הזדמנות להחמצה: ביצים מוחמצות בצבעים עזים ובטעמים מפתיעים

לשנה הזאת מגיע שיזרקו עליה ביצים, אבל דווקא את אלה - תרצו לשמר, כשבועיים בתוך נוזל מתובל וטעים. אלא אם אתם כמו אסנת לסטר ולא מסוגלים לחכות יותר מיום

אסנת לסטרפורסם: 31.12.20 08:44
צפו: כך מכינים ביצים מוחמצות
הדרך הכי טובה וטעימה לשמר ביצים: ביצים מוחמצות עם כורכום (צילום: אסנת לסטר)
הדרך הכי טובה וטעימה לשמר ביצים: ביצים מוחמצות עם כורכום (צילום: אסנת לסטר)

ביצים מוחמצות אולי נשמעות מוזר אבל בעצם מדובר במאכל נהדר שאתם יכולים להכין לטעמכם האישי. פשוט תבלו את נוזל ההחמצה במה שאתם אוהבים והיאזרו בסבלנות, הביצים תהיינה מוכנות בעוד שבועיים, אם כי אף אחד לא מונע מכם לטעים לפני, עם מזלג נקי מאוד, כן?

 

לפני שמחמיצים: כך תכינו ביצים קשות מושלמות

 

>> רוצים מדריך מצולם? לחצו פה

 

קילוף ביצים יכול להיות משימה מעצבנת או קלה, הסוד הוא להשתמש בביצים לא טריות מדי. השתמשו באלה שאוחסנו במקרר שבוע-שבוע וחצי, ולא תצטרכו להיאבק בקליפה.

 

רוצים להיות בטוחים שהביצה תתקלף בקלות? הכניסו אותה לכוס מים. אם היא שוקעת לתחתית, היא ממש טרייה. אם היא מתרוממת כך שהקצה הצר שלה פונה כלפי מעלה, היא כבר קצת פחות טרייה, ותתקלף בלי בעיות. זהירות: ביצה שלגמרי צפה במים כבר אינה ראויה למאכל.

 

לפני שתתחילו בבישול הביצים הוציאו אותן מהמקרר, הניחו את הקופסה במהופך על משטח העבודה והמתינו כשעה. הסיבה: במשך זמן האחסון במקרר החלמונים שקעו מטה, והפיכת הקופסה תעזור להם לנדוד בחזרה למרכז הביצה – כך שתתקבל ביצה יותר סימטרית ויפה. כמו כן, רצוי להתחיל את הבישול כשהביצים בטמפרטורת החדר (השעה שבה הן יחכו הפוכות תעזור בעניין).

 

לפני תחילת הבישול כדאי לנקב את תחתית הביצים (יש מכשיר קטן ויעיל שעושה זאת). הניקוב עוזר לאוויר לצאת מהביצה בזמן הבישול ומונע את סדיקת הקליפה.

 

וגם טיפ קטן לגבי ההחמצה: לפני שמכניסים את הביצים לצנצנת כדאי לדקור אותן במזלג או בקיסם (אבל בזהירות, כדי שלא יתפרקו) - כך נוזלי ההחמצה יחדרו לתוכן טוב יותר.

 

 

אחרי שיש לכם את הביצים הקשות, חשוב גם לעקר את הצנצנות בהן תאחסנו אותן. רחצו היטב את הצנצנות והמכסים והרתיחו אותן כמה דקות בסיר עם מים רותחים או העמידו אותן על מגבת או קרש חיתוך, צקו לתוכן מים רותחים והניחו לכמה דקות. זהירות! לא לנער את הצנצנות, שלא תתנפצנה. את הצנצנות הרתוחות מייבשים היטב במגבת נקייה.

 

ביצים מוחמצות בטעמים

 

מרכיבים

2 צנצנות בנפח של ליטר

 

לנוזל החמצה

  • 2 כוסות חומץ
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות מלאות סוכר

 

  • 24-20 ביצים קשות, קלופות, או כמה ביצים שנכנסות לצנצנת
  • תוספות אהובות: בצל פרוס, עלי דפנה, גרגרי פלפל אנגלי, גרגרי פלפל שחור, פתיתי פלפל חריף, גרגרי חרדל, כורכום טחון, סלק, אבקת חרדל וכו'

 

אופן ההכנה
  1. נוזל ההחמצה: שמים בסיר את כל מרכיביו ומחממים תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מכבים את האש ומצננים קלות.
  2. שמים בצנצנות נקיות את הביצים ואת התוספות לסירוגין.
  3. יוצקים מעל את הנוזל עד לשפת הצנצנות וסוגרים היטב. מנערים את הצנצנות לפיזור התבלינים ושומרים במקרר. הביצים תהיינה מוכנות תוך שבועיים.

 

 

>> לכל הסרטונים של אסנת לסטר, הכנסו לערוץ ה-YouTube שלה

  

>> לכל הפרקים של הבלוג "ללמוד משהו חדש במטבח עם אסנת לסטר"

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)