שמתאים לא רק לפורים.
החומרים
(20 יחידות/ 50 קלוריות ליחידה)
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סילאן
- 1 כף סוכר חום
- קורט מלח
- תרסיס שמן
- 200 גרם שומשום
- 1 ביצה ( טבעונים יכולים להמיר את הביצה ב-2 כפות טחינה גולמית)
- לגיוון: פתיתי שוקולד מריר
הכנה:
1. מחממים את התנור ל- 150 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ומרססים אותה בספריי שמן.
2. שמים בסיר קטן את הדבש, הסילאן, הסוכר והמלח, מניחים על להבה נמוכה ומערבבים עד למרקם אחיד. מוסיפים את השומשום ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הביצה ומממשיכים לערבב עד לאיחוד.
3. יוצקים את העיסה לתבנית, ומשטחים עם כף ליצירת משטח אחיד וישר. ניתן לפזר מעל פתיתי שוקולד מריר.
4. אופים כ-45 דקות עד שהעיסה מתייצבת לחלוטין ומשחימה מעט. מוציאים מהתנור, ומצננים.
5. חותכים לריבועים בגודל 3X3.
איך שומרים? עד כשבועיים, בצנצנת אטומה.
עוד מתכונים למשלוח מנות בריא יותר:
- סיון פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב