מה בריא בפירות מיובשים, ואיך לשלב אותם באוכל?

בסלטים, בתבשילים או סתם כחטיף: הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מסבירה מדוע כדאי לאכול פירות מיובשים, ומציידת אתכם במתכונים חגיגיים ולא משמינים

ליאורה חוברה

|

24.01.16 | 11:52

פירות מיובשים עשירים בוויטמינים ובמינרלים, ומומלצים גם למי שלא כל כך אוהב פירות (צילום: עודד חוברה)
פירות מיובשים עשירים בוויטמינים ובמינרלים, ומומלצים גם למי שלא כל כך אוהב פירות (צילום: עודד חוברה)

ט"ו בשבט הוא הזדמנות מצוינת לאכול פירות מיובשים, ולשלב אותם גם במגוון מזונות. מה כל כך בריא בהם? שימו לב:

 

הם עשירים בוויטמינים ובמינרלים, ומומלצים גם למי שלא כל כך אוהב פירות.

 

הם מצטיינים במיוחד בתכולה גבוהה של סידן וברזל, ולכן תורמים לבריאות העצם ומתאימים גם לטיפול באנמיה, בנשירת שיער ובציפורניים חלשות.

 

הם עשירים באבץ, שחשוב לשיער ולעור, וגם לאיכות הזרע של הגברים.

 

לעומת זאת, אין בהם בכלל שומן וכולסטרול, ולכן הם מצוינים גם למי שסובל ממחלות לב או מרמות כולסטרול גבוהות.

 

הם דלים בנתרן ועשירים באשלגן, וזה עוזר לשמור על לחץ דם תקין.

 

עוד הם מביאים לצלחת, סיבים תזונתיים המס סדירים את פעילות הקיבה, מונעים עצירות, תוס רמים להפחתת הכולסטרול ומקטינים את הסיכון ללקות בסרטן המעי הגס.

 

ולא נשכח שהם עשירים בנוגדי חמצון, ולכן מספקים הגנה מפני מחלות לב וכלי דם ומפני סוס גים שונים של סרטן (וכן, הם גם מאטים את קצב ההזדקנות).

 

 

הנה כמה הצעות טעימות למתכונים שמשלבים פירות מיובשים, מבלי להרוס את הדיאטה.

 

 

>> עוגה בחושה עם פירות מיובשים

 

 (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

    >> סלט פירות מיובשים וגבינת רוקפור

     

      (צילום: יוסי סליס)
      (צילום: יוסי סליס)

       

      >> קדרת בשר עם פירות מיובשים

       

        (צילום: יוסי סליס)
        (צילום: יוסי סליס)

         

        לא תאמינו כמה קל לייבש לבד בבית פירות וירקות

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד