המרכיבים

כ־12 יחידות, כ־90 קלוריות ליחידה

  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר חום
  • 4 כפיות ממרח שקדים טבעי ללא תוספת סוכר
  • 2 כוסות פצפוצי אורז

ההכנה

‭.1‬ מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל ‭28X24‬ ס"מ לערך. משמנים את הנייר.

‭.2‬ שמים בסיר קטן את הטחינה, השמן, הסילאן והסוכר. מחממים על אש קטנה, תוך ערבוב איטי, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

‭.3‬ מוסיפים את ממרח השקדים, כפית אחר כפית, וממשיכים לערבב עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

‭.4‬ מסירים מהכיריים, מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים באטיות לעיסה אחידה.

‭.5‬ משטחים את העיסה בתבנית ומיישרים בעזרת מרית. מקפיאים במשך שלוש שעות לפחות. חותכים למלבנים ושומרים בקירור.

  • סיון פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב