הכירו את התוספת הלוהטת לארוחת הבוקר שלכם: דייסת זוקיני

הם מכילים שליש מתצרוכת הסיבים המומלצת ליום, מסייעים להאט את תהליך העיכול ותורמים לתחושת שובע. מה הפלא שכולם רצים עכשיו לגרר קישואים על הבוקר?

הנלהבים גורסים שמי שצורך זוקיני על הבוקר אמור לקבל לפחות שליש מתצרוכת הסיבים המומלצת ליום  (צילום: Shutterstock)
הנלהבים גורסים שמי שצורך זוקיני על הבוקר אמור לקבל לפחות שליש מתצרוכת הסיבים המומלצת ליום (צילום: Shutterstock)
 

בעוד אנו מתרגלים לרעיון של בסיס פיצה מכרובית ורצועות "פסטה" מזוקיני, וכבר מגיע הדבר הבא. הכירו את ה־Zoats, טרנד קולינרי חדש שמיועד להחליף את הדייסה הישנה והטובה והוא מבוסס על דגני שיבולת שועל מעורבבים בלא אחרים מאשר זוקיני. כן, זוקיני. נלהבי הבריאות, שתמיד מחפשים דרכים להמיר את הפחמימות בירקות דלים בקלוריות ועשירים בסיבים תזונתיים וויטמינים, מציעים עכשיו להוסיף זוקיני לשיבולת השועל.

 

עוד טרנדים של תזונה במנטה:

 

הרשת מתפוצצת ממתכוני זואטס, ובאינסטגרם, תחת התגית zoats#, מככבים יותר מ-40 אלף פוסטים עם שלל גרסאות מעוררות השראה של המנה – מקינמון ודבש הבנאליים, דרך קקאו נא ופירות יער ועד תותים, קוקוס וחמאת בוטנים. הזואטס מקבל באהבה כל מה שנותנים לו, והתוצאות, כך טוענים בלוגרי בריאות ברחבי העולם, טעימות להפליא. גם אתרים מובילים כמו הדיילי מייל וההפינגטון פוסט הכריזו עליהם כטרנד לוהט (בעוד שיש כאלה שדווקא מוצאים את הטרנד הזה דוחה למדי). עוד פלוס גדול: מדובר בדרך יצירתית לדחוף ירק לצלחת בארוחת הבוקר שלכם ושל הילדים.

 

 

המאש־אפ הזה, שנשמע קצת מוזר, סוחף את האינסטגרם כמו ערימת חתלתולים מגרגרים. כולם מכינים לעצמם זואטס בשלל תוספות, מצלמים ומתייגים. הנלהבים גורסים שמי שצורך זוקיני דבר ראשון על הבוקר אמור לקבל לפחות שליש מתצרוכת הסיבים המומלצת ליום, וכי אמיצים שמותירים את הקליפה של הזוקיני בדייסה שלהם יוסיפו לעצמם מנת סיבים מסיסים, שמסייעים להאט את תהליך העיכול, לשמור על רמות תקינות של אינסולין ולתרום לתחושת שובע. מה הפלא שכולם רצים עכשיו לגרר קישואים על הבוקר?

 

איך זה עובד: פשוט לוקחים בערך שני שלישים ממנת שיבולת השועל שמתכננים לאכול ומגררים לתוכה כמה זוקיני שרוצים. לזה מוסיפים איזה חלב שרוצים, בכמות שמתאימה לשיבולת השועל, שמים על האש לכמה דקות, מוסיפים ממתיק, והנה – מנת בריאות לתפארת.

 

לגרר זוקיני לתוך הדייסה או להישאר עם התוספות המוכרות?

"בכל תקופה מנסים להמליך מזון מסוים", אומר הדיאטן הקליני, צחי כנען. "פעם זה קינואה, פעם חמוציות, לפעמים זה רכיב מסוים של מזון כמו ויטמין E או כלורופיל, והם נכנסים לפנתאון בתור מזון־על כביכול. זה נכון שלכל ירק או פרי יש תרומה תזונתית ייחודית לגוף - אבל רק השילוב של כולם בתפריט תורם לבריאות תקינה. זהו עקרון הגיוון. בקישואים, כמו ביתר הירקות, יש יותר מ־90% מים, מעט סיבים תזונתיים ופחמימות. אין להם באמת ערך תזונתי חשוב במיוחד ויתרון על פני תוספות מוכרות לדייסה כמו גוג'י ברי, אגוזים או קינמון, ואין יתרון גם בצריכה שלהם דווקא על הבוקר. מה שכן, העלות הקלורית יורדת מעט, אבל זה מאוד שולי – 40־20 קלוריות פחות למנה".

 

בשורה התחתונה: לא מזיק, אבל גם ממש לא מועיל. אולי רק לחשבון האינסטגרם שלכם.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד