עוד מעט חוזרים לשגרת הכנת קופסאות האוכל לילדים, ובכל שנה מחדש עולה אותה שאלה: מה נותנים לילד שנשאר בבית הספר שבע או שמונה שעות כדי שיישאר עירני ובמצב רוח טוב?
עוד בהבראת מתכונים>> עשר של ארוחה: כריכים לבית ספר
הורים רבים נוהגים לצייד את הילדים בחטיפי אנרגיה, ואכן זהו פתרון מהיר ונוח. הבעיה היא ברשימת הרכיבים של המוצר הקנוי והמעובד הזה. בחלקם יש מרגרינה (המופיעה כשומן צמחי מוקשה חלקית) בכמות גדולה, וכן כמויות נכבדות של סוכר (המופיע גם בשמות סירופ פרוקטוזה וגלוקוז) וממתיקים מלאכותיים כמו סוכרלוז ומלטיטול. המתכון שלפניכם קל להכנה וקולט בשמחה תוספות וציפויים. אפשר להוסיף מיני גרעינים, אגוזים ופירות יבשים (רצוי אורגנים), אך במידה: לא כדאי לעבור את הכמות של ½ כוס תוספות למתכון כולו. הדבק הקושר את המרכיבים עשוי מסוכר, דבש ושומן. אני ממליצה על שמן הקוקוס למרות מחירו השערורייתי, שכן מדובר בחומר גלם משובח המעניק פריכות נפלאה לחטיף.חטיף גרנולה "דבשקדים"
רכיבים
- 2 כוסות שיבולת שועל משוטחת
- 2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה (או 3 כפות חמאה)
- 1/3 כוס דבש
- ¼ כוס סוכר חום
- קורט מלח
- וניל (אמיתי בצורת משחה, סוכר או תמצית)
- ¼ כוס שקדים פרוסים דק
הוראות הכנה
1. משטחים וקולים את שיבולת השועל בתנור ב-190 מעלות ל-15 דקות.
2. מחממים את הסוכר, דבש ושמן הקוקוס תוך בחישה על אש בינונית עד שהסוכר נמס, מוסיפים קורט מלח ווניל.
3. מוסיפים את שיבולת השועל הקלויה לקרם הדבש יחד עם השקדים (ותוספות אחרות אם רוצים) ומערבבים היטב.
4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים לעובי 1 ס"מ. אופים ב-180 מעלות ל-15 דקות.
5. מניחים להתייצבות והתקררות, מעבירים את נייר האפייה לקרש חיתוך, ובעזרת סכין חדה ובתנועות גיליוטינה (מלמעלה למטה בתנועה חדה) חותכים לריבועים או מלבנים.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא