המרכיבים
כ־12 יחידות, כ־90 קלוריות ליחידה
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות סוכר חום
- 4 כפיות ממרח שקדים טבעי ללא תוספת סוכר
- 2 כוסות פצפוצי אורז
ההכנה
.1 מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 28X24 ס"מ לערך. משמנים את הנייר.
.2 שמים בסיר קטן את הטחינה, השמן, הסילאן והסוכר. מחממים על אש קטנה, תוך ערבוב איטי, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
.3 מוסיפים את ממרח השקדים, כפית אחר כפית, וממשיכים לערבב עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
.4 מסירים מהכיריים, מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים באטיות לעיסה אחידה.
.5 משטחים את העיסה בתבנית ומיישרים בעזרת מרית. מקפיאים במשך שלוש שעות לפחות. חותכים למלבנים ושומרים בקירור.
- סיון פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב