הטוויסט שבטארט: טארט במלית שקדים עם קונפיטורת תפוחים

חגיגה מצומצמת היא ממש לא תירוץ לקינוח משמים, לכן הפשילו שרוולים והכינו לעצמכם מאפה נהדר ומפתיע שיעזור לכם להתחיל את השנה עם חיוך שבע רצון

דינה משה

|

15.09.20 | 13:57

  (צילום: דינה משה)

מרכיבים

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

 

לבצק

  • 300 גרם קמח מנופה
  • 200 גרם מחמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם סוכר
  • 1 ביצה

 

המלית

  • 150 גרם מחמאה רכה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה L
  • 165 גרם שקדים טחונים
  • 20 גרם קמח
  • 1 כוס קונפיטורת תפוחים של דינה או קנויה (כדי להגיע למתכון, לחצו על הקישור ותגללו למתכון השני, או ראו בסוף המתכון הזה)
  • 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מעבדים את כל מרכיביו, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים לפחות שעתיים (ועדיף לילה) במקרר.
  2. משמנים את התבנית. מוציאים את הבצק מהקירור, מרדדים אותו בין שני ניירות אפייה, מקלפים את הנייר העליון והופכים את עלה הבצק לתוך התבנית. מהדקים את הבצק לדפנות ומורידים את העודפים מהצדדים. שומרים בקירור עד למילוי.
  3. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  4. המלית: מקציפים את המחמאה, אבקת הסוכר והביצה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השקדים הטחונים ואת הקמח ומקפלים פנימה עם מרית.
  5. משטחים את התערובת על הבצק בשכבה אחידה. מורחים מעל את הקונפיטורה ומפזרים את השקדים.
  6. אופים 30 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל-150 ואופים 20 דקות נוספות ,עד להזהבה.

 

 עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

    זוג חמוץ מתוק: חמוצי תפוחים וקונפיטורה עם רוזמרין

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דינה משה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דינה משה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג