כאלה עוד לא הגשתם: חמוצי תפוחים (צילום: דינה משה)
מרכיבים
- 1/2 בקבוק חומץ לבן
- 4 כוסות מים
- 2 כפיות גדושות תבלין בהרט לחמוצים
- 1 כפית גדושה צ'ילי גרוס
- 2 כפיות גדושות מלח גס
- שיניים מחצי ראש שום
- 1 ענף רוזמרין
- צרור נענע טריה
- 1 ענף זותא לבנה (לא חייבים)
- 3 תפוחים, עדיף גרני סמיט, פרוסים
- 3 תפוחים, עדיף פינק ליידי, פרוסים
אופן ההכנה
- שמים את בסיר את החומץ, המים, הבהרט, הצ'ילי והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש.
- מוסיפים את השום, הרוזמרין, הנענע והזותא (אם משתמשים) ואת התפוחים. מערבבים עד שהתפוחים מצופים ברוטב. מעבירים לכלי נקי, מכסים ושומרים עד יומיים מחוץ למקרר ואז מעבירים לקירור.
קונפיטורת תפוחים ורוזמרין
מרכיבים
- 1/2 1 כוסות מים
- 6 ענפים של רוזמרין
- 1 ק"ג תפוחים אדומים, קלופים ופרוסים
- 1 ק"ג סוכר
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- קליפה מגורדת מתפוז אחד
- לימון בינוני , קלוף ופרוס לקוביות קטנות
אופן ההכנה
- מרתיחים את המים עם 3 ענפי רוזמרין במשך 5 דקות.
- מסננים את המים לסיר אחר, מוסיפים את התפוחים, ואת הסוכר. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה, עד להמסת הסוכר.
- מוסיפים את קליפת הלימון, קליפת התפוז והלימון הפרוס. מערבבים ומבשלים עד לצמצום הנוזלים והיווצרות קצף על דפנות הסיר. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים את יתר הרוזמרין, מערבבים בעדינות, מבשלים 5 דקות נוספות ומכבים את האש. מצננים ומעבירים לצנצנות מעוקרות. אם רוצים לוודא שהקונפיטורה מוכנה, עושים את מבחן הצלוחית: מכניסים צלוחית למקרר, ושמים עליה טיפה של הנוזל המוכן. עושים שביל במרכז הטיפה ואם הוא נסגר, ממשיכים לבשל עוד. עדיף לא להגזים עם הבישול ולהפסיק לבשל לפני.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"
עוד קונפיטורה מפתיעה של דינה משה: קונפיטורת שומר