הובלה ישראלית באופנה וטקסטיל: בואו לגלות איך עושים את זה

הכירו עוד שישה בתי עסק ישראליים מצליחים, שמתגברים על משבר הקורונה באמצעות חדשנות ויצירתיות ומוכיחים שיש לנו במה להתגאות. כתבה שנייה בסדרה

בשיתוף התאחדות התעשיינים

|

25.11.20 | 00:37

המפעל של שורש בטירת הכרמל. "מחלקות רלוונטיות המשיכו לעבוד כדי לספק את הצרכים המבצעיים" (צילום: שיווק שורש)
המפעל של שורש בטירת הכרמל. "מחלקות רלוונטיות המשיכו לעבוד כדי לספק את הצרכים המבצעיים" (צילום: שיווק שורש)
אופנת Dreadlocks. "שיפרנו את המשלוחים עד הדלת, שברוב המקרים מגיעים עכשיו ללקוח בתוך יומיים"
אופנת Dreadlocks. "שיפרנו את המשלוחים עד הדלת, שברוב המקרים מגיעים עכשיו ללקוח בתוך יומיים"
אופנת שלומית אזרד. "הסטודיו עובד במתכונת מצומצמת, בין סגר לסגר"
אופנת שלומית אזרד. "הסטודיו עובד במתכונת מצומצמת, בין סגר לסגר"
מצעים של דארלן. "מקשטים חדרי שינה בבתים ובמלונות ברחבי העולם"
מצעים של דארלן. "מקשטים חדרי שינה בבתים ובמלונות ברחבי העולם"
הצוות של קראון ג'וליס טקסטיל בטיול בנחל עמוד. "הערכים שלנו הם מצוינות, איכות ולוח זמנים קפדני, גם באספקת הסחורה"  (צילום: אמין חסן)
הצוות של קראון ג'וליס טקסטיל בטיול בנחל עמוד. "הערכים שלנו הם מצוינות, איכות ולוח זמנים קפדני, גם באספקת הסחורה" (צילום: אמין חסן)
מפעל אנאפורנה. "התייעלנו מבחינת כוח האדם ותהליכי הייצור"
מפעל אנאפורנה. "התייעלנו מבחינת כוח האדם ותהליכי הייצור"

מאת גלי לויטה ליבוביץ

 

הכתבה הראשונה בסדרה "תפור עליכם", שפורסמה בערוץ האופנה של Xnet בשבוע שעבר (15.11) בשיתוף התאחדות התעשיינים בישראל, עוררה תגובות נלהבות. גולשים רבים סיפרו כי התרגשו להיחשף לבתי האופנה והטקסטיל שעליהם נכתב, והתרשמו מהמאבק העיקש שהם מנהלים על מנת לשרוד גם בימים לא קלים אלה, של מגפה עולמית. "אנחנו אמנם לא גדולים, ויש לנו ייצור נישתי, אבל אנחנו מאוד משמעותיים, בעיקר בתקופות קשות כמו הנוכחית", אמר רמזי גבאי, יו"ר איגוד תעשיות הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים בישראל.

 

בכתבה הנוכחית ניחשף לשישה עסקים נוספים, המוכיחים שהאופנה והטקסטיל הישראליים הם מקור לגאווה לאומית לא פחות מהייטק.

 

שורש

לא רק סנדלים אהובים

 

"מיוצר בישראל" – זהו הלוגו שמתנוסס בגאווה על כל זוגות הסנדלים של שורש, האהובים כל כך על הישראלים. הסנדלים מיוצרים בעבודת יד במפעל בטירת הכרמל ונמכרים גם ב-30 שווקים בינלאומיים. המפעל הוקם על ידי יוקי גיל וזוגתו דניאל בנוזליו ב-1989, וכבר מזמן לא מייצרים שם רק סנדלים: המפעל מנפק גם שלוקרים (מימיות גמישות), תיקים ומערכות מים לשוהים בשטח, מערכות מיגון ומערכות לחייל. "מאז ומתמיד יצרו סנדלי שורש גאוות יחידה ישראלית, שמחברת בין ישראלים המטיילים בחו"ל", אומר חיים כהן, המנהל את החטיבה האזרחית בחברה. "אנחנו מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית". מוסיף גיא הררי, מנהל החטיבה הצבאית: "החברה מתנהלת מתוך אמונה שניתן לקיים מפעל יצרני בישראל, ושורש מוכיחה את זה כל יום מחדש, גם לאחר 30 שנות קיום. אנחנו גם תומכים ביוזמות סביבתיות, בשיתוף עם גורמי ממשלה".

 

משבר הקורונה תפס את שורש רגע לפני פתיחתה של עונת הטיולים, עם הרבה סחורה וחוסר-ודאות. אבל יש גם נקודות אור. "כספקית מועדפת של משרד הביטחון, מחלקות רלוונטיות אצלנו המשיכו לעבוד כדי לספק את הצרכים המבצעיים", אומר כהן. "עם חזרת המשק לפעילות, במאי, חזרו מפעלי הייצור לעבודה בתפוקה מלאה". החברה גם יזמה קמפיין, "שורש מקדמת סגנון חיים", שאומר: "הכי בטוח באוויר הפתוח" – "וכך אנחנו מעודדים משפחות לצאת ולטייל בטבע הישראלי", מסביר כהן. "כבר הרכבנו פק"ל קפה למטייל הישראלי, ועכשיו אנחנו שוקדים על פיתוח אפליקציה של טיולים בישראל. לאחרונה השקנו אתר אינטרנט חדש ומתקדם, באמצעותו ניתן ללמוד על פועלה של החברה וכן לרכוש מוצרים ולקבל אותם באמצעות שליח עד הבית".

 

מימיה של שורש. "מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית" (צילום: שיווק שורש)
    מימיה של שורש. "מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית"(צילום: שיווק שורש)

     

    שלומית אזרד – עיצוב שמלות כלה וערב

    קולקציה חדשה, פרויקט חדש

     

    לפני 16 שנה הקימה מעצבת האופנה שלומית אזרד סטודיו לשמלות כלה ולשמלות ערב, שמנוהל על ידי שרית לוי, ובו ניתן למצוא מבחר גדול של שמלות בעלות מראה רומנטי וקלאסי לצד שמלות סקסיות ודרמטיות. העיצובים מתוחכמים, מוקפדים וכוללים שימוש בחומרים איכותיים ובבדים יוקרתיים. עם הזמן הפך המקום לסלון כלות, שמציע שירותים משלימים של איפור ועיצוב שיער. אזרד, בוגרת שנקר, מביאה לידי ביטוי את אהבתה הגדולה לאופנה, לחושניות ולרומנטיקה בכל אחת מהשמלות שהיא מעצבת. ב-2013 היא השתתפה בשבוע האופנה בניו יורק, ובעקבות זאת החלו להגיע אליה פניות מחו"ל. לאחר מכן עברה לסטודיו הנוכחי שלה ברמלה, המתפרש על פני 500 מ"ר וכולל גם את המתפרה.

     

    קולקציית הערב, שעליה עבדה אזרד קרוב לחצי שנה, אמורה הייתה להיחשף בשבוע האופנה הישראלי שתוכנן להיערך במארס, וזה לא קרה. "הקורונה שיבשה המון תוכניות", היא אומרת. "כעת הסטודיו עובד במתכונת מצומצמת, בין סגר לסגר. היו גם דחיות וביטולים. הרי גם הכלות שנמנות עם לקוחותיי חוות אי-ודאות וחוסר אונים. למרות הכל, אנחנו כאן, לשירותן. בימים אלה אני עובדת על קולקציה חדשה של שמלות כלה ושמלות ערב וגם על פרויקט חדש, Ready to Wear – קולוקציה מלאת סטייל, שתימכר בבוטיקים וגם אונליין".  

     

    שמלה של שלומית אזרד. "אנחנו כאן, למרות הכל" (צילום: דביר כחלון)
      שמלה של שלומית אזרד. "אנחנו כאן, למרות הכל"(צילום: דביר כחלון)

       

      Dreadlocks

      אופנה צבעונית לנשים

       

      חברת Dreadlocks (באנגלית, ראסטות) הוקמה בעקבות עניין שגילו רבים בסרט סרוג שעטף את הראסטות שלראשו של יורם וינבר. אחרי שהוא ואשתו עדי ראו כי טוב, החליטו לנסות למכור את הסרטים בפסטיבל שנטיפי. ההצלחה הייתה מיידית, וכיום השניים, הורים לארבעה, תושבי מצפה הילה, מנהלים את החברה מהמטה שממוקם במעלות: היא מנהלת את הסטודיו ואת הייצור, והוא משמש כמנכ"ל.

       

      החברה כבר לא מסתפקת בייצור סרטים לשיער, אלא מציעה קולקציות שלמות של אופנה צבעונית לנשים מבדים איכותיים, כולל כובעים וצעיפים סרוגים בעבודת יד. הפריטים נמכרים בחנויות עצמאיות ברחבי הארץ ובתשעה סניפים של החברה. הייצור נעשה במתפרות בגליל, ועיצוב החנויות משלב עבודות עץ, קשתות אוריינטליות ואלמנטים במראה טבעי. "הבגדים שלנו נוחים, יומיומיים ואיכותיים, והם נמכרים במחיר שווה לכל נפש", אומר וינבר. "כל הקולקציות הן על-זמניות, ואנחנו עושים שימוש רב בבדים מחומרים טבעיים ובשקיות רב-פעמיות".

       

      משבר הקורונה, אומר וינבר, עודד את החברה ליוזמות חדשות. "התחלנו לייצר מסכות נוחות, צבעוניות ודו-צדדיות", הוא אומר, "וכן שיפרנו את המשלוחים עד הדלת, שברוב המקרים מגיעים עכשיו ללקוח בתוך יומיים. אנחנו גם עובדים חזק על האתר ועל חווית הקנייה והשירות בו וממשיכים להילחם בתודעה הציבורית נגד הסגרים".

       

      החנות של Dreadlocks במעלות. "הכל במחיר שווה לכל נפש"
        החנות של Dreadlocks במעלות. "הכל במחיר שווה לכל נפש"

         

        דארלן

        60 שנה של טקסטיל

         

        רשת דארלן, הכוללת חנויות טקסטיל מבית ארליקטקס, נוסדה ב-1961 על ידי זליג ירושלמי וברוך לונסקי, וכיום מונה שישה סניפים. מוצרי החברה נעשים מכותנה צפופה ואריגה (עד כ-1,000 חוטים לאינץ) ונמכרים גם בסניפי המשביר לצרכן. מדובר במבחר מצעים, מגבות, חלוקי רחצה, שמיכות, כריות, מפות שולחן ועוד. בנוסף לייצור לשוק המקומי ולבתי מלון מובילים בישראל, דארלן מייצאת מצעים לארצות הברית, לקנדה ולאירופה. "המצעים שלנו מקשטים חדרי שינה בבתים ובמלונות ברחבי העולם, וזו גאווה ישראלית", אומר מנכ"ל החברה, אריק קצנגולד.

         

        סגירת בתי המלון בשל משבר הקורונה פגעה מאוד בחברה, אומר קצנגולד. "עם זאת, השכלנו לערוך שינויים במבנה שלנו, לייעל את תהליכי העבודה ולאפשר ללקוחות להזמין מוצרים באמצעות האתר שלנו, כולל משלוח עד הבית", הוא מוסיף. ויש לו גם טיפ: "תישנו טוב – תחיו טוב. חשוב להשקיע במקום שבו אנחנו נמצאים כשליש מחיינו – המיטה".

         

        מצעים של דארלן. "תישנו טוב - תחיו טוב"
          מצעים של דארלן. "תישנו טוב - תחיו טוב"

            

          קראון ג'וליס טקסטיל

          מייצרים, גוזרים, תופרים

           

          מתפרת קראון ג'וליס טקסטיל מייצרת, גוזרת ותופרת בגדים בסגנונות שונים וכן עוסקת בעיצוב ובפיתוח של מוצרי טקסטיל, רפואה וטכנולוגיה, תוך שימוש בציוד מתקדם, המאפשר שירותי גזירה ותפירה שונים. המתפרה הוקמה ב-1972 ביישוב ג'וליס שבצפון על ידי כמאל חסן, שמנהל אותה עד היום, במטרה להציע אפשרויות תעסוקה חדשות לנשים ערביות ודרוזיות שחיות באזור. כיום זוהי מתפרה תעשייתית שמייצרת בכמויות גדולות ועובדת עם צוות קבוע של כ-50 תופרות מקצועיות. ציוד הגזירה ממוחשב וכולל מכונות פריסה אוטומטית לבד פתוח ולבד סגור וכלים המביאים לרמת גימור איכותית. "הערכים שלנו הם מצוינות, איכות ולוח זמנים קפדני, גם באספקת הסחורה", אומר חסן.

           

          בעקבות משבר הקורונה שוררת במקום אי-ודאות גדולה. "אנחנו לא יודעים אם החברות והעסקים שעובדים איתנו יבחרו לעבור במדינות אחרות, כמו סין ובנגלדש, או ימשיכו לייצר בארץ", אומר חסן. "עם זאת, חשוב לנו לקדם יוזמות חדשות, שמתאימות לרוח התקופה, כמו ייצור של מסכות, שנעשה אינטנסיבי עם התפשטות הנגיף. ייצור המסכות, עם שתיים או שלוש שכבות (אנטי-בקטריאליות ועם שכבה פנימית המורכבת מבד כותנה נעים), עוזר לנו לשמור על העסק ועל העובדים בו".

           

          מתפרת קראון ג'וליס טקסטיל. "מקדמים יוזמות חדשות, ברוח התקופה" (צילום: אמין חסן)
            מתפרת קראון ג'וליס טקסטיל. "מקדמים יוזמות חדשות, ברוח התקופה"(צילום: אמין חסן)

             

            אנאפורנה

            וגרביים לא חסר

             

            מפעל אנאפורנה, המייצר גרביים בעלי תכונות מיוחדות הנמכרים בארץ ובחו"ל, הוקם ב-2010 בקיבוץ להבות הבשן שבאצבע הגליל. בין המוצרים החדשים שבהם מתגאה החברה, תמצאו גרב מיוחדת לרגל מגובסת, גרביים לסוכרתיים, ובקרוב גם גרב רפואית לבוהן. מאיר פרץ, המנכ"ל, מתגאה במכונות המתקדמות שבמפעל, "המאפשרות לנו לשלוט במדויק במאפיינים של כל אחת מאלפי הנקודות שבגרב", הוא מסביר. "מאפייני הגרביים תלויים בחומרים שבהם נעשה שימוש ובמבנה הגרב, כולל אזורי ריפוד, שכבות מרובות, גמישות וערוצי אידוי לניהול לחות. הצוות שמתפעל את המכונות הוא בעל ניסיון של עשרות שנים ומהווה את חוד החנית של טכנולוגיית הסריגה בארץ. המפעל משתמש בסיבים טכנולוגיים ממיטב היצרנים בעולם ומשקיע רבות בשימוש בסיבים חדשניים. זה מותג שלנו, אשר הושק גם באמזון אנגליה".

             

            לדברי פרץ, היקף המכירות ירד ב-80 אחוז מאז שפרץ משבר הקורונה. "מחצית מתוצרת המפעל הנמכרת בארצות הברית, מיועדת לסקי ולסנובורד – פעילות שנעצרה כמעט לחלוטין", הוא אומר. "כחלק מההתמודדות עם המצב החדש פיתחנו ומכרנו מסכות פנים אנטי-בקטריאליות. בנוסף, התייעלנו מבחינת כוח האדם ותהליכי הייצור, והעתקנו את המפעל לקיבוץ דן, למבנה המתאים יותר לצרכים שלנו. אנחנו מאמינים שלמרות הקושי, אנאפורנה תצא מהמשבר חזקה ומדויקת יותר, תמשיך לפתח מוצרים ולהתפתח".

             

            כרזה של גרבי אנאפורנה. "המותג הושק באמזון אנגליה"
              כרזה של גרבי אנאפורנה. "המותג הושק באמזון אנגליה"

               

               

                 

                רוצים לחזור ולקרוא את הכתבה הראשונה בסדרה? הקליקו על התמונה:

                 

                "קווי ייצור קריטיים לשעת חירום". הקליקו על התמונה
                "קווי ייצור קריטיים לשעת חירום". הקליקו על התמונה

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד