20 פרוסות (בסך הכול) ב־2 תבניות אינגליש קייק, 177 קלוריות לפרוסה
החומרים (לשתי תבניות אינגליש קייק)
- 3/4 כוס שמן סויה או קנולה או אגוזים
- 1/2 כוס דבש
- 3 ביצים
- 1/2 1כוסות (210 גרם) קמח לבן
- 3/4 כוס (90 גרם) קמח מלא לעוגות
- 1/2 1 שקיקים (15 גרם) אבקת אפייה
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) פירות מיובשים לא מסוכרים, קצוצים
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזים או שקדים קצוצים
- 50 גרם שוקולד צ'יפס
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 1.5%-3% שומן
- 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 4 כפות ליקר בטעם פירות
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180מעלות), מרפדים את התבניות בנייר אפייה (אין צורך לשמן).
2. שמים בקערה או בקערת המערבל את השמן עם הביצים ומערבלים לבלילה אחידה. מוסיפים את הדבש ומערבבים.
3. שמים בקערה נפרדת את כל המרכיבים היבשים - הקמח, אבקת האפייה, הפירות המיובשים, האגוזים או השקדים והשוקולד צ'יפס, ומערבבים.
4. שמים בקערה נוספת את היוגורט, קליפת הלימון, מיץ הלימון והליקר ומערבבים. מוסיפים לקערת השומן-סוכר-ביצים, את התערובת היבשה ואת קערת הנוזלים לסירוגין, ב 3-4 פעמים. בוחשים לאחר כל הוספה.
5.מעבירים לתבניות ואופים כ 35-40 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc ומאמנת לשינוי בתזונה ואורח חיים בריא