הבית בכלל וחדרי הילדים בפרט מקבלים בימים אלה חשיבות מיוחדת, כשהשהייה המוגברת בין ארבעה קירות גורמת לחלקנו לבחון אותם במבט ביקורתי חדש. איך נראה חדר הילדים של מי שעשתה קריירה מעיצוב עבור ילדים? ביקרנו אצל מעצבת צעצועים, מעצבת בגדים לקטנטנים ועוד כדי לגלות. כתבה רביעית ואחרונה בסדרה.
טל מאור זינגרמן, יזמית, מעצבת ואשת תוכן, בת 36, גרה בכפר סבא עם בן הזוג שי והבנות לי (בת 6.5) ואן (בת 1.5) .
מה את עושה?
"יזמית, מעצבת גרפית, אשת תוכן, קהילות, דיגיטל, אסטרטגיה. בעלת חברה לשיווק. אני עושה הרבה דברים, המפורסם שבהם הוא האתר ׳כלות אורבניות׳ שהקמתי לפני עשור ומכרתי לפני שלוש שנים. עשיתי זאת כדי להתפנות ולעבוד על פרויקטים נוספים בתחומים שונים וגם ליצור עוד אתרי תוכן וקהילות כמו 'אמהות בסטייל' ו'מחלקת עסקים', שעליהם אני עובדת בימים אלו".
איך הגעת לתחום?
"למדתי תקשורת חזותית במכון הטכנולוגי חולון וחלמתי להיות מעצבת גרפית. מהר מאוד הבנתי שעיצוב גרפי עבורי זה כלי, ומה שבאמת מרתק אותי זה השילוב בין תוכן, שיווק וקהילה. עולם הבלוגים והרשתות החברתיות והאפשרויות הגלומות בהן כבשו את לבי, וההצלחה של ׳כלות אורבניות׳ גרמה לי לפנות לכיוון הזה ולהיעזר בכל הידע שלי כמעצבת כדי ליצור מוצרי תוכן יפים ומלאי סטייל".
מה את הכי אוהבת בעבודה שלך?
"החדשנות הבלתי פוסקת של התחום הזה, הצורך להיות תמיד עם האצבע על הדופק, המחקר והלמידה האינסופיים ממלאים אותי בהמון אנרגיות ותשוקה".
ומה את הכי פחות אוהבת?
"כל משימה שהיא פחות קריאייטיב ויותר אקסלית מאתגרת אותי, אבל גם עם זה למדתי להתמודד במשך השנים. אני מתחברת למוזיקה שאני אוהבת או לפודקאסט ממריץ, מדליקה נר לאווירה ומתמסרת לצדדים האפורים אך החשובים".
איפה מתחברת העבודה שלך לתחום של עיצוב לילדים?
"לחיות בבית אחד עם שותפים קטנטנים זה קשוח. הם מביאים לחיינו המון ציוד, תועפות של בלגן, לכלוך וחוסר אכפתיות כללי לגבי יופייה של הספה המושלמת שעלתה לנו הון קטן. לפני כמה שנים זיהיתי את הצורך הגדול של הורים לשרוד את השותפות הזאת במקסימום סטייל ובמינימום בלגן. כך נולדה קהילת 'עיצוב חדרי הילדים - אמהות בסטייל' שלנו, שהפכה להיות הבית לכל מי שבדיוק עכשיו צריכה לארגן את חדר הילדים, לסדר את חדר המשחקים, להתחדש בפינת לימודים או להכניס או להוציא מיטת תינוק מהחדר. שזה בעצם כולנו, כל הזמן".
לאן עוד את מתכננת להתפתח מבחינה מקצועית?
"התחלתי בעולם החתונות והאירועים הפרטיים, עברתי לעולמות ההיריון, הלידה והאימהות, שזה המעבר המתבקש והמתאים גם לסטטוס האישי שלי, וממש עכשיו עשיתי סיבוב נוסף שקשור לאירועים אבל מזווית אחרת: אירועים עסקיים. כל עולם מיתוג המעסיק וחוויית העובד (יש הקוראים לזה ניהול האושר הארגוני) מושך אותי בטירוף ואני מרגישה שיש לי הרבה תוכן וערך להעניק לעולמות האלה".
ספרי לנו קצת על הבית שלך.
"אנחנו גרים בדירת לופט קבלנית בת חמש שנים במרכז כפר סבא. רכשנו אותה על הנייר ומאז שעשינו את זה אנחנו מעצבים ומסגננים אותה בתהליך ארוך וכמעט בלתי פוסק. אפשר לומר שזה תחביב משותף שלי ושל שי. אנחנו מאוד נהנים מהעשייה הזאת שמערבת בתוכה המון DIY ואינסוף שיטוטים בחנויות אונליין".
מי ישן בחדר הילדים שבו הצטלמת?
"התשובה הייצוגית: לי ואן. התשובה האמיתית: לפעמים לי ישנה שם, רוב הזמן כולנו ישנים ביחד במיטה ענקית בחדר השינה שלי ושל שי".
האם יש לכם גם חדר משחקים נפרד?
"אין לנו חדר משחקים מוגדר, אבל ניצלנו את החלל בין החדרים בקומה העליונה לטובת כוורת ספרים וצעצועים, שולחן כתיבה עבור לי שהתחילה השנה ללמוד בכיתה א׳ ומטבח משחק עבור אן. בקרוב יהיה לה שם גם סופרמרקט עם שלל אריזות וקופה רושמת, שעליו אני עומלת בימים אלה".
מי עיצב את החדר? האם הבנות היו מעורבות בעיצוב?
"החדר עוצב לפני מספר שנים על ידי המעצבת ויטל פרי שלטון לטובת פרויקט שהעלינו לאמהות בסטייל ובו כתבנו מדריך עיצוב מפורט. העיצוב שוויטל יצרה כל כך נקי ונעים, כך שבקלות יכולנו להתאים אותו לצרכים החדשים של המשפחה שלנו אחרי שנולדה אן. זה הכוח בעיצוב מדויק: הוא לא מגביל אותנו, אלא מאפשר לנו להמשיך ולצמוח יחד איתו".
מתי עיצבתם או שיניתם את החדר בפעם האחרונה?
"עד לא מזמן החדר היה של לי בלבד וכלל מיטה אחת. אחרי שאן נולדה הוספנו מיטה נוספת והפכנו אותו לחדר משותף לבנות. למרות פער הגילאים יש בין השתיים קשר חזק ומאוד מיוחד ורצינו להעצים אותו באמצעות החלל המשותף לשתיהן".
מה את הכי אוהבת בחדר?
"את הקיר עם פסגות ההרים המושלגות, זה כל כך יפה וחלומי בעיניי. מזכיר לי את ארנדל של אנה ואלזה".
ומה את הכי פחות אוהבת?
"קצת קשה לי עם בית הברביות. ברמה העיצובית הוא מעט מצועצע בעיניי, אבל הוא חלום שהחלטנו להגשים ללי והיא בחרה אותו. כשאני מתחברת לילדה הקטנה שבתוכי אני מבינה גם למה ושמחה עבורה שיש לה אותו".
ומה לגבי הבנות, מה הן אוהבות ופחות אוהבות בחדר?
"הן אוהבות בו הכל! מה שהן פחות אוהבות זה את הרצון המינימליסטי שלי להשאיר אותו כמה שיותר מסודר עם כמה שפחות חפצים".