שתף קטע נבחר

בית משפט גרמני פסק: מותר לפלרטט בעבודה

"וול-מארט" האמריקנית ניסתה להפעיל בסניף הגרמני את סעיפי התקנון הנוקשה שלה האוסר על פלירטוט בעבודה. יותר מכך, החברה הקימה "קו חם של אתיקה", שבו אמורים עובדים להלשין על חבריהם המפרים את הוראות התקנון. בית המשפט פסל סעיפים מן התקנון וקבע: מותר לפלרטט

עובדי רשת הכלבו וול-מארט יכולים לנשום לרווחה. בית משפט בגרמניה נדרש לאחרונה לסוגיה הסבוכה של הפלירטוט וקבע: מותר לפלרטט.

 

בית המשפט נדרש לסוגייה הסבוכה לאחר ש"וול-מארט", חברה אמריקנית במקור, קבעה בתקנון שהפיצה בין עובדיה מגבלות קשות על חיי האהבה של העובדים, על צריכת האלכוהול והסמים שלהם. כמו כן קבע התקנון דרישה חד-משמעית מהעובדים לדווח על כל הפרת תקנון שמבצע אחד מחבריהם לצוות באמצעות "הקו החם של האתיקה".

 

בית המשפט קבע כי לעובדי סניף "וול-מארט" זכות לפלרטט במהלך שעות העבודה ופסל חלק מסעיפי התקנון. דובר של בתי המשפט מסר כי השופט הגרמני קבע שהחקיקה הגרמנית הנוקשה בנושאי עבודה מתירה לעובדים את הפלרטוט - עם לקוחות ובינם לבין עצמם.

 

הדובר לא ידע למסור מהו הבסיס המשפטי להסרת הסעיפים מתוך התקנון אך ה"פייננשל טיימס" הגרמני דיווח כי הסעיפים שנפסלו, בהם סעיף האוסר על "כל סוג של תקשורת שעלולה להתפרש כמינית", סותרים את החקיקה בנושאי העבודה.

 

"וול-מארט" גרמניה עדיין יכולה לערער על ההחלטה. החברה, שמשרדיה מצויים בוופרטל, טרם הגיבה על הפסיקה.

 

הנושא אמנם משעשע אולם מדובר בפסיקה בעלת השלכות פוטנציאליות מרחיקות לכת על חברות אמריקניות המעסיקות בגרמניה עובדים מקומיים. מגבלות כמו זו שהוצבה בתקנון של וול-מארט נפוצות מאוד בחברות האמריקניות כיוון שהחברות הגדולות מבקשות למנוע שערוריות שיכולות לפגוע בשמן הטוב.

 

כך למשל, רומן שקיימה מנהלת בחברת "בואינג" עם אחד מהמנהלים הבכירים בחברה במרס האחרון הוביל לפיטוריו של המנהל, הנרי סטונצ'יפ. לאחר שנחשף הרומן טענה "בואינג" כי התנהגותו מהווה הפרה של חוקי החברה ופוגעת ביכולתו להוביל ולהנהיג את הכפופים לו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מותר לפלרטט (אילוסטרציה)
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים