אופה בעקבות האהבה: הקריירה החדשה של הזמרת ורדינה כהן

בת למשפחת הזמרים המפורסמת הפכה את תחביב האפייה לפרנסה, והחלה למכור לחם וג'חנון ביתיים בגרסה בריאה: "בשבוע שעבר התמוטטתי מרוב עבודה"

ורדינה כהן. "מקווה שעם הזמן אצליח גם להרוויח ולא רק לעבוד קשה במטבח" (צילום: טל קירשנבאום)
ורדינה כהן. "מקווה שעם הזמן אצליח גם להרוויח ולא רק לעבוד קשה במטבח" (צילום: טל קירשנבאום)

טרנד הזמרות־בשלניות ממשיך לפרוח: אל אביבה אבידן, שהחלה למכור תבשילים מפנקים ממטבחה הביתי, מצטרפת עכשיו ורדינה כהן. ורדינה (59), בת למשפחת הזמרים המפורסמת ואחותם של חופני ויזהר, פרצה בסוף שנות ה־80, בעיקר בזכות הלהיט "נוסעת בעקבות האהבה". לאחרונה הפכה את תחביב האפייה שלה לפרנסה של ממש, כאשר החלה למכור לחם וג'חנון ביתיים בגרסה בריאה. האם זה קשור לקורונה? במקרה שלה, לאו דווקא.

 

 

"במשפחה שלנו אוכלים בריא מאוד", מסבירה ורדינה. "צור, בעלי, צריך לשמור על רמת סוכר נמוכה, וכך הכנסתי את קמח הכוסמין לתפריט שלנו, והיום אין אצלנו מאכלים עם קמח לבן. התחלתי לאפות בעצמי לחמים מקמח כוסמין, כי הלחם הקנוי גם יקר וגם מלא בחומרים שאני לא רוצה באוכל שלי. עם הזמן הגעתי למתכון המושלם.

"צור, בעלי, צריך לשמור על רמת סוכר נמוכה, וכך הכנסתי את קמח הכוסמין לתפריט. התחלתי לאפות בעצמי לחמים מקמח כוסמין, כי הלחם הקנוי גם יקר וגם מלא בחומרים שאני לא רוצה באוכל שלי"

 

"חברים כל הזמן אמרו לי 'את חייבת להכין את זה גם לאחרים', ואז החלטתי למכור את הלחמים שלי וגם את הג'חנון מכוסמין. כמובן, בהתחלה זה דורש הסתגלות, כי בכל זאת הטעם קצת שונה, אבל הג'חנון שלי עשוי מפרודוקטים הכי איכותיים, ומי שטועם בדרך כלל לא רוצה אחר כך את הרגיל".

 

מאיפה מגיעים הלקוחות?

"העיסוק הזה טרי מאוד. שלחתי הודעה למשפחה ולחברים, אחד מהם החליט לפרסם את זה בפייסבוק בלי שידעתי על כך, ומאותו רגע העניין התחיל להתגלגל מפה לאוזן. לא הייתי ערוכה לזה בכלל. בשבוע שעבר התמוטטתי מרוב עבודה. מישהי הזמינה ממני חמישה כיכרות לחם, אז כל היום התפחתי לה את הבצק והבאתי לה את הלחמים חמים־חמים מהתנור.

 

"צריך ללמוד איך להתייעל כדי שהסיפור הזה יהיה כלכלי, כי מה לעשות, אנחנו בתקופה לא פשוטה. מצד אחד אני רוצה שהמאפים יהיו נגישים לאנשים, ולא כמו במאפיות היקרות שבהן כיכר לחם מגיעה לעלויות מטורפות של 50-40 שקל. מצד שני, אני לא מוכנה להתפשר על האיכות וזה דורש ממני הרבה יצירתיות. אני מקווה שעם הזמן אצליח גם להרוויח ולא רק לעבוד קשה במטבח".

 

 

 

תמיד בישלת הרבה בבית?

"שתביני, אני גדלתי בבית של בשלנים - ההורים שלי היו עושים קומזיצים בבית עם כמויות אדירות של אנשים ומלא אוכל. אני הייתי הבת היחידה בין האחים, הכי מפונקת, שלא נוגעת בכלום במטבח, ותראי לאן הגעתי - יש לי ארבעה ילדים והם היו מפטרים אותי אם לא הייתי מאכילה כאן את כולם. הבת שלי כבר התחתנה והיא גרה מתחתינו, אבל יש לי שלושה בנים בבית ואת בעלי ואת כולם צריך להאכיל. בכל מקרה, לא דמיינתי לעצמי שאמכור אוכל, אף פעם".

"אני מופיעה בבתים פרטיים ובחצרות כבר שנים וההופעות האלה נמשכות. יש גם אוטובוס מזמר שאני עושה עכשיו: אנשים יוצאים לסיורים בארץ, בכמות מוגבלת כמובן ועם מדריך טיולים, ואני מלווה את הסיור בשירה"

 

טוב, יש הפתעות בזמן הקורונה. מה קורה איתך מבחינת מוזיקה?

"אני בת מזל, כי אני מופיעה בבתים פרטיים ובחצרות כבר שנים וההופעות האלה נמשכות. לדעתי, אגב, אלה ההופעות הכי טובות. אבל כמובן, הכל הצטמצם ויש פגיעה כלכלית. יש גם אוטובוס מזמר שאני עושה עכשיו: אנשים יוצאים לסיורים בארץ, בכמות מוגבלת כמובן ועם מדריך טיולים, ואני מלווה את הסיור בשירה. נוסף לזה אני מלמדת פיתוח קול וממשיכה ליצור ולהקליט".

 

אז איך מוצאים את המטעמים שלך? יש לך אתר, עמוד פייסבוק?

"לג'חנון? (צוחקת בקול רם). לא, יש לי דף אמן וזה מספיק לי. טוב, יש לי בצק שתפח ואני צריכה להוריד אותו לבת שלי לאפייה. הוא הרי לא יכול לחכות עד שאסיים להתראיין".

 

הפתרון של סי היימן לקורונה: קבלות שבת בחצר דירתה

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד