מוותרים על הטיגון: קציצות טונה אפויות ומבושלות ברוטב עגבניות

צברתם הרבה שימורי טונה בתקופת הסגר? הנה מתכון לניצול מעולה שלהם - קציצות ברוטב, שרק מחכה שיטבלו בו חלה. והן גם יהיו נהדרות בתוך כריך משודרג לביה"ס

קציצות טונה אפויות ומבושלות ברוטב עגבניות  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
קציצות טונה אפויות ומבושלות ברוטב עגבניות (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
 

 

 

המרכיבים

(6 מנות)

 

לקציצות

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 קופסאות טונה בשמן או במים, מסוננות
  • 3/4 כוס (90 גרם) פירורי לחם
  • מיץ מ־1/2 לימון
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרות: 1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

 

לרוטב

  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 12 עגבניות שרי, חצויות
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ עגבניות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 לימון, קלוף ופרוס
  • מלח, פלפל שחור
  • להגשה: חופן עלי בזיליקום, קצוצים

 

ההכנה

1. הקציצות: שמים את השמן במחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד הזהבה. מצננים מעט.

2. מעבירים את הבצל לקערה. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הקציצות, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה. מאחסנים במקרר לכ־30 דקות.

3. מחממים את התנור ל־170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.

4. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל הרצוי ומניחים בתבנית.

5. אופים כ־15 דקות, עד שעל חלקן העליון של הקציצות נוצר קרום קשיח.

6. בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת רחבה, על להבה בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ־2 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את מיץ העגבניות, המים ופרוסות הלימון ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

7. מסדרים בעדינות את הקציצות בתוך הרוטב. מכסים ומבשלים כ־20 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים עלי בזיליקום ומגישים חם או קר.

  • איך שומרים? במקרר, עד יומיים. לא ניתן להקפיא.

 

ויש לנו גם מתכונים עם שימורים סרדינים

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד