1. תכננו ארוחות לכל השבוע
אם תהיה לכם תוכנית אכילה שבועית מוכנה מראש, יהיה לכם קל יותר לשמור על הדיאטה. הכינו מדי סוף שבוע תוכנית מפורטת לפי ימים וארוחות, כמו למשל: בבוקר יוגורט ופירות, בצהריים ירקות עם אורז וחזה עוף, בערב כריך חביתה.
2. הכינו את האוכל מראש
הכנת האוכל בבית חוסכת גם בקלוריות (מאכלים בחוץ גובים כ־60% יותר קלוריות) וגם כלכלית יותר (כ־200 שקל לשבוע לכל הארוחות). הכינו הכל מראש וחלקו למנות בקופסאות (אפשר להקפיא). הכינו גם ירקות בתנור שאפשר לשלב בסלט הירקות היומי ואפילו את הרטבים בצנצנות. כך תחסכו מעצמכם בזבוז זמן יקר והרבה התלבטויות בשעת רעב. יוצאים? קחו איתכם את האוכל כדי שלא תתפתו "לחטוף משהו" בחוץ.
איך מכינים מראש? כמו השפים במסעדות. כנסו לפרויקט ה-Prep >>
3. השקיעו באוכל טעים ומושך
אם תכינו מראש אוכל לא אטרקטיבי, סביר שתיכשלו במשימת הדיאטה. כך למשל, במקום שתי פרוסות לחם עם גבינה לבנה וחצי ביצה, השקיעו בטוסט עם גבינה צהובה דלת שומן, סלמון מעושן וירקות בצד. כשהאוכל טעים ומהנה, קל יותר לא להתפתות לבורקס ולחטיפים.
4. אל תשכחו לתקצב חטיף או משהו מתוק
החליטו מראש כמה קלוריות אתם משקיעים בחטיף או בקינוח (שוקולד/ עוגיות גרנולה/ חלבה) וקחו אותו איתכם מדי יום. בחרו שעה קבועה ביום (למשל ב־16:00 יחד עם הקפה) שבה אתם מתפנקים ואוכלים אותו. הידיעה הזאת שמחכה לכם משהו מפנק תיצור רגיעה, תעודד אתכם ותעזור לכם להתגבר על מכשולים.
טרנד: מרק תה
קבלו טרנד אמריקאי חדש המתאים לאנשים שעובדים במשרדים ולא רוצים להתפתות לאבקות מרק מעובדות וחסרות ערך תזונתי - מרק תה. מדובר בתה מלוח ועשיר בערכים תזונתיים בריאים שמכינים על בסיס תה ירוק (אפשר גם תה רגיל או מים רותחים), מוסיפים לו ירקות מיובשים, כורכום, אבקת שום ובצל או תערובות כמו קארי, ושותים כמו מרק. אפשר להוסיף גם מעט אטריות דקות (כאלה שמתבשלות בספל במהירות) ולשתות במזגן.
טיפ: אוכלים מנת תפוח אדמה במסעדה? הזמינו מראש חצי בטייק אוויי
מנת תפוח אדמה בארוחה שווה לתפוח אדמה בינוני (בגודל של עכבר מחשב) ולא מומלץ לחרוג מהכמות הזאת. כשאוכלים בחוץ, סביר להניח שיגישו לכם מנה גדולה יותר. במקרה כזה חלקו את המנה לפני תחילת הארוחה ובקשו שיארזו לכם חלק ממנה הביתה.
ייעוץ מקצועי: ד"ר שירלי הרשקו, מנהלת מרכז דיקנט הסטודנטים לאבחון ותמיכה בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה שבאוניברסיטה העברית ומתמחה בהפרעת קשב ותזונה