כל חובב אפייה יודע שהמילוי חשוב לא פחות מאיכות הבצק והעוגיה עצמה, ובמיוחד אם מדובר באוזני המן. ולכן, הפעם בחרתי להתמקד בשלוש מליות מיוחדות ובריאות יותר, שישדרגו את הטעם והערך התזונתי של אוזני ההמן המסורתיות.

לבצק (40 יחידות)

המרכיבים

  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • גרידה מ-1/2 לימון
  • 1 כפית מלח שטוחה

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות.

3. מעבדים במעבד מזון את החמאה עם הקמח, השמן והסוכר עד לקבלת פירורי בצק.

4. תוך כדי עיבוד הבצק, מוסיפים בהדרגה מים פושרים וגרידת לימון עד לקבלת בצק אחיד

5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעתיים.

6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב וקורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ. מניחים בכל מרכז עיגול מעט מהמלית הרצויה בעזרת כפית. מאחדים את הצדדים בזהירות וצובטים בקצה ליצירת אוזן המן. הקפידו שחלק מן המלית יבצבץ החוצה.

9. מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כרבע שעה עד להשחמתם.

10. שימו לב: יש לחכות לצינון מלא לפני האכילה.

מלית מחית שקדים

שקדים מהווים מקור מצוין לשומן מן הצומח, אך מכילים גם הרכב חלבוני גדול יחסית. העדיפו שקדים שאינם קלויים, שכן הקלייה מפחיתה משמעותית את כמות הויטמינים והמינרלים שבשקדים, ולרוב מלווה בהוספה מופרזת של מלח.

המרכיבים ל-40 אוזני המן ( 117 קלוריות ליחידה)

  • 200 שקדים טחונים
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 5 כפות סוכר חום דחוס
  • 4 כפות קורנפלור
  • 2 כפות ליקר אמרטו
  • ביצה אחת

ההכנה

1. מערבבים במעבד מזון את השקדים עם הסוכר, השמן והביצה עד לקבלת תערובת נוזלית.

2. מוסיפים קורנפלור ואמרטו ומערבבים עד לקבלת מרקם של מחית (אם המלית נוזלית מדי, מוסיפים מעט קורנפלור).

3. מערבבים עד לקבלת מרקם של מחית דחוסה אך נוחה לעבודה.

מלית קרם לימון

שדרוג מעניין ובלתי רגיל שמעניק טעם של עוגיית לימון שנמסה בפה. אם בא לכם טעם חמצמץ יותר, ניתן לשלוט על מתיקות המילוי ולהשתמש בפחות אבקת סוכר.

המרכיבים ל-40 אוזני המן ( 85 קלוריות ליחידה)

  • מיץ מחצי לימון
  • גרידה מלימון שלם
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 כוס קמח
  • ביצה אחת

ההכנה

1. מערבבים גרידת לימון עם מיץ הלימון. מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצה ומערבבים במהירות עד שהיא נבלעת בתערובת. מוסיפים את הקמח, ומערבבים עד לאיחוד הבלילה.

מלית שוקולד מריר, סילאן, אגוזים ונגיעות הדרים

אם כבר אוזני המן עם שוקולד, אז כדאי ורצוי להשתמש בשוקולד מריר טהור ואיכותי ולהוסיף לו מרכיבים בריאים.

המרכיבים ל-40 אוזני המן ( 85 קלוריות ליחידה)

  • 100 גרם שוקולד מריר- 70% מוצקי קקאו
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 כפות סילאן
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • גרידה מחצי תפוז
  • גרידה מחצי לימון

ההכנה

1. מחממים במיקרוגל שוקולד מריר עם כף שמן קנולה בפולסים קצרים (חימום של כ-15 שניות, הפסקה והוצאה מהמיקרו על מנת לערבב מעט וחזרה לחימום של 15 שניות נוספות וחוזר חלילה) עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

2. מערבבים את השוקולד המומס עם אגוזי המלך. מוסיפים את הסילאן ואת קליפות ההדרים.

4. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • סיון ורקר היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב