המונדיאל הוא לא רק שעתו הגדולה של הכדורגל העולמי, אלא גם שעתה הגדולה של הבירה, כדי להפיג את המתח מתבוסתה של קבוצה אהובה או לחגוג את נצחונה. הנשנושים שלפניכם נועדו לא רק לעורר את צמא ואז את הרווייה שהבירה מעניקה, אלא גם "לרפד" את הקיבה. על כן, הם מכילים כמות מסוימת של שמן, אם כי פחותה בהרבה מהנשנושים המקבילים הנמכרים בחנויות.

עוד במדור הבראת מתכונים

>> קרקרים מלאים מקמח מלא בצ'יק צ'ק

>> גלידה טבעונית מנקטרינה

השילוב של בירה ופיצוחים הוא מן המפורסמים, אך רוב הפיצוחים הנקנים קלויים ביותר מדי מלח. המלח לא רק מעלה את לחץ הדם אלא גם משבש את מאזן הנוזלים בגוף ויחד עם איבוד הנוזלים כתוצאה משתיית הבירה - אנחנו צפויים לכאב ראש אימתני. לפניכם נשנושי פופקורן ונאצ'וס מתובלנים וטעימים, מפוצפצים ופריכים, להנאה מושלמת – ובריאה יותר - מול המסך.

פופקורן בטעמים

ישנן מכונות קטנות ולא יקרות להכנת פופקורן ביתי, המכינות 100 גרם גרעינים בשלוש דקות. אסור להשתמש בשמן במכונות אלה, אלא להוסיף אותו רק לאחר ההכנה כחלק מהתיבול, ואז נוכל להתשתמש בשמן זית איכותי וליהנות משמן שלא עבר חימום והתחמצן בדרך. כמות המלח והשמן היא לפי הטעם, ואני ממליצה על שתי כפות שמן זית ולא יותר מרבע כפית מלח ל-100 גרם גרעינים.

פופקורן אפשר לתבל לא רק במלח, אלא גם בתבלינים:

  • מלח+שבבי צ'ילי = פופקורן פיקנטי.
  • מלח+ אורגנו, טימין ומרווה ואבקת שום = פופקורן איטלקי.
  • מלח+ אצת נורי ושמן שומשום קלוי = פופקורן יפני.

אני ממליצה להשתמש במטחנת תבלינים ולטחון את המלח עם התבלינים. כך נקבל מלח דק מאוד שיש לו יכולת להתפזר יותר בקלות ולכסות את שטח הפנים של הפופקורן גם כשמשתמשים בכמות קטנה ממנו. גם אם בחרתם להשתמש רק במלח ללא תבלינים, הרי שכדאי לטחון אותו למלח דק מאוד, כמעט אבקתי.

נאצ'וס אפוי בתנור

נאצ'וס (טורטיה צ'יפס) מכינים בדרך כלל מטריזי טורטיות תירס מטוגנות בשמן עמוק. אני מצאתי דרך לקצר הליכים, לבטל את הטיגון ולקבל נ'אצוס פריכים וטעימים שממש קשה להפסיק לאכול.

טורטיות ונאצ'וס מכינים מקמח תירס לבן מהיר הכנה הנקרא "מסה הרינה". קמח התירס הלבן נטול גלוטן לחלוטין וקל מאוד לעבודה, יש לו טעם מיוחד ומרקם פריך מאוד לאחר האפייה. יש שני יבואנים עיקריים של המסה הרינה וניתן למצוא אותו בחנויות המתמחות או ישירות אצל היבואן (נסו את "טרז פזוס"). אם לא מוצאים את המסה הרינה, ניתן לגזור טורטיות או פיתות מקמח מלא/רגיל למשולשים במקום. גם את משולשי הפיתה יש להבריש ולאפות כמוסבר במתכון.

החומרים

  • 1/2 כוס מסה הרינה (קמח תירס לבן מיוחד לטורטיות)
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה

ההכנה

1. מערבבים את הקמח, המים והמלח ומערבבים לכדי כדור בצק. לשים כדקה.

2. מניחים את כדור הבצק על גבי נייר אפיה, מניחים גליון נייר נוסף מעל ומרדדים בין שני הניירות. מרדדים ליריעה דקה מאוד, כמילימטר אחד. חותכים עם סכין משולשים אחידים בגודלם. מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מערבבים בכוס את השמן ואת התבלינים, מברישים את המשולשים, הופכים כל משולש ומברישים גם את הצד השני.

4. אופים ב-200 מעלות עד ששחום ופריך במשך 10- 15 דקות.

5. מצננים ושומרים בקופסה אטומה, לא במקרר.

סלסה פיקנטית

החומרים

  • 4 עגבניות בשלות
  • 1 בצל קטן
  • 2 שיני שום
  • 1 כף עלי פטרוזיליה
  • 1 כף עלי כוסברה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 פלפל חריף קטן יבש או טרי (יותר אם אוהבים חריף, חצי פלפל אם לא רוצים מאוד חריף)
  • מיץ מחצי לימון

ההכנה

1. מניחים את כל המצרכים בבלנדר, טוחנים היטב. אם הבלנדר איננו חזק מאוד כדאי לקלף מראש את העגבניות.

2. מעבירים לסיר קטן, מכסים (כי זה משפריץ!) ומבשלים ברתיחה חזקה במשך 10 דקות.

3. ניתן לשמור את הסלסה בצנצנת זכוכית נקיה במקרר עד ארבעה ימים.