בלי בבל"ת: חמישה קינוחים
כשרים ומעולים, ללא ביצה אחת

מנה אחרונה שהיא גם פרווה, גם כשרה לפסח וגם נטולת ביצים, נשמעת כמו משימה בלתי אפשרית? תתפלאו, מצאנו פתרונות פשוטים וטעימים אצל בלוגריות טבעוניות

ילנה ויינברג

|

06.04.20 | 07:13

אפשר להשתמש גם בפירות אחרים - עוגת וניל עם קרם ותותים (צילום: Shutterstock)
אפשר להשתמש גם בפירות אחרים - עוגת וניל עם קרם ותותים (צילום: Shutterstock)

עוגת שכבות בטעם וניל עם תותים

 

מרכיבים

2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ

 

לעוגה

  • 475 גרם (1/2 3 כוסות) קמח נטול גלוטן כשר לפסח
  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר
  • 1/2 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות חלב רגיל או צמחי
  • 3 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות חומץ
  • 4 כפות רסק תפוחי עץ

 

לקרם

  • 2 חבילות פודינג וניל כשר לפסח
  • 2 כוסות שמנת רגילה או צמחית להקצפה
  • 1/2 1 כוסות חלב רגיל או צמחי
  • קורט מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מחצי לימון (לא חייבים)

 

להרכבה

  • ריבת תותים אן קונפיטורת תות
  • תותים טריים או פרי רך אחר שאוהבים (למשל שימורי אפרסקים), פרוס דק
  • אבקת סוכר (לא חייבים) 

 

אופן הכנה

  1. העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  2. מנפים את הקמח לתוך קערה, מוסיפים את הסוכר, אבקת הסודה לשתייה ואת המלח, ומערבבים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את יתר המרכיבים של העוגה ומוסיפים אותם לתערובת היבשה. מערבבים רק עד לאיחוד (חשוב לא לערבב יותר מדי את הבלילה).
  4. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות ואופים כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם מעט פירורים. מניחים לצינון מלא.
  5. הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד ויציב. שומרים בקירור עד לציפוי.
  6. ההרכבה: מיישרים את העוגות, כך שתהיינה שטוחות. אם רוצים, פורסים באמצע, לקבלת 4 שכבות דקות או משאירים אותן שלמות, לקבלת 2 שכבות עבות.
  7. מניחים שכבה אחת בצלחת הגשה, מורחים אותה בשכבה אחידה ודקה של ריבת תות. שמים כמה כפות נדיבות מהקרם ומורחים גם אותו לשכבה אחידה.
  8. מסדרים פרוסות תותים ומכסים בשכבת עוגה נוספת. חוזרים על התהליך עד שמגיעים לשכבה העליונה - אותה מורחים בקרם בלבד ומסדרים עליו את התותים היפים יותר. אם נשאר קרם, מצפים גם את הצדדים. מניחים לעמוד לספיגת הטעמים לפחות שעה במקרר. מפדרים באבקת סוכר, אם משתמשים.

 

>> המתכון המקורי נמצא כאן

 

 

עוגת פרג ולימון

 

אל תוותרו על הציפוי - עוגת פרג ולימון (צילום: Shutterstock)
    אל תוותרו על הציפוי - עוגת פרג ולימון(צילום: Shutterstock)

     

    מרכיבים

    עוגה אחת בתבנית לחם

     

    • 1/2 כוס חלב שקדים פושר
    • 1/2 כוס שמן קוקוס, מומס
    • 1/4 כוס + 2 כפות מיץ לימון
    • 2 כפות פשתן טחון
    • 1 כף קליפת לימון מגוררת
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/2 כוס נוזל משימורי חומוס - אקוופאבה
    • 1/4 כפית קרם טרטר
    • 2 כוסות קמח נטול גלוטן כשר לפסח

    • 3/4 כוס סוכר קנים או סוכר דמררה
    • 1/3 כוס פרג
    • 2 כפיות אבקת אפייה
    • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
    • 1/2 כפית מלח

     

    לציפוי

    • 1 כוס אבקת סוכר
    • 2 כפות מיץ לימון
    • 1 כף קליפת לימון מגוררת
    • 1 כפית מים

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
    2. מערבבים בקערה גדולה את חלב השקדים, שמן הקוקוס, מיץ הלימון, הפשתן, קליפת הלימון ותמצית הווניל לבלילה אחידה. מניחים לעמוד ל-10 דקות עד שהיא מסמיכה.
    3. מקציפים את מי השימורים של החומוס עם קרם הטרטר במהירות מקסימלית במשך 10-8 דקות, עד להיווצרות קצף נוקשה.
    4. מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה לתערובת הפשתן ומערבבים היטב.
    5. מוסיפים בהדרגה את קצף החומוס לתערובת ומקפלים בעדינות.
    6. אופים 45-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים על רשת 20 דקות.
    7. הציפוי: מערבבים את מרכיביו ויוצקים על העוגה.

     

    >> המתכון המקורי נמצא כאן

     

     

    בראוניז

     

    קשה לטעות עם בראוניז טובים (צילום: Shutterstock)
      קשה לטעות עם בראוניז טובים(צילום: Shutterstock)

       

      מרכיבים

      תבנית 20X20 ס"מ

       

      • 4 כפות (28 גרם) פשתן טחון
      • 10 כפות (150 מ"ל) מים
      • 112 גרם שמן קוקוס, מומס
      • 96 גרם סוכר קוקוס או סוכר קנים
      • 60 מ"ל סירופ מייפל או אגבה
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 3/4 כפית אבקת אפייה
      • 1/4 כפית מלח
      • 48 גרם אבקת קקאו
      • 120 גרם קמח נטול גלוטן כשר לפסח
      • 28 גרם קמח שקדים
      • 33 גרם פקאנים או אגוזי מלך (לא חייבים)
      • 60 גרם שוקולד צ'יפס (לא חייבים)

       

      אופן הכנה

      1. מערבבים את הפשתן עם המים ומניחים בצד.
      2. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
      3. בקערה גדולה טורפים את שמן הקוקוס, סוכר הקוקוס, המייפל, תמצית הווניל, עד לקבלת תערובת אחידה וסוכר הקוקוס נמס.
      4. מוסיפים את תערובת הפשתן וטורפים שוב.
      5. מוסיפים את אבקת האפייה, המלח ואבקת הקקאו וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
      6. מוסיפים את הקמחים ומקפלים עד להטמעתם. מוסיפים את התוספות (אם משתמשים) ומערבבים עד לפיזור. יוצקים לתבנית ואופים 22-17 דקות עד שהמרכז מתייצב.
      7. מצננים בתבנית לפחות 45 דקות, מחלצים ופורסים.

       

      >> המתכון המקורי נמצא כאן

       

       

      ריבועי לימון

       

      קינוח מושלם למי שטוען שהוא לא אוהב מתוק - ריבועי לימון (צילום: Shutterstock)
        קינוח מושלם למי שטוען שהוא לא אוהב מתוק - ריבועי לימון(צילום: Shutterstock)

         

        מרכיבים

        תבנית 20X20 ס"מ

         

        לבסיס

        • 2 כפות פשתן טחון 
        • 5 כפות מים
        • 1 כף סירופ מייפל
        • 1/2 כפית מלח
        • 1 כוס שקדים שלמים
        • 1 כוס קמח מצה או עוגיות יין טחונות

         

        למלית

        • 2 כוסות אגוזי קשיו טבעיים שהושרו במים לפחות 4 שעות, מסוננים
        • 1/2 כוס מיץ לימון
        • קליפה מגורדת מלימון אחד
        • 1 כפית תמצית וניל
        • 1/4 כוס + 3 כפות סירופ מייפל
        • 2 כפות קורנפלור או עמילן מרנטת הקנה (Arrowroot)
        • 1/8 כפית כורכום טחון (לא חייבים - בשביל הצבע)
        • 1/4 כפית מלח
        • אבקת סוכר (לקישוט)

         

        אופן הכנה

        1. הבסיס: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
        2. מערבבים היטב את הפשתן הטחון עם המים והמייפל ומניחים לעמוד כחמש דקות, או עד שהנוזל מתעבה.
        3. שמים את יתר מרכיבי הבסיס במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את תערובת פשתן וטוחנים בפולסים עד לקבלת בצק. משטחים את הבצק בתחתית התבנית בשכבה אחידה ואופים בתנור 10 דקות. מוציאים ושומרים בצד, לא מכבים את התנור.
        4. המלית: טוחנים את כל מרכיביה למעט אבקת הסוכר, עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
        5. משטחים את המלית על הבסיס, מיישרים עם לקקן לשכבה אחידה ומחזירים לתנור ל20-18 דקות. הקצוות של המאפה אמורים להיות יציבים והמרכז רוטט קלות. מניחים לצינון מלא, מחלצים מהתהנית, מפדרים באבקת סוכר, פורסים ומגישים.

         

        >> המתכון המקורי נמצא כאן

         

         

        טארט שוקולד

         

        שוקולד הוא תמיד הפתרון, במיוחד כשמדובר בטארט (צילום: Shutterstock)
          שוקולד הוא תמיד הפתרון, במיוחד כשמדובר בטארט(צילום: Shutterstock)

           

          מרכיבים

          תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ או תבנית אינגליש קייק

           

          • 1 כוס אגוזי מלך טבעיים
          • 1/3 כוס אבקת קקאו
          • 1 כוס גדושה תמרי מג'הול קלופים ומגולענים, מושרים במים חמימים ומסוננים
          • 340 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
          • 340 גרם קרם קוקוס
          • 1/2 כוס חמאת שקדים או אגוזים
          • שבבי שוקולד, אגוזים קצוצים או שקדים פרוסים (לקישוט)

           

          אופן הכנה

          1. משמנים קלות את התבנית בשמן קוקוס או מרפדים בנייר אפייה.
          2. טוחנים את האגוזים ואת אבקת הקקאו עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
          3. טוחנים את התמרים עד לקבלת משחה אחידה. מוסיפים את האגוזים וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
          4. מהדקים את התערובת לתבנית, עד ליצירת קלתית אחידה עם שוליים.
          5. ממיסים את השוקולד בסיר כפול או בפולסים קצרים במיקרוגל ומעבירים לבלנדר.
          6. מוסיפים את קרם הקוקוס וחמאת השקדים ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
          7. יוצקים את תערובת השוקולד על הקלתית ומכניסים למקפיא לפחות לשעה.
          8. לפני ההגשה, מחלצים מהתבנית, מקשטים, פורסים ומגישים.

           

          >> המתכון המקורי נמצא כאן

           

            עוד המון קינוחים שווים וכשרים לפסח

             


            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דודו אזולאי)
            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דודו אזולאי)

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            כשר פרווה
            טבעוני
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (3 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג