צילום: שי יחזקאל

"המצב עם השוקולד החמיר - בעלי לא האמין איזה כמויות אני אוכלת"

בגיל 29 שירלי בוגנים בעטה בשקי אגרוף, לא עלתה על המשקל ואכלה מה שבא לה. והיום? אחרי 20 שנה "מנטה" חוזר לכוכבות השערים הראשונים שלו ובודק מה השתנה

"אני עדיין דוגלת בכמה שפחות להתעסק עם העור, אבל מה שכן - לעשות את זה נכון עם האנשים הנכונים ולא ללכת לכל מקום". בוגנים על השער ב-2002  ובצילום מלפני שנתיים (צילום ימין: אייל נבו, שמאל: שי יחזקאל, סגנון: ראובן כהן)
"אני עדיין דוגלת בכמה שפחות להתעסק עם העור, אבל מה שכן - לעשות את זה נכון עם האנשים הנכונים ולא ללכת לכל מקום". בוגנים על השער ב-2002 ובצילום מלפני שנתיים (צילום ימין: אייל נבו, שמאל: שי יחזקאל, סגנון: ראובן כהן)

על גיליון 19 של מגזין מנטה, אפריל 2002, כיכבה הסופר-מודל המצליחה דאז, בארץ ובחו"ל, שירלי בוגנים בת ה-29, שהכריזה שהיא בונה שרירים באימוני קיקבוקסינג ("בעיקר בניו יורק") אוכלת מה שהיא רוצה ואין לה מושג כמה היא שוקלת ("בערך 50 קילו אני חושבת").

 

מודל עדכני. מעצבת פנים ומטפחת חממה (צילום: שי יחזקאל, סגנון: ראובן כהן)
    מודל עדכני. מעצבת פנים ומטפחת חממה(צילום: שי יחזקאל, סגנון: ראובן כהן)
     

     

    ספרי לנו איפה את היום?

    "היום אני לא טסה כל שני וחמישי, זה כבר אחרת, אין את הטירוף. אני בארץ גם בגלל הקורונה ואני מעצבת פנים במשרה מלאה ונהנית מזה מאוד".

     

    "אני עושה המון קיקבוקסינג, זה מאוד טוב לעיצוב הגוף. זה עובד על כל השרירים. ברגע שאת מרימה רגל כלפי מעלה, זה עובד גם על הישבן וגם על הירכיים" (בוגנים, אפריל 2002)

     

    ומה עם הקיקבוקסינג - עדיין מתמידה?

    "האמת שאני צריכה למצוא מורה טוב לקיקבוקסינג ולחזור לזה. אני אוהבת אימוני כוח, שזה בעיקר מה שאני עושה עכשיו. אני אוהבת גם יוגה ופילאטיס, אבל אין לי זמן לגם וגם אז אני מעדיפה את האימונים הקשוחים".

     

     

    "אני אוכלת הכל, אבל אני מקשיבה לגוף ולא מפריזה בשום דבר" (בוגנים, אפריל 2002)

     

    מה השתנה בתחום התזונה?

    "אותו הדבר, לא השתנה כלום. יש לי תקופות שאני יותר אוכלת בריא ויש ימים שפתאום אני אוכלת שטויות".

     

    לפני 18 שנה אמרת שאת מכורה לשוקולד ושאת עובדת על זה.

    "האמת היא שהמצב מחמיר. בעלי לא האמין עד שהוא ראה את כמויות השוקולד שאני אוכלת. אני מסוגלת לאכול חפיסה שלמה, וכשהוא מבקש ביס - אני אומרת שהכל נגמר. אני פחות אוהבת מלוח ובצקים, אני יכולה לחיות בלי לחם למשל. יש שבועות שלמים שאין לחם בבית".

     

    גם הקמפיינים הבינ"ל היו בניחוח שוקולדי:

     

     

    "אני מאלה שמאמינות שכמה שפחות לנגוע העור – כך יותר טוב" (בוגנים, אפריל 2002)

     

    זה עדיין בתוקף?

    אני עדיין דוגלת בכמה שפחות להתעסק, אבל מה שכן - לעשות את זה נכון עם האנשים הנכונים ולא ללכת לכל מקום. אני שוטפת את הפנים בוקר וערב, שמה קרמים מזינים, הדברים הבסיסיים. כשצריך - אני הולכת ועושה טיפולים".

     

    שירלי בוגנים עושה חשבון נפש: "בגיל 20 לא הרגשתי יפה" >>

     

    "תקופה ארוכה עשיתי יוגה וזה מאוד הרגיע אותי, אבל בזמן האחרון הפסקתי כי אני מתעצלת. במקום זה אני קוראת הרבה ספרים, שומעת מוזיקה שקטה וגולשת באינטרנט" (בוגנים, אפריל 2002)

     

    מה מרגיע אותך היום?

    "באותה תקופה לא גרתי בארץ ולא הייתה לי משפחה - אז חיפשתי את השקט בדברים אחרים. היום אני נרגעת עם המשפחה שלי, הכלב שלי, הבית והחממה שלי. גם ספורט - אחרי יום קשה, אימון טוב מרגיע אותי ועושה לי טוב. אני מסתכלת על החיים קצת אחרת היום".

     

      20 שנה למנטה: נבחרת הכושר והתזונה של מנטה מגלה את הסודות

       

      איך שי מיקה שומרת על הגזרה וכמה אבקות בריאות יש במקרר של דוד דביר? (צילום: שי יחזקאל, סגנון: ראובן כהן)
      איך שי מיקה שומרת על הגזרה וכמה אבקות בריאות יש במקרר של דוד דביר? (צילום: שי יחזקאל, סגנון: ראובן כהן)

       

       

      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד