1. הוא מכיל כמות נאה של אשלגן
קשה להגזים בחשיבות הרבה של המינרל הזה לגופנו. צריכת כמויות נאותות של אשלגן עוזרת לשמור על לחץ דם תקין, ומחקרים רבים הצביעו על חשיבותו במניעת יתר לחץ דם וסיבוכיו, בהפחתת הסיכון לתנגודת לאינסולין ולסוכרת מסוג 2, בתפקודם התקין של התאים ותהליך התכווצות השרירים ובשמירה על חילוף חומרים תקין.
כמה? כוס אחת של זוקיני מכילה 295 מיליגרם אשלגן, שמהווים 8% מהכמות היומית המומלצת.
2. הוא עשיר גם בוויטמין C
זהו נוגד חמצון חשוב שמנטרל את הרדיקלים החופשיים ועוזר להגן על התאים מפני עקה חמצונית, וכמו כן ממלא תפקידים חשובים נוספים בגופנו, בהם פעילות נוגדת דלקת, שמירה על לחץ דם תקין, הגנה מפני טרשת עורקים ואף מניעת סרטן.
כמה? כוס אחת של זוקיני מכילה 20 מיליגרם ויטמין C, שמהווים כ־33% מהכמות היומית המומלצת.
3. ובלא לא מעט חומצה פולית
החומצה הפולית חיונית במיוחד לנשים בהיריון למניעת מומים מולדים בעובר, אך תורמת גם להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם ומחלות סרטן, ומחקרים אף מצאו קשר בין חסר בחומצה פולית להתפתחות דיכאון ואלצהיימר.
כמה? 100 גרם זוקיני יתרמו לגופכם 24 מיליגרם חומצה פולית.
4. הוא דל קלוריות
כוס זוקיני חתוך מכילה בסך הכל 19 קלוריות – כ־40%־50% פחות מירקות ירוקים דלי קלוריות אחרים כמו ברוקולי וכרוב ניצנים.
תוספת הלוהטת לארוחת הבוקר שלכם: דייסת זוקיני >>
5 הוא למעשה סוג של דלעת
הזוקיני מקוטלג תחת ההגדרה של דלעות קיץ. בניגוד לדלעות החורף - בהן הדלעת, הדלורית ודלעת הערמונים שנקטפות כשהן מגיעות לבשלות מלאה והן בעלות קליפה קשה ובשר כתום – דלעות הקיץ, בהן הקישוא והזוקיני, נקטפות לפני שהן מבשילות. כיום, בזכות הפיתוחים בחקלאות, אפשר למצוא את שני סוגי הדלעות לאורך כל השנה.
ומה עוד עושים איתו? נסו את המתכון שלנו לספגטי מזוקיני: