כדורי שוקולד במילוי חלבה

מרכיבים

כ-25 כדורים

  • 120 גרם חמאה
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים דק
  • 100 גרם (1 חבילה) אבקת סוכר
  • 45 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו כהה
  • 3 כפות חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אפשרות: 1 כף ליקר שוקולד

למילוי
  • ממרח חלבה

לציפוי
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן

אופן ההכנה
  1. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים - וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי ומתקבל קרם חלק. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי ומתקבל קרם חלק.
  2. מוסיפים לקרם השוקולד את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות.
  3. לאחר שהתערובת התקשתה יוצרים ממנה כדורים קצת יותר קטנים מפינג-פונג. יוצרים בעזרת האצבע גומה בכדורים וממלאים בכ-1/4 כפית ממרח חלבה. סוגרים את הגומה ומעצבים שוב לכדור מושלם.
  4. הציפוי: ממיסים יחד את השוקולד והשמן במיקרוגל או בסיר כפול (כפי שמתואר בסעיף 1). מגלגלים את הכדורים בשוקולד המומס ומניחים על מגש מצופה בנייר אפייה, עד שהשוקולד מתקשה.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

עוד מתכונים לפורים בערוץ האוכל של Xnet:

----------------------------------------------------------------------------------------------

פאדג' שוקולד על מקל

מרכיבים

כ-10 יחידות

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 160 גרם חמאה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים גדולות
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח, מנופה
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • קורט מלח

לציפוי

  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן

כלים מיוחדים

  • תבנית סיליקון עם שקעים קטנים או 10 קוקוטים חד-פעמיים קטנים
  • מקלות ארטיק

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים - וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי ומתקבל קרם חלק. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי ומתקבל קרם חלק.
  3. כשקרם השוקולד עדיין חמים מוסיפים לו את הסוכר, תמצית הווניל והביצים, ומערבבים עם מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את התערובת עד ל-3/4 מגובהם של השקעים בתבנית (כדאי לעשות זאת עם שק זילוף).
  6. אופים כ-30 דקות, עד שהקרום יציב.
  7. מצננים היטב ולאחר מכן מקפיאים כשעה.
  8. מחלצים את הפאדג' מהשקעים ונועצים מקל ארטיק בכל יחידה.
  9. הציפוי: ממיסים יחד את השוקולד והשמן במיקרוגל או בסיר כפול (כפי שמתואר בסעיף 2).
  10. טובלים את הפאדג' בשוקולד המומס ומניחים על נייר אפייה, עד שהשוקולד מתקשה. אם רוצים, מיד הטבילה בשוקולד טובלים את הפאדג' גם בפיסטוקים קצוצים דק או בתוספת אחרת.

ערגליות ביתיות במילוי קרם שוקולד - וגם שבלולי ריבה

מכינים בצק אחד ויוצרים ממנו שני סוגי עוגיות: גם ערגליות שוקולד מגניבות וגם שבלולים במילוי ריבת משמשים.

מרכיבים

כ-15 יחידות

לבצק
  • 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח לבן מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף שמן

למלית השוקולד
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה 38% שומן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף גדושה קמח מנופה

למלית הריבה
  • כ-150 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) ריבת משמשים

לאפייה
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

הבצק
  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה ומתחילים לערבל במהירות נמוכה. מוסיפים את מרכיבי הבצק בזה אחר זה, לפי הסדר שבו הם כתובים. מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ויציב, שלא יידבק למשטח העבודה (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אם הבצק יבש מדי, מוסיפים לו עוד מעט שמנת (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון – מעבדים בכל פעם בכמה פולסים ומוסיפים את השמנת בסוף).
  2. משטחים מעט את הבצק, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות.

מלית השוקולד
  1. שוברים את השוקולד לקערה. מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק.
  2. מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים לקרם חלק. מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות.

העיצוב והאפייה
  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ, וחוצים את העלה לשני חלקים שווים.
  3. מורחים בריבה את אחד מחלקי הבצק. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לפרוסות ברוחב של כ-3 ס"מ. מניחים בתבנית.
  4. מהחלק השני של הבצק קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית ממלית השוקולד. סוגרים את הבצק על המלית ומעצבים לכדור. פוחסים מעט כדי לקבל צורה של ערגלית. מניחים בתבנית.
  5. מברישים את גלילות הריבה ואת הערגליות בביצה טרופה. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
  6. לאחר שהערגליות התקררו לחלוטין אפשר לצפות אותן בשוקולד מריר מומס.

טארטלט "טוויקס" עם שוקולד וקרמל

טארטלט שמזכיר בטעמו את הממתק המפורסם: שכבה של בצק פריך ומעליה שכבות של קרמל ושוקולד.

מרכיבים

כ-12 טארטלטים בקוטר כ-5 ס"מ

לבצק
  • 125 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח, מנופה
  • קורט מלח

לשכבת הקרמל
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית קליפת לימון מגוררת

לשכבת השוקולד
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה 38% שומן
  • אפשרות: 2-1 כפיות ברנדי

לקישוט
  • 2 חטיפי "טוויקס"

אופן ההכנה

הבצק
  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים כדקה במהירות נמוכה מאוד (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון – מעבדים בכל פעם בכמה פולסים ומשתמשים בחמאה קרה).
  2. מוסיפים את הביצה, תמצית הווניל וקליפת הלימון המגוררת ומערבלים דקה נוספת.
  3. מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  4. משטחים מעט את הבצק, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר גדול במקצת מזה של התבניות. מעבירים את הבצק לתבניות ומהדקים לתחתית ולדפנות. מניחים את התבניות שעה במקרר.
  6. מחממים את התנור ל-165 מעלות.
  7. אופים את הבצק כ-25 דקות, עד שהוא מקבל גוון זהוב עדין. מצננים היטב.

שכבת הקרמל
  1. ממיסים את הסוכר: מחממים מחבת על אש גבוהה. מפזרים בה את הסוכר ומבשלים, תוך בחישה בכף עץ מדי פעם, עד שמתקבל קרמל זהוב. מכבים את האש.
  2. במקביל מביאים בעדינות לסף רתיחה את השמנת עם קליפת הלימון.
  3. יוצקים לאט את השמנת לתוך הקרמל, תוך ערבוב (זהירות! הקרמל ירתח ועלול להתיז). ממשיכים לערבב עד שמתקבל רוטב קרמל חלק (אם יש צורך, מחממים את הקרמל על אש בינונית).
  4. יוצקים את הקרמל לקלתיות הבצק – הוא צריך להגיע עד למחצית מגובהן.

שכבת השוקולד
  1. שוברים את השוקולד לקערה. מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק.
  2. לאחר שהקרם מתקרר מעט מוסיפים לו את הברנדי ומערבבים.
  3. יוצקים את הקרם מעל שכבת הקרמל ומניחים את הטארטים במקרר לשעה לפחות, להתייצבות.
  4. מקשטים כל טארט בחתיכות "טוויקס". שומרים בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים.

  • שף-קונדיטור אורן בקר הוא יועץ קולינרי למסעדות ולקונדיטוריות ומעביר סדנאות אפייה חווייתיות