עם פרוץ משבר הקורונה מצאה את עצמה סי היימן, כמו כל תעשיית התרבות בישראל, מול שוקת שבורה. כל ההופעות שלה בוטלו, אבל היימן לא איבדה את העשתונות. לאחרונה הפכה את החצר בדירת הקרקע השכורה שלה בתל־אביב לבימת הופעות, והחלה לקיים בה קבלות שבת מוזיקליות, בנוכחות של עד 35 איש וכעת עם כניסת המגבלות החדשות לתוקף - עד 20 איש. הבונוס: אתם לא רק נמצאים בהופעה של היימן, אלא למעשה מתארחים בביתה.
"כשהקורונה הגיעה הייתי בשיא העשייה", משחזרת היימן בת ה־59, "הסתובבתי בכל הארץ עם שתי ההופעות שלי - אחת לזכר אבי והשנייה מסכמת 30 שנות יצירה נשית על הבמה. פתאום הכל נעצר. מיד הבנתי שאין על מי לסמוך וממי לצפות לעזרה".
היימן החלה לשדר הופעות בזום מהסלון. כשהתחילו ההקלות פנתה לדנה ברגר, "ועשינו אירוע לכבוד יום ההולדת שלי ברחבה ליד הבניין, שבו הופענו בפני 150 איש". אחת הפעילות בשכונה הגתה את הרעיון של קבלת שבת מוזיקלית בחצר של היימן, העירייה תמכה ביוזמה, "ואני נעניתי בשמחה. עכשיו זה צמח לליין הופעות שמתקיימות בימי שישי".
עם דודי לוי בהופעת סלון במהלך הקורונה
קבלת השבת הראשונה התקיימה ב־26 ביוני. "האורחים היו עם מסכות", מספרת היימן. "מדדנו חום בכניסה והקפדנו על ההנחיות. זה בכלל לא הרס את האווירה: כולם שרו במסכות ונהנו".
לא מוזר, לעשות הופעה בבית שלך?
"אני מופיעה שנים בסלונים, אצל אנשים בבית, אז זה לא היה חדש לי. לפני שנה הגיטריסט והפרטנר שלי להופעות, אלעד שודלר, הציע לי לעשות הופעה בחצר לזכר אבי. אמרתי לו 'מה, אנשים ייכנסו לי לשירותים בבית?'. עוד חששתי שכולם יידעו איפה אני גרה. מצחיק, נכון?"
ועכשיו כולם באמת יודעים איפה את גרה. זה לא פוגע בפרטיות?
"דווקא בגלל שאני מאפשרת להיכנס להופעות אצלי בבית, זה יצר כבוד גדול לפרטיות שלי. גם אחרי החשיפה של הבית שלי ברשתות החברתיות, אף אחד לא מתפרץ לי לחצר".
לשכונת הדר יוסף התל־אביבית הגיעה היימן לפני ארבע שנים, אחרי הפרידה מבעלה רועי שוחט. "חלמתי לגור בשכונה הזאת. כשבאתי לראות את הדירה, התפללתי שייקחו אותי ולא מישהו אחר. הבחור שהראה לי את הדירה היה בשוק ואמר לי 'אני לא מאמין, את שרת לי כשהייתי פצוע בלבנון'. כמובן שקיבלתי אותה".
"המטרה שלי היא להביא אמנות מהדרגה הראשונה ולתת לאמנים פרנסה, מה שהממשלה לא עושה. נעשה את מה שאפשר וניהנה בדרך"
איך השכנים הגיבו להופעת רוק באמצע השכונה המנומנמת?
"קיבלתי חיבוק גדול, זה מדהים. כבר בזמן החזרות אנשים התחילו למחוא כפיים מהבתים, יצאו למרפסות והתרגשו. לקראת ההופעה השכנים נרתמו לתת לי כיסאות לחצר כדי שאוכל לארח. ניצולת שואה בת 95 שגרה בדירה מעליי יצאה בזמן ההופעה למדרגות, רקדה ונהנתה מאוד".
מחיר כרטיס לקבלת שבת הוא 120 שקל.
"כן. כשאני צריכה להגביל את כמות האורחים ל־20 איש ולשאת בהוצאות על כיבוד קל ושתייה, הפקה, תשלום לנגנים ולאורחים, זה לא יכול להיות בחינם. זו פרנסתי בתקופה הזאת. אנחנו מצלמים ומקליטים את ההופעות האלה, ובבוא היום אני רוצה להפוך את זה לאלבום".
ביולי לוח ההופעות שלה כבר מלא, כולל אורחים כמו דודי לוי, לאה שבת ומירי אלוני. "המטרה שלי היא להביא אמנות מהדרגה הראשונה ולתת לאמנים פרנסה, מה שהממשלה לא עושה. אני לא הולכת להיכנע למצב הקיים, נעשה את מה שאפשר וניהנה בדרך".
אם נחזור לרגע לסוגיית השירותים - איך פתרת את זה בסוף?
"כיוון שרוב הקהל כרגע מגיע מהשכונה, עדיף ומומלץ לבקר בשירותים בבית לפני היציאה להופעה".
פרטים על ההופעות בפייסבוק SI Himan.