משתלם לייבא את כל הרהיטים אישית? בדירתו של הייטקיסט צעיר

בדירת קרקע תל אביבית (94 מ"ר) יש קיר צומח בפינת האוכל, קיר אבן בחדר השינה וחלונות גדולים שפונים אל הרחוב. הרהיטים נבחרו מקטלוג והגיעו במכולה מאיטליה

מיכל בלאו

|

12.12.19 | 06:23

החלונות הגדולים בדירת הקרקע פונים לרחוב. הבעלים, שקיבל החלטה על הרכישה תוך רבע שעה, לא מוטרד. "זה רחוב מגורים שקט", הוא אומר. הקיר הירוק שלצד פינת האוכל הוא תחליף לגינה או מרפסת. לקיר יש מערכת השקייה אוטמטית והוא מצריך גיזום אחת לחודש (צילום: איתי בנית)
החלונות הגדולים בדירת הקרקע פונים לרחוב. הבעלים, שקיבל החלטה על הרכישה תוך רבע שעה, לא מוטרד. "זה רחוב מגורים שקט", הוא אומר. הקיר הירוק שלצד פינת האוכל הוא תחליף לגינה או מרפסת. לקיר יש מערכת השקייה אוטמטית והוא מצריך גיזום אחת לחודש (צילום: איתי בנית)
הדירה בת 94 מטרים רבועים. בשיפוץ, שנמשך כ-5 חודשים, היא חולקה מחדש. כל הרהיטים הובאו בייבוא אישי מאיטליה, תוך 3 חודשים, במכולה אחת שעלותה 700 יורו. לדברי הדייר מדובר בחיסכון של כ-30% במחיר (צילום: איתי בנית)
הדירה בת 94 מטרים רבועים. בשיפוץ, שנמשך כ-5 חודשים, היא חולקה מחדש. כל הרהיטים הובאו בייבוא אישי מאיטליה, תוך 3 חודשים, במכולה אחת שעלותה 700 יורו. לדברי הדייר מדובר בחיסכון של כ-30% במחיר (צילום: איתי בנית)
גם הספה הגיעה במכולה. איך קונים רהיטים באיטליה? "באתר של הספק יש קטלוגים ומפרטים של כל רהיט ופריט. בוחרים דגם, מידה, צורה, חומר, סוג בד וצבע. לכל פריט יש זמן יצור שונה, משבוע עד חודש וחצי. עושים רשימה ושולחים לספק"   (צילום: איתי בנית)
גם הספה הגיעה במכולה. איך קונים רהיטים באיטליה? "באתר של הספק יש קטלוגים ומפרטים של כל רהיט ופריט. בוחרים דגם, מידה, צורה, חומר, סוג בד וצבע. לכל פריט יש זמן יצור שונה, משבוע עד חודש וחצי. עושים רשימה ושולחים לספק" (צילום: איתי בנית)
במטבח שני משטחי עבודה. "חשוב שיהיו שניים", מחייך בעל הדירה, "כשבת זוגי ואני עובדים יחד במטבח היא משתלטת ונותנת לי מרפקים" (צילום: איתי בנית)
במטבח שני משטחי עבודה. "חשוב שיהיו שניים", מחייך בעל הדירה, "כשבת זוגי ואני עובדים יחד במטבח היא משתלטת ונותנת לי מרפקים" (צילום: איתי בנית)
הקיר שתוחם את החלק הפרטי בדירה נצבע בתכול ירקרק. במרכזו בר יין עם מקרר ומתלה לכוסות, ובנישה קטנה יותר פותחן בקבוקי יין ייחודי, שבעל הדירה הביא מוורונה. "מאחת מהנסיעות הוא חזר עם הפותחן", מספרת המעצבת שלומית גליקס, "ואמר: 'את חייבת למצוא לזה מקום'"  (צילום: איתי בנית)
הקיר שתוחם את החלק הפרטי בדירה נצבע בתכול ירקרק. במרכזו בר יין עם מקרר ומתלה לכוסות, ובנישה קטנה יותר פותחן בקבוקי יין ייחודי, שבעל הדירה הביא מוורונה. "מאחת מהנסיעות הוא חזר עם הפותחן", מספרת המעצבת שלומית גליקס, "ואמר: 'את חייבת למצוא לזה מקום'" (צילום: איתי בנית)
חדר השינה. "הדייר חלם על אבן טבעית ותחושה של מערה", מספרת המעצבת, "האבנים נקנו מסתת שסיפר כי הן עיטרו את חזיתות עיריית עכו"  (צילום: איתי בנית)
חדר השינה. "הדייר חלם על אבן טבעית ותחושה של מערה", מספרת המעצבת, "האבנים נקנו מסתת שסיפר כי הן עיטרו את חזיתות עיריית עכו" (צילום: איתי בנית)
יבוא אישי זה תהליך שדורש זמן וסבלנות, אומרת המעצבת. ''זה לא מתאים לכל אחד. ישראלים אוהבים לבדוק ולראות את הרהיטים לפני שהם קונים. לגעת, למשש, לשבת ולחוות''. כדאי גם לקחת בחשבון שאם מגיע מוצר שונה ממה שנראה בקטלוג, או מוצר פגום - צריך להתעסק גם בהחזרתו (צילום: איתי בנית)
יבוא אישי זה תהליך שדורש זמן וסבלנות, אומרת המעצבת. ''זה לא מתאים לכל אחד. ישראלים אוהבים לבדוק ולראות את הרהיטים לפני שהם קונים. לגעת, למשש, לשבת ולחוות''. כדאי גם לקחת בחשבון שאם מגיע מוצר שונה ממה שנראה בקטלוג, או מוצר פגום - צריך להתעסק גם בהחזרתו (צילום: איתי בנית)
 

רבע שעה הספיקה להייטקיסט הצעיר כדי לקנות את הדירה הזאת, אבל קודם לכן הוא עשה שמיניות באוויר כדי לוודא שהיא תהיה שלו - ולא של אף אחד אחר. "כשהמודעה קפצה לי, התקשרתי למתווך. הוא היה בממתינה, עד שענה וסיפר לי ש'התקשרו כבר שישה, קבעתי יום מרוכז בעוד עשרה ימים, תגיע'. בכל בוקר התקשרתי אליו ואמרתי לו 'בוקר טוב, מה שלומך?' הוא חשב שאני משוגע, אבל רציתי שיזכור אותי, כדי שאהיה הראשון שרואה את הדירה".

 

העסקה נסגרה מיידית. ההייטקיסט רכש דירת קרקע בת 94 מטרים רבועים בבניין ברחוב בזל, בצפון הישן של תל אביב. הבניין בן 80 השנים איבד עם השנים את עיצובו המקורי: שתי קומות נוספו, מרפסות נסגרו והפכו לחדרים, חלון חדר המדרגות הארוך הוסתר בתוספת של מעלית, ואת החזיתות מכערים מדחסי מזגנים, סורגים ותריסים. "כשנכנסתי לדירה נבהלתי", הוא נזכר, "היא הייתה במצב לא טוב והרגישה כמו מבוך בלונה פארק, אך מהר מאוד הבנתי את הפוטנציאל". 

 

לפני השיפוץ. תחושה של מבוך (צילום: שלומית גליקס)
    לפני השיפוץ. תחושה של מבוך(צילום: שלומית גליקס)

     

    השיפוץ: 7,000-6,000 שקלים למטר מרובע

     

    לתכנון ולעיצוב החדש של הדירה שכר את שירותיה של המעצבת שלומית גליקס, עליה שמע ממכר. בקשותיו היו: מראה חם, מטבח שיהיה כיף לבשל ולארח בו, שני חדרי רחצה, מרפסת, ושימוש בחומרים טבעיים.

     

    במקור סודרו החדרים סביב חדר מבואה. כעת גליקס חילקה את הדירה לשניים: מצד אחד מטבח, סלון ופינת אוכל, ובצד השני חדר שינה ראשי עם חדר רחצה צמוד, עוד חדר קטן וביניהם מקלחת. התקרה הונמכה (לטובת מזגן ושינוי המיקום של נקודות התאורה), הרצפה כוסתה בפרקט בדוגמת אדרת-דג (למעט המטבח וחדרי הרחצה), ובחלונות הורכבו מסגרות אלומיניום שחור.

     

    תוכנית הדירה המקורית: חדרים סביב מבואה (תוכנית: שלומית גליקס)
      תוכנית הדירה המקורית: חדרים סביב מבואה(תוכנית: שלומית גליקס)

       

      ואחרי. סלון ומטבח משמאל, חדרי שינה מימין (תוכנית: שלומית גליקס)
        ואחרי. סלון ומטבח משמאל, חדרי שינה מימין(תוכנית: שלומית גליקס)

         

        השיפוץ נמשך כחמישה חודשים, בעלות כוללת שנעה בין 6,000 ל-7,000 שקלים למטר מרובע. לפני כחודשיים נכנסו בעל הדירה ובת זוגו, שהיתה שותפה מלאה בתהליך התכנון, לדירתם המשופצת.

         

        הרהיטים נבחרו מקטלוג והגיעו מאיטליה

         

        כל רהיטי הדירה נרכשו באיטליה והגיעו לארץ במכולה. "במסגרת עבודתי אני על קו מילאנו-תל אביב", מספר הדייר. "במילאנו כמעט כל חנות שישית היא חנות רהיטים. כל הזמן נכנסתי והסתכלתי לראות מה אני אוהב. המעצבת ואני יצרנו קשר עם ספק שעובד עם חברות מוכרות".

         

        איך נעשית הרכישה?

         

        "באתר של הספק יש קטלוגים ומפרטים של כל רהיט ופריט. בוחרים דגם, מידה, צורה, חומר, סוג בד וצבע. לכל פריט יש זמן יצור שונה, משבוע עד חודש וחצי. עושים רשימה ושולחים לספק".

         

        איך השירות?

         

        "התקשורת עם הספק והעובדים היתה מדהימה. הם הסבירו ותיארו כל דבר עד רמת הטקסטורה. כששאלתי את הנציגה אם הבד של הספה נעים למגע, היא ביקשה שאמתין על הקו והלכה לבדוק".

         

        איך מתארגנים על מכולה? כמה זמן עד שהיא מגיעה?

         

        "יוצרים קשר עם חברת שילוח, והמכולה מגיעה תוך שלושה חודשים".

         

        זה משתלם?

         

        "המחיר הרבה יותר אטרקטיבי. בין ישראל לאיטליה יש הסכם אמנת מס, אז לא משלמים מכס. משלמים רק מע"מ ומס רכישה של 4 אחוז. מלבד עלות הרהיטים, להביא מכולה עולה 700 יורו. בסך הכל יש כאן חיסכון של כ-30%".

         

        קדישמן על הקיר ופינת אוכל מאיטליה (צילום: איתי בנית)
          קדישמן על הקיר ופינת אוכל מאיטליה(צילום: איתי בנית)

           

          בצד היתרונות של יבוא אישי של רהיטים - כמו מחיר, מבחר דגמים שאין בארץ, והאפשרות לקבל את כל הרהיטים יחד - צריך לקחת בחשבון את מגבלות הקנייה מרחוק. קשה להסתמך על תמונה בקטלוג, אי אפשר לדעת בביטחון שהדגם המופיע בתמונה נראה כך גם במציאות; ואם מגיע מוצר שונה ממה שנראה בתמונה, או מוצר פגום, צריך להתעסק גם בהחזרתו, שעולה כסף.

           

          "זה לא מתאים לכל אחד", מבקשת גליקס להדגיש. "ישראלים אוהבים לבדוק ולראות את הרהיטים לפני שהם קונים. לגעת, למשש, לשבת ולחוות. בפרויקט הזה עשינו יחד את הבחירה (של הדגמים - סוג, חומר, צבע), והלקוח לקח על עצמו את כל תהליך הייבוא. זו התעסקות שמצריכה זמן וסבלנות. צריך לקחת בחשבון את שאלת האחריות. יבוא אישי של רהיטים זה מקצוע בפני עצמו. יש מעצבות ואנשים בארץ שמתעסקים רק בזה".

           

          בפינת האוכל: קיר ירוק שגוזמים פעם בחודש

           

          דלת שחורה מכניסה את הבאים הישר למטבח שחור, שבנוי כשני מקבילים: ארונות גבוהים צמודים לקיר, במרכזם נישה עם משטח עבודה, מראה ומדף; וממול אי גדול לעבודה ואחסון עם שני מקומות ישיבה. "היה לי חשוב שיהיו שני משטחי עבודה", מחייך הדייר. "כשבת זוגי ואני עובדים יחד במטבח היא משתלטת ונותנת לי מרפקים, אי אפשר לחתוך לידה". שני משטחי העבודה עשויים נירוסטה.

           

          ניצב לאי קיר בתכלת-ירוק, משני צדיו דלתות כניסה לחדרים, ובמרכזו שתי נישות. באחת בר יין עם מקרר ומתלה לכוסות. ובשנייה, הקטנה יותר, פותחן בקבוקי יין שבעל הדירה הביא מוורונה. "מאחת מהנסיעות הוא חזר עם הפותחן", מספרת גליקס, "ואמר: 'את חייבת למצוא לזה מקום'".

           

          דלת כניסה שחורה לצד מטבח שחור. במראה שבנישה משתקף החלון הגדול הפונה לרחוב (צילום: איתי בנית)
            דלת כניסה שחורה לצד מטבח שחור. במראה שבנישה משתקף החלון הגדול הפונה לרחוב(צילום: איתי בנית)

             

            בסלון, בין שני עמודים, ספת ר' אפורה מול ספרייה מודולרית מברזל. על השטיח ניצבים שני שולחנות מזכוכית, שיש וברזל. על מדפי הספרייה (ובמקומות נוספים בדירה) משולבים פרטי אמנות ואספנות שונים: פסל של חצי פנים שנרכש בשוודיה מאמנית מקומית, מסכה של צחי נבו, פסל רשת של עופר רובין, יומנים של הארי פוטר ממכירה לאספנים בהונג-קונג ("אני חולה על הארי פוטר") ועוד. "יוצא לי לטייל הרבה בעולם", מסביר הדייר, "אחד הדברים שאני עושה כשאני מגיע למקום חדש הוא להיכנס לגלריות ולהיחשף לאמנים מקומיים".

             

            בלוני חמצן של המעצב אדיר יעקובי, קערת לימונים של סטודיו COZY (צילום: איתי בנית)
              בלוני חמצן של המעצב אדיר יעקובי, קערת לימונים של סטודיו COZY(צילום: איתי בנית)

               

              בהמשך הסלון, באזור שבו היתה מרפסת סגורה, פינת אוכל שממנה ניתן לצפות לרחוב. שולחן האוכל מלבני מורכב ממשטח זכוכית על רגלי ברזל, ומעליו מנורה דומיננטית בשחור. "רציתי מנורה עם נוכחות, שתבלוט על רקע הזכוכית והקיר הירוק", אומרת גליקס. בצדו האחד של השולחן כיסאות, בצדו השני ספסל בטון ארוך. על הקיר ציור של מנשה קדישמן.

               

              אפילו הספרייה נקנתה בשלט רחוק והגיעה במכולה (צילום: איתי בנית)
                אפילו הספרייה נקנתה בשלט רחוק והגיעה במכולה(צילום: איתי בנית)

                 

                בניצב לפינת האוכל ולצד הספרייה, הותקן קיר ירוק. "אין בדירה מרפסת או גינה, אז הכנסתי אותה פנימה", מסבירה גליקס. לקיר מערכת השקיה אוטומטית והוא מצריך גיזום אחת לחודש.

                 

                בחדר השינה: קיר מאבנים שהגיעו מעכו

                 

                במרכז חדר השינה מיטה שחורה על רקע קיר אבנים שנצבעו בלבן. "היה לו חלום לקיר מאבן טבעית ותחושה של מערה", מסבירה גליקס, "האבנים נקנו מסתת אבן שסיפר כי הן עיטרו במקור את חזיתות עיריית עכו". סיתות האבנים והרכבת הקיר (שעומקו 30 סנטימטרים והוא כולל קונסטרוקציה) בוצעו במקום.

                 

                עומק קיר האבן הוא 30 סנטימטרים, והוא מכיל קונסטרוקציה (צילום: איתי בנית)
                  עומק קיר האבן הוא 30 סנטימטרים, והוא מכיל קונסטרוקציה(צילום: איתי בנית)

                   

                  חדר ארונות פתוח במה שהיה קודם חלק ממרפסת סגורה (צילום: איתי בנית)
                    חדר ארונות פתוח במה שהיה קודם חלק ממרפסת סגורה(צילום: איתי בנית)

                     

                    בחדר הרחצה הזוגי כיור שחור מונח על משטח אבן עם מדף עץ מרחף, על רקע קיר שכוסה אבן בזלת. ממול מקלחון רחב עם ספסל ישיבה בנוי  (צילום: איתי בנית)
                      בחדר הרחצה הזוגי כיור שחור מונח על משטח אבן עם מדף עץ מרחף, על רקע קיר שכוסה אבן בזלת. ממול מקלחון רחב עם ספסל ישיבה בנוי (צילום: איתי בנית)

                       

                      חדר הרחצה השני בדירה מכוסה באריחים דמויי בטון. מול שידת מדפי עץ פתוחה יש אמבטיה (צילום: איתי בנית)
                        חדר הרחצה השני בדירה מכוסה באריחים דמויי בטון. מול שידת מדפי עץ פתוחה יש אמבטיה(צילום: איתי בנית)

                         

                        "היה לי חשוב שתהיה אמבטיה" , אומר בעל הדירה, "אני מתאמן הרבה ועושה אמבטיות וגם צריך לחשוב על העתיד, על משפחה". חדר השינה הנוסף משמש כרגע לאחסון וכחדר אירוח.

                         

                        קומת קרקע בתל אביב עם חלונות גדולים לרחוב, זו לא בחירה שגרתית.

                        "זה רחוב מגורים שקט, זה לא דיזנגוף, ששועטים לך אוטובוסים מתחת לבית, ולא רחוב של לב תל אביב, שיותר מלוכלך. בכל החלונות יש תריסים חשמליים. חוץ מזה יש שטח של בערך מטר בין הגדר הנמוכה לבניין, והוועד מארגן לשתול שם צמחייה, כך שבעתיד יהיה עוד יותר מוסתר".

                         

                        איך מסתדרים בלי חניה?

                        "אני שוכר לי ולבת זוגי שני מקומות בחניון קרוב. גם כשהמשפחה והחברים מגיעים הם מחנים בחניון. אני מודה שזה טמטום להחזיק רכב בתל אביב, עדיף קורקינט".

                         

                        היה שווה לטלפן כל יום למתווך?

                        "היה לי חשוב שבאזור בו אגור תהייה קהילה, בבזל מצאתי בדיוק את זה, יש פה קהילתיות והמיקום מדהים. זה מתחם סגור מהמולת העיר ויש פה הכל: מכולת שכונתית, בתי קפה, חנויות, ורחוב דיזנגוף שנמצא שלושים מטר מפה; ובדירה קיבלתי כל מה שרציתי: היא מוארת, חמה ומלאה בצמחייה". 

                         

                        לחצו לעוד דירות מעניינות ובתים יפים (צילום: איתי בנית)
                          לחצו לעוד דירות מעניינות ובתים יפים(צילום: איתי בנית)

                           

                          • תכנון ועיצוב פנים - שלומית גליקס
                          • אמנות - במסדרון ליד חדר השינה: גיטה לוי; בלוני חמצן: אדיר יעקובי; בפינת אוכל: מנשה קדישמן; בחדר השינה: נטע בכרך; כלי ללימונים: סטודיו COZI 
                          • פרקט, כלים סניטריים, אריחים לחדרי רחצה ומטבח - חזי בנק
                          • תאורה – כלי אור
                          • נגרות – רמי סטל, "חמד קיטצן אנד מור"
                          • כסאות בר - MAGIS
                          • ספרייה, ספה, פינת אוכל וכסאות - Cattelan Italia
                          • קיר אבן טבעית – שנהב אמנות באבן
                          • קיר ירוק – קורן סגלי עיצוב נוף
                          • וילונות - אירופה דקור

                           

                           
                          הצג:
                          אזהרה:
                          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד