צילום: שי יחזקאל

כולם יקנאו, אה? איך אופים לחם קינואה נטול גלוטן וללא שמרים

חממו תנורים: רק עשר דקות עבודה - זה כל מה שצריך כדי להכין לחם קינואה ביתי טעים ומפוצץ ביתרונות בריאותיים, שגם נשמר מעולה במקפיא - אם לא תחסלו אותו קודם

לחם קינואה עם זרעי פשתן, צ'יה וגרעיני חמניה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
לחם קינואה עם זרעי פשתן, צ'יה וגרעיני חמניה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

עם טעם ניטרלי שמשתלב בקלות במגוון של מנות ויתרונות תזונתיים רבים (דלת שומן, נטולת גלוטן, עשירה בחלבון ושופעת ויטמינים ונוגדי חמצון) – הקינואה תשתלב לכם נהדר בתפריט החורפי.

 

לחם קינואה

 

החומרים לתבנית אינגליש קייק:

  • 3 כוסות קמח קינואה
  • 1/2 כוס גרגרי קינואה
  • 6 כפיות קמח אורז
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות זרעי פשתן (מושרים ב־6 כפות מים כ־5 דקות)
  • 3 כפות זרעי צ'יה (מושרים ב־6 כפות מים כ־5 דקות)
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1/2 כוס גרעיני חמנייה

לציפוי:

  • 1 כף קינואה צבעונית

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים היבשים (מלבד גרעיני החמנייה) בבלנדר.

 

2. מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים הרטובים.

 

3. מאחדים את החומרים היבשים עם הרטובים עד לקבלת בלילה אחידה ומוסיפים את גרעיני החמנייה.

 

4. מעבירים את הבלילה לתבנית לחם או אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל את הקינואה לציפוי.

 

5. אופים כ־50־60 דקות בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות עד שהלחם שחום ואפוי לחלוטין. מצננים, פורסים ושומרים במקפיא.

 

מומלץ לחמם בטוסטר כשרוצים להפשיר.

 

ערכים תזונתיים לפרוסה: 120 קלוריות | 16.7 גרם פחמימות | 3.7 גרם חלבון | 4.3 גרם שומן |

 

שפית אורחת: הילית סביר צידון, מנחת סדנאות לבישול בריא

 

עוד מתכונים עם קינואה - בגיליון דצמבר של מנטה

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג