צילום: אמיר יהל

דלת שומן, נטולת גלוטן ושופעת נוגדי חמצון: ארוחה וחטיף מקינואה

תשכחו מכל מה שחשבתם על קינואה ונסו אותה בשלושה מתכונים מעולים: "קבב" קינואה על צזיקי צנונית, ריזוטו קינואה פטריות וחטיף קינואה גרנולה בר לקינוח

קינואה גרנולה בר  (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
קינואה גרנולה בר (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

עם טעם ניטרלי שמשתלב בקלות במגוון של מנות ויתרונות תזונתיים רבים (דלת שומן, נטולת גלוטן ושופעת ויטמינים ונוגדי חמצון ) – הקינואה תשלב לכם נהדר בתפריט החורפי.

 

"קבב" קינואה על צזיקי צנונית

קבב קינואה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    קבב קינואה(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

    החומרים ל-4 מנות:

    לקבבים:

    • 2 כוסות קינואה מבושלת (2/3 כוס לפני הבישול)
    • 1 זוקיני גדול, מגורד דק וסחוט
    • 1 בצל קצוץ
    • 1 שן שום קצוצה
    • 1/2 כוס תרד עדין, קצוץ
    • 1 כף חרדל
    • 1 כף מיץ לימון
    • קורט מלח ים ופלפל שחור
    • 2 כפות אגוזי פקאן קצוצים
    • 2 כפות שמן זית, לטיגון

    לצזיקי:

    • 1 גביע יוגורט בפאלו
    • 2 שיני שום כתושות
    • 3 צנוניות מגוררות
    • 1 כפית סומאק
    • קורט מלח ים אטלנטי

     

    אופן ההכנה:

    1. מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הקבבים, למעט האגוזים ושמן הזית לטיגון, עד למיזוג המרכיבים. מוסיפים לתערובת את אגוזי הפקאן.

    2. מעבירים את העיסה למקרר למשך חצי שעה להתייצבות. מוציאים ויוצרים מהעיסה קבבים או קציצות.

    3. מחממים מחבת, מוסיפים את שמן הזית לטיגון ומטגנים את הקבבים כך שיוזהבו מכל צדיהם. מוציאים לנייר סופג.

    4. מערבבים את כל מרכיבי הצזיקי בקערה, טועמים ומתקנים תיבול.

    5. מעבירים את הצזיקי לצלחת הגשה, מניחים מעל את הקבבים ומגישים חם.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 264 קלוריות | 28.9 גרם פחמימות | 9.6 גרם חלבון | 12.6 גרם שומן | 4 מנות

     

    מקור מעולה לחלבון    ( )

    מקור מעולה לחלבון

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    ריזוטו קינואה פטריות

    החומרים ל-4 מנות:

    • 1 כוס קינואה לא מבושלת
    • 1/4 כוס שמן זית/ גהי/ שמן קוקוס (אפשר גם לערבב ביניהם)
    • 5 בצלי שאלוט קצוצים
    • 3 כוסות פטריות מסוגים שונים (פורטובלו, שמפיניון ושימג’י), חתוכות גס
    • 1/2 כוס יין לבן
    • עלי תימין מ־2 ענפים
    • עלי טרגון מענף אחד
    • 1 ליטר ציר ירקות או מים
    • מלח אטלנטי ופלפל גרוס, לפי הטעם
    • 1/4 כוס קרם קוקוס
    • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ, להגשה

     

    ומה עם לחם מקינואה? מהיר להכנה, נטול גלוטן וללא שמרים >>

     

    ריזוטו קינואה פטריות (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
      ריזוטו קינואה פטריות(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

       

      אופן ההכנה:

      1. שוטפים את הקינואה ומשרים אותה במים למשך שעה.

      2. מחממים מחבת רחבה ועמוקה, מוסיפים את השמן ומטגנים את בצלי השאלוט על להבה גבוהה עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים־מערבבים כ־2 דקות נוספות.

      3. מוסיפים את היין למחבת ומערבבים עד אידוי הנוזלים. מוסיפים את התימין והטרגון ומערבבים.

      4. מוסיפים למחבת את הקינואה ומערבבים. מוסיפים 2 מצקות מציר הירקות

      (או המים) ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את הלהבה ומכסים את המחבת עד לספיגת הנוזלים.

      5. מוסיפים למחבת עוד מצקת מציר הירקות, מערבבים ומכסים שוב. חוזרים על הפעולה עוד 3־4 פעמים, עד להתרככות הקינואה (שימו לב לא לצקת את כל הציר בבת אחת, אלא הוסיפו בסבלנות מצקת אחר מצקת).

      6. מוסיפים לקינואה את קרם הקוקוס, מערבבים ומכבים את האש. מתקנים תיבול, מוסיפים את הבצל הירוק ומגישים חם.

       

       ערכים תזונתיים למנה: 388 קלוריות | 37.2 גרם פחמימות | 9.3 גרם חלבון | 21 גרם שומן | 4 מנות

       

      קינואה גרנולה בר

      גרנולה בר מקינואה וכוסמת (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        גרנולה בר מקינואה וכוסמת(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

         

        לחטיף שוקולדי: ממיסים חצי חבילת שוקולד מריר 70%־85% יחד עם כף שמן קוקוס ומזליפים בעדינות מעל החטיפים לפני שמכניסים למקפיא

        החומרים ל־9 ברים של 4X4 ס"מ:

        • 1 כוס קינואה לא מבושלת
        • 1 כוס כוסמת ירוקה לא מבושלת
        • 1/4 כוס גרעיני חמנייה
        • 1/4 כוס גרעיני דלעת
        • 1/4 כוס זרעי פשתן
        • 1 כף זרעי צ'יה
        • 3/4 כוס חמאת בוטנים או חמאת שקדים או חמאת אגוזים
        • 1/3 כוס דבש
        • 1/2 כף קינמון
        • 1/2 כפית מלח הימלאיה
        • 1/2 כוס תאנים מיובשות, קצוצות

         

        אופן ההכנה:

        1. מפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את כל הדגנים והזרעים וקולים בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות כ־8 דקות. מעבירים לקערה.

        2. מחממים בסיר קטן את חמאת הבוטנים יחד עם הדבש, הקינמון והמלח ומערבבים.

        3. יוצקים את בלילת חמאת הבוטנים המומסת אל קערת הדגנים והזרעים, מוסיפים את התאנים ומערבבים היטב.

        4. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת קטנה, משטיחים את התערובת לדקיקות הרצויה. מהדקים היטב, מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות.

        5. מוציאים את התבנית מהמקפיא, פורסים לריבועים ושומרים בקופסה אטומה במקרר.

         

        ערכים תזונתיים למנה: 357 קלוריות | 55.6 גרם פחמימות | 11.5 גרם חלבון | 11.3 גרם שומן | ל־9 ברים של 4X4 ס"מ

         

        שפית אורחת: הילית סביר צידון, מנחת סדנאות לבישול בריא

         

          עוד קינואה? כרובית חלומית שלא תפסיקו לאכול, הקליקו על התמונה למתכון: 

           

          גראטן כרובית בקראמבל קינואה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
          גראטן כרובית בקראמבל קינואה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

           

           

          הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: אמיר יהל)
          הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: אמיר יהל)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד