מיס עיראק לא חוששת להשמיע את קולה: "שלום אחרי 4000 שנה"

אחרי שהצטלמה עם נערת ישראל אדר גנדלסמן וביקרה בישראל, הוזמנה מיס עיראק הגולה בארה"ב לטקס חתימת הסכם השלום, ושיתפה כי כמעט פרצה בבכי

״כשקיבלתי את ההודעה שאני מוזמנת לטקס החתימה על ההסכם כמעט בכיתי". מיס עיראק 2017 שרה עידאן  (צילום: EPA)
״כשקיבלתי את ההודעה שאני מוזמנת לטקס החתימה על ההסכם כמעט בכיתי". מיס עיראק 2017 שרה עידאן (צילום: EPA)
מיס עיראק שרה עידאן עם נערת ישראל לשנת 2017 אדר גנדלסמן. "הסוגיה הישראלית-ערבית היא הרבה יותר ממחלוקות פוליטיות"  (צילום: איתן טל, סטיילינג: רנה גליקסמן ולימקה)
מיס עיראק שרה עידאן עם נערת ישראל לשנת 2017 אדר גנדלסמן. "הסוגיה הישראלית-ערבית היא הרבה יותר ממחלוקות פוליטיות" (צילום: איתן טל, סטיילינג: רנה גליקסמן ולימקה)
בין המנהיגים הרבים שהוזמנו להשתתף בטקס החתימה על הסכם השלום בין ישראל לאיחוד האמירויות ובחריין, הייתה גם אישה אחת יוצאת דופן - שרה עידאן, מיס עיראק לשנת 2017. עידאן, בת 30, שנולדה וגדלה בעיראק וכיום מתגוררת בקליפורניה, עוררה לפני שלוש שנים סערה בארצה לאחר שהצטלמה לתמונת סלפי יחד עם נערת ישראל לשנת 2017, אדר גנדלסמן. בעקבות הצילום קיבלה עיד איומים על חייה וברחה יחד עם משפחתה לארצות הברית.

 

התמונה שעוררה סערה:

 

ההסכם של המילניום

אמש התראיינה עידאן לרשת החדשות I24NEWS והביעה תמיכה רבה בהסכם השלום בין ישראל לאיחוד האמירויות ובחריין: ״כשקיבלתי את ההודעה שאני מוזמנת לטקס החתימה על ההסכם כמעט בכיתי. אני חושבת שזה ההסכם של המילניום. זה ההסכם שיאחד את הילדים של אברהם, יצחק וישמעאל אחרי 4000 שנה. יש להסכם הזה חשיבות גדולה. האמריקאים חושבים שרק בגלל שישראל לא במלחמה עם איחוד האמירויות או עם בחריין זה לא עניין גדול, אבל זה צעד מדהים. בתור ערביה, לולא היה לי דרכון אמריקאי לא הייתי יכולה לטייל בישראל, ואף מדינה ערביה לא הייתה מאפשרת לי לחזור משם. ההסכם הזה מאפשר לערבים ולישראלים לטייל במדינות האלו, לפגוש אחד את השני, לשוחח ולספר את הסיפורים שלהם״.

 

עידאן בבית הלבן: 

 

חווית משוק מחנה יהודה

עידאן, שביקרה בישראל, משחזרת חוויות מהביקור בשוק מחנה יהודה בירושלים: ״אנשים באו וסיפרו לי שאבות אבותיהם נולדו וגדלו בארצות ערביות ועלו לישראל. הם סיפרו שהיו רוצים להגיע לאותן ארצות מוצא ערביות ולבקר בהן, ועכשיו בזכות ההסכם הם יכולים לעשות את זה״, סיפרה. ״לישראל, לאיחוד האמירויות ולבחריין יש את אותו אינטרס - להילחם באסלאם הרדיקלי כמו המשטר באיראן, בטורקיה ובאחים המוסלמים שאחראים על הטרור במזרח התיכון. ההסכם הזה שולח מסר לאותם מנהיגים קיצוניים שישראל והמדינות הערביות מאוחדות ויכולות להילחם בהם יחד״.

 

מביקורה בכותל: 

 

שגרירה של שלום 

בשנת 2019 קיבלה עידאן את התואר "שגרירה של שלום" מטעם ארגון UN Watch המפקח על פעילות האו"ם. היא הוזמנה לדיון במועצת זכויות האדם, ונשאה נאום בו הביעה תמיכה בתהליך השלום בין ישראל לפלסטינים, גינתה את שלטון החמאס ואת הפגיעה של של ממשלת עיראק בזכויות אדם. "הסוגיה הישראלית-ערבית היא הרבה יותר ממחלוקות פוליטיות. השורשים שלה נטועים במערכת הערכים של המדינות המוסלמיות, שהן אנטישמיות", כך אמרה. דבריה עוררו כעס במולדתה, וגולשים ברשתות החברתיות בעיראק קראו לשלול את האזרחות שלה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד