מה עושים עם כל שימורי הסרדינים שצברנו בהסגר? 5 מתכונים נהדרים

המזווה מלא בשימורי סרדינים? אל דאגה! נעמה רן מציעה חמש מנות שמשתדכות איתם מצוין: מחמאה פיקנטית לפסטה עם עגבניות צרובות ואפילו פלאפל

מנות שנותנות את הכבוד לסרדינים  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
מנות שנותנות את הכבוד לסרדינים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
כך תכינו פסטה בעגבניות צרובות, סרדינים ופירורי לחם . לחצו Play לצפייה
צילום: יעל אילן
 

רובנו אולי לא חושבים על סרדינים ככאלה שיכולים לככב במנות מושקעות וטעימות, אבל תתפלאו למה הם מסוגלים. 

 

למה סרדינים?

הם בריאים - מכילים חלבון באחוז גבוה, ויטמין B ו־A, ומינרלים כגון סידן, מגנזיום ואבץ.

הם אקולוגיים - לסרדינים מחזור חיים קצר והם מתרבים במהירות, ולכן יש (יחסית) כמויות גדולות מהם והם אינם בסכנת הכחדה.

הם מכילים מעט כספית - בזכות אורך חייהם הקצר בים.

הם זמינים - נמכרים בקופסאות שימורים בכל המרכולים, ונשמרים חודשים ארוכים במזווה.

והם זולים

והכי חשוב, הם טעימים - מעשירים כל מנה בטעם עמוק ומשתדכים בקלות ללחם, גבינות, פסטה ותפוחי אדמה.

 

מתכונים

======

 

פאי גבינה וסרדינים

סרדינים וגבינה הם זיווג מוצלח. במתכון הזה הוספתי לשידוך גם בסיס בצק פריך מתובל בתימין.  

 

פרי גבינה וסרדינים  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    פרי גבינה וסרדינים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

    המרכיבים (תבנית בקוטר 28 ס"מ)

    לבצק:

    • 2 כוסות (280 גרם) קמח
    • 160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    • 1 כפית מחוקה מלח
    • 1 כפית עלי תימין
    • 4 כפות מים קרים

     

    למלית

    • 1/2 כוס שמנת מתוקה
    • 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט
    • 2 ביצים, טרופות
    • מלח, פלפל שחור
    • 70 גרם גבינת קשקבל, מגורדת
    • 1/4 כוס עירית קצוצה
    • 2 כפות שמיר קצוץ
    • 6 סרדינים, מסוננים ומפולטים

     

    ההכנה

    1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון עם להב הסכין את כל מרכיבי הבצק, למעט המים, ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את המים ומעבדים לבצק אחיד. משמנים את התבנית ומשטחים בה את הבצק, על הבסיס והדפנות. דוקרים אותו במזלג ומאחסנים במקפיא כחצי שעה. 2. בינתיים מחממים את התנור ל-180מעלות.

    3. אופים את הבצק כ-15 דקות, רק עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו) ומצננים.

    4. המלית: טורפים בקערה את כל מרכיבי המלית, למעט הסרדינים. מניחים פילטים מ-3 דגים על הבצק, יוצקים את המלית ומניחים עליה את הסרדינים הנותרים.

    5. אופים כ-35 דקות, עד שהמאפה זהוב ויציב. מוציאים ומגישים חמים.

    איך שומרים? עד 3 ימים במקרר. מחממים בתנור לפני ההגשה.

     

    חמאת סרדינים + גבינת סרדינים

    שתי אפשרויות להפוך סרדינים לממרח טעים. זה עם הגבינה (ללא פלפל חריף) אהוב על ילדים (על שלי בכל אופן).

     

    חמאת סרדינים וגבינת סרדינים  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
      חמאת סרדינים וגבינת סרדינים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

       

      החמאה

      מערבבים 100 גרם חמאה רכה ו-3-2 סרדינים מפולטים ומפוררים.

      איך שומרים? עד שבועיים, בכלי אטום במקרר.

       

      הגבינה

      מערבבים 250 גרם גבינה לבנה 5%-9% שומן ו-3-2 סרדינים מפולטים ומפוררים. אם רוצים, מוסיפים 1/3 פלפל חריף קצוץ דק.

      איך שומרים? עד תאריך תפוגת הגבינה, במקרר.

       

      סלט תפוחי אדמה, בצל ירוק וסרדינים

      סלט מושלם לפיקניק. אפשר להוסיף לו ביצה קשה.

       

      סלט תפוחי אדמה, בצל ירוק וסרדינים  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
        סלט תפוחי אדמה, בצל ירוק וסרדינים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

         

        המרכיבים (4 מנות)

        • 4 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים, חתוכים לקוביות
        • 1 קופסת סרדינים (85 גרם) מסוננים (שומרים את השמן) ומפולטים, חתוכים גס
        • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
        • 3 כפות שמיר קצוץ
        • אפשרות: 4 כפות צלפים קצוצים
        • 2 כפות לימון כבוש קצוץ, או קליפה מגורדת מ-1 לימון
        • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט
        • 1/4 כוס שמן מקופסת הסרדינים (או שמן זית)
        • מלח, פלפל שחור

         

        ההכנה

        שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט, מערבבים ומגישים.

        איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר.

         

        פלאפל אורז וסרדינים

        אם נשארו לכם שאריות אורז, ממש כדאי לנסות את הכדורים האלה: רכים מבפנים ופריכים מבחוץ עם טעמים רעננים של סרדינים, סלרי ובצל ירוק.

         

        פלאפל אורז וסרדינים  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
          פלאפל אורז וסרדינים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
           

           

          המרכיבים (4 מנות)

          • 1/2 1 כוסות אורז מבושל, קר
          • 1 קופסת סרדינים, מסוננים, מפולטים ומפוררים
          • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
          • 2 ביצים קטנות
          • 1/4 כוס סלרי קצוץ דק
          • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק
          • מלח, פלפל שחור טחון
          • אפשרות: 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים, קצוץ דק

          1/2 כוס קמח

           

          לטיגון

          • פירורי לחם
          • שמן לטיגון עמוק

           

          ההכנה

          1. הפלאפל: מערבבים את כל מרכיבי הפלאפל, למעט הקמח. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.

          2. הטיגון: מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, יוצרים כדורים מהעיסה, מגלגלים אותם בפירורי הלחם ומטגנים עד הזהבה.

          איך שומרים? עד 3 ימים במקרר. מחממים בתנור לפני ההגשה.

           

          פסטה בעגבניות צרובות, סרדינים ופירורי לחם

          פסטה שמכינים בצ'יק, גם כשמרגישים שאין שום דבר בבית.  

           

          פסטה בעגבניות צרובות, סרדינים ופירורי לחם  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
            פסטה בעגבניות צרובות, סרדינים ופירורי לחם (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

             

            המרכיבים (1 מנה)

            • 150-100 גרם פסטה

             

            לעגבניות

            • 3 עגבניות, פרוסות
            • מלח, פלפל שחור
            • 1 כפית עלי תימין

             

            לפירורי הלחם

            • 1/3 כוס פירורי לחם
            • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
            • 1 כף עלי תימין
            • 2 כפות שמן זית
            • מלח

             

            להגשה

            • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
            • 1 קופסת סרדינים, מסוננים, מפולטים וקצוצים גס
            • 2 כפות שמן מקופסת הסרדינים

             

            ההכנה

            1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

            2. העגבניות: מניחים את פרוסות העגבניה בתבנית, מתבלים במלח ובפלפל, מפזרים את עלי התימין (אין צורך בשמן) ואופים 25-20 דקות, עד שהן משחימות. מוציאים את העגבניות ומניחים בצד (לא מכבים את התנור).

            3. הפירורים: מרפדים את התבנית בנייר אפייה נקי ומפזרים עליו את פירורי הלחם, השום, התימין, שמן הזית ומלח. מערבבים ואופים כ-3 דקות עד הזהבה (נזהרים שלא יישרפו).

            4. ההגשה: מערבבים את הפסטה עם העגבניות הצרובות, הפטרוזיליה, הסרדינים והשמן. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את פירורי הלחם ומגישים.

            איך שומרים? ללא פירורי הלחם, עד 3 ימים במקרר. לפני ההגשה מחממים, מפזרים את פירורי הלחם ומגישים.

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד