לראות מבעד לקליפה: כך תשלקו ביצים בדיוק במידה הרצויה לכם

לכל ביצה יש מטרה, זאת הולכת להיות חלק מסלט וזאת משתתפת בארוחת בוקר מושקעת לצד לחם קלוי, אך כדי ששתי המנות יצליחו, חשוב לבשל נכון את הכוכבות

אסנת לסטרפורסם: 05.11.20 08:19
צפו: כך תכינו את הביצה הקשה המושלמת עבורכם
לא רק לסלט: הביצה טעימה כמו שהיא, על לחם קלוי עם מעט חמאה (צילום: Shutterstock)
לא רק לסלט: הביצה טעימה כמו שהיא, על לחם קלוי עם מעט חמאה (צילום: Shutterstock)

לכל ביצה יש מטרה, זאת הולכת לשתף פעולה עם טונה בסלט ואת זאת יאכלו בארוחת בוקר מפנקת עם לחם קלוי ומעט מלח. אך כדי ששתי המנות תהיינה מעולות באותה המידה יש לבשל את הביצים באופן שונה. טוב אם הראשונה תהיה עשויה והשנייה תהיה רכה במרכזה, שהרי החלמון הנוזלי הופך את כל הסיפור להצלחה. כדאי להזכיר גם כי אף אחד לא רוצה ביצה קשה עם חלמון מתפורר עם ציפוי אפרפר או אחת שהחלבון שלה עדיין נא.

 

אז איך מבשלים את הביצה במידה הדרושה לנו?

 

קודם כל מרתיחים מים בסיר. כאשר המים רותחים, מכניסים פנימה את הביצים, מודדים זמן ולא שוכחים להכין קערה גדולה עם מי קרח.

טיפ: הקרח דרוש לקילוף קל - אם תכניסו את הביצה למים קרים מאוד בדיוק כשתשלפו אותה מהמים הרותחים ותשאירו אותה שם למשך דקה אחת, תזכו בביצה שמתקלפת בקלות, בלי לעשות בעיות.

 

להלן זמני בישול לפי מידות עשויה רצויות:

  • ביצה שבושלה במים רותחים 6-5 דקות תהיה ביצה רכה עם חלמון נוזלי.
  • ביצה שבושלה במים רותחים 8 דקות תהיה בעלת חלמון לח ורך.
  • ביצה שבושלה במים רותחים 10 דקות תהיה בעלת חלמון מעט לח ומרקם קשה יותר, אך לא לגמרי.
  • ביצה שבושלה במים רותחים 12 דקות תהיה ביצה קשה עם חלמון יציב.
  • ביצה שבושלה במים רותחים 14 דקות תהיה ביצה קשה עם חלבון קשה יותר.
  • ביצה שבושלה במים רותחים 16 דקות תהיה בעלת חלמון מתפורר ומעטה אפרפר סביבו.

 

 

>> לכל הסרטונים של אסנת לסטר, הכנסו לערוץ ה-YouTube שלה

 

 

>> לכל הפרקים של הבלוג "ללמוד משהו חדש במטבח עם אסנת לסטר" - הקליקו כאן

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)